Δικαίωση της ΑΕΛ αλλάζει τα δεδομένα…

ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΕΜΒAΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ - ΕΠΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2021 20:00

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε, εν μέρει, την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ και του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει αυτής, οι ομάδες που προήχθησαν από τη Football League στη Super League 2 χωρίς αγωνιστικά κριτήρια αλλά μετά από την αναδιάρθρωση, θα μπορούσαν να αγωνιστούν χωρίς άδεια από τα όργανα αδειοδότησης, άρα και χωρίς περιορισμούς από ποινές.
Επίσης, με την ίδια προσφυγή η ΑΕΛ ζητούσε την έκπτωση του προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, του α’ αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του ταμία Κλέαρχου Τζαφέρη, που μέσω της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων είχαν λάβει την προαναφερόμενη απόφαση, ωστόσο το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.
Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη άδειας συνεπάγεται μεταγραφικό περιορισμό, αφού τόσο οι μεταγραφές όσο και οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών που έκαναν είναι άκυρες, εκτός κι αν με κάποιον τρόπο υπάρξει ρύθμιση στο θέμα.
Η ανακοίνωση:
«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την παρακάτω απόφαση:
Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)».
Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό».

 

ΕΠΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Οι ομάδες που επηρεάζονται από αυτή την εξέλιξη είναι οι: Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Αλμωπός Αριδαίας, Καλλιθέα και το Αιγάλεω (υφίσταται και τη μεγαλύτερη αδικία από οποιονδήποτε άλλον).
Να σημειωθεί ότι όλες οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών άνω των 25 ετών βγαίνουν πλέον άκυρες στις προαναφερόμενες ΠΑΕ. Η απόφαση του Διαιτητικού είναι τελεσίδικη και έχει άμεση εφαρμογή και ήδη έγινε πράξη στη χθεσινή δ’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ με χθεσινή ανακοίνωση ζητάει παρέμβαση Αυγενάκη στην ΕΠΟ. Αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι η απόφαση των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη είχε ως στόχο… « να ευνοήσουν παράνομα εις βάρος της ΑΕΛ πέντε αντιπάλους της που συμμετέχουν στον βόρειο όμιλο της Super League 2, ώστε να ενισχυθούν νομικά και αγωνιστικά, εντελώς παράνομα και να αποκτήσουν απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται, αλλά και να μην πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πριν τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, αλλά ευτυχώς οι Ανώτατοι Δικαστές του Διαιτητικού Δικαστηρίου τους κατεξευτέλισαν, όπως εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει για αυτό καταθέσαμε και την προσφυγή…» και σε άλλο σημείο: «Η νομική υπηρεσία της ΑΕΛ με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Αλέξη Κούγια και τους συνεργάτες του θα παραλάβει σήμερα το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης και περιμένουμε άμεσα από τον κ. Αυγενάκη να ενεργοποιήσει όλες τις νόμιμες δυνατότητες εις βάρος όλων αυτών που με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Δημητρίου, τον αναπληρωτή πρόεδρο κ. Αντωνίου, τον ταμία κ. Τζαφέρη και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής γελοιοποίησαν τον νόμο Αυγενάκη και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσπαθούν να μετατρέψουν τη Super League 2 στο καταφύγιο των διεθνών κακοποιών του παράνομου στοιχήματος, που ξαφνικά ερωτεύτηκαν όλες τις ομάδες σφραγίδες χωρίς οπαδούς του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Και καταλήγει: «Η νομική μας άποψη είναι ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την παράνομη απόφαση πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι και επειδή πρόκειται για το προεδρείο της ΕΠΟ, ο κ. Αυγενάκης εάν θέλει να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει σε συνεργασία με την UEFA να προχωρήσει στον διορισμό Διοικούσης Επιτροπής. Οτιδήποτε άλλο είναι ουσιαστικά και νομικά αδύνατον να σώσει τις νόμιμες ομάδες από αυτό το καθεστώς της παρανομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου… Τον λόγο έχει πλέον μόνο η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση διά του κ. Αυγενάκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass