ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2:

Γιατί κάνατε τις ομάδες 32;

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ; ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2021 21:25

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 παραμένει στον... αέρα, όπως επιβεβαιώνεται κι από τη χθεσινή ανακοίνωση της Λίγκας, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2: «Κατόπιν της νέας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 19.10.21 και ώρα 16:00 με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 θα συνεδριάσει ακολούθως, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 21.00 προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις». Επί της ουσίας η αντιπροσωπεία της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένει απαντήσεις απ’ την Πολιτεία αναφορικά με τις οικονομικές αξιώσεις των ομάδων και τα τηλεοπτικά, για να γίνει η σέντρα του πρωταθλήματος. Μάλιστα άρχισαν σενάρια για την έναρξη του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο!
Το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό και στη συνάντηση την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού ρώτησε τους ανθρώπους της διοργανώτριας γιατί έκαναν το πρωτάθλημα με 32 ομάδες και πρώτη φορά βλέπει να παρακαλάνε ομάδες να παίξουν στην κατηγορία . Και εύλογα ρώτησε: «Αφού δεν σας έφθαναν τα χρήματα γιατί θέλατε συνεχώς περισσότερες ομάδες;».
Στο νέο πρωτάθλημα της SL2 η ΕΡΤ δίνει συνολικά 4,3 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή έδωσε πέρσι και στις δύο κατηγορίες (SL2, FL). Ωστόσο και προκειμένου το πρωτάθλημα της Super League 2 να αποκτήσει ουσιαστικό ενδιαφέρον, η ΕΡΤ ενέμεινε σε έναν απαράβατο όρο που είχε ήδη καταστήσει σαφή στη διοργανώτρια αρχή. Οι επιτελείς της Δημόσιας Τηλεόρασης ξεκαθάρισαν ότι τα επιπλέον 1,2 εκ. ευρώ δεν θα δοθούν ισόποσα σε όλες τις ομάδες, αλλά θα τα λάβουν αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν στους δύο ομίλους του νέου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα πρότεινε να υπάρξει κλιμακωτό μπόνους που θα αρχίζει από 60.000 για τις ομάδες που θα καταταγούν στην 5η θέση και θα φτάνει ως τα 200.000 ευρώ για τους πρωταθλητές κάθε ομίλου.
Η ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ θα καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ καταγγελία για να κηρυχθούν έκπτωτοι των αξιωμάτων τους ο αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγιώτη Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Αστέριος Αντωνίου και ο ταμίας, Κλέαρχος Τζαφέρης γιατί ως μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, όπου πλειοψήφησαν επιχειρήθηκε να καταργηθεί, ειδικά και φωτογραφικά για δέκα (10) ομάδες, η διαδικασία της αδειοδότησης για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Super League 2. Έτσι με αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση το Προεδρείο της ΕΠΟ επεδίωξε να χαριστούν 90.000 ευρώ μόνο και ειδικά στις συγκεκριμένες ομάδες.

ΑΝΑΒΟΛΗ
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), η υπόθεση με τις καταγγελίες της ΑΕΛ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα πάρει παράταση μίας ακόμη εβδομάδας.
Η λαρισινή ΠΑΕ, είχε προχωρήσει σε καταγγελίες, που αφορούσαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ηπειρωτών, με σκοπό να διεκδικήσουν διαφυγόντα κέρδη από την επικύρωση της βαθμολογίας και θα κινηθούν κατά των ομάδων που συναίνεσαν σε αυτήν (εκτός από την υπόθεση θα έμεναν Ολυμπιακός και Άρης).
Η ενημέρωση της ΕΕΑ: Κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 για παραβίαση των άρθρων 69 παρ. παρ. 1, 3, 6, 12 ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 ν.4809/2021, σε συνδυασμό με το άρθρο 69 Α παρ. παρ. 1, 2 ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 ν.4809/2021 και με το άρθρο 4 παρ.10 ν.4809/2021. (εξ αναβολής) ΑΝΑΒΟΛΗ για Δευτέρα 25.10.2021 και ώρα 14:00».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass