Κυριαρχία ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικέφαλων»

*Επικράτησε χθες της ΑΕΚ στην Τούμπα με 2-0 *Μόνος πρώτος στην κορυφή ο Ολυμπιακός *Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Βόλο με 5-1

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2021 20:48

Συναρπαστικό το ντέρμπι των Δικέφαλων στην Τούμπα που πρόσφερε πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους και τέλειωσε με μεγάλη νίκη των γηπεδούχων απέναντι στην ΑΕΚ, που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, με 2-0. Δυνατό το ξεκίνημα στο

ντέρμπι, γεμάτο πάθος και ένταση και στιγμές που αποζημίωσαν τους θεατές.
Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 22’ όταν ο Μπίσεσβαρ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς, αλλά ο βοηθός και στη συνέχεια το VAR ακύρωσαν το γκολ ως οφσάιντ.
Στο 42’ ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση που αναζητούσε. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με ελιγμό στην περιοχή και γωνιακό σουτ αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς, μετά από ασίστ του Κούρτιτς, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση. Το γκολ «έλυσε» τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ, που ως τη λήξη του ημιχρόνου είχε άλλη μια καλή ευκαιρία για γκολ. Στο 45’+1’ όταν ο Αουγκούστο κέρδισε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της αθηναϊκής ομάδας, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς.
Με κέφι και ρυθμό μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ και στο 51’ ο Σβαμπ από σέντρα του Μπίσεσβαρ έπιασε κεφαλιά που έφυγε άουτ. Όσο όμως διατηρούνταν το 1-0, η ΑΕΚ δεν έχανε τον προσανατολισμό της και αντίθετα άρχισε να αξιώνει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, με ανάληψη επιθετικών πρωτοβουλιών ειδικότερα μετά την είσοδο των Ανσαριφάρντ και Σάκχοφ. Στο 68’μάλιστα από λάθος του Σίντκλεϊ, η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τους Τσούμπερ και Ανσαριφάρντ, αλλά ο Πασχαλάκης αποσόβησε τον κίνδυνο με επέμβαση διαρκείας.
Στο 77’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι με τον Μπίσεσβαρ που ανατράπηκε από τον Μισελέν. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κούρτιτς που στο 79’ με εύστοχο χτύπημα πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη.
Όμως η ΑΕΚ είχε σφυγμό και στο 83’ ο Μοχαμαντί πέτυχε γκολ με βολίδα μέσα από την περιοχή, που όμως με τη χρήση του VAR ακυρώθηκε.
Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι (Ιταλία).
Κίτρινες: Σίντκλεϊ, Αντρ. Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι, Εσίτι, Ανσαριφάρντ, Λε Ταλέκ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’Μουργκ- 88’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (92’ Λύρατζης) και Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ).
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60’ Ανσαριφάρντ), Λε Ταλέκ (85’ Σιμόες), Γέβτιτς (60’ Σάκχοφ), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ και Αραούχο.
ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για τη Super League ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων», που έφτασαν τους δέκα βαθμούς και ανέβηκαν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα, σημείωσαν οι Τικίνιο (7’) και Αγκιμπού Καμαρά (23’). Αντίθετα ο Αστέρας παρέμεινε στους δύο βαθμούς μετά από 4 αγώνες.
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης.
Κίτρινες: Αλβαρες, Ασιέρ Μπενίτο – Σισέ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Καπίγια (75’ Σόνι), Κανελλόπουλος (71’ Σανταφέ), Κρέσπι (71’ Γκόμες), Μπαράλες, Σίτο (58’ Ασιέρ Μπενίτο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58’ Βρουσάι), Μασούρας (57’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά (79’ Κούντε), Ονιεκούρου (79’ Βαλμπουένα), Τικίνιο (69’ Ελ Αραμπί).
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ «ΣΚΟΡΠΙΣΕ» ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΜΕ 5-1
Ο Παναθηναϊκός «αντέδρασε» με εξαιρετικό τρόπο μετά τις δύο σερί ήττες... καρμπόν σε «Ζωσιμάδες» και «Βικελίδης», συνέτριψε τον Βόλο με 5-1 κι έδειξε να «ξυπνάει» αγωνιστικά, μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν το καλύτερο φετινό τους ημίχρονο, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο κι έφτασαν στην εμφατική νίκη τους με γκολ των Καρλίτος (3’ και 69’, κορυφαίος του γηπέδου), Ιωαννίδη (4’), Χατζηγιοβάνη (33’) και Βιτάλ (45’+1’ πέν.). Μείωσε στο 58’ ο Γκιουλέν για τη θεσσαλική ομάδα, που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας). Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος - Φεράρι, Σοάρες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ (76’ λ.τρ. Σάρλια), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Χατζηγιοβάνης (63’ Παλάσιος), Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (76’ Μαουρίσιο), Βιτάλ, Καρλίτος (70’ Λούντκβιστ), Ιωαννίδης (70’ Μακέντα).
ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο (46’ Γκιουλέν), Γκρίλο, Φεράρι, Ρεγκατέν (74’ Σοάρες), Τσοκάνης, Ροσέρο (46’ Μπαριέντος), Φερνάντες (74’ Τερεζίου), Μπαρτόλο, Φαν Φέερτ (74’ Βοϊτκόφσκι).
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Ένα γκολ του Βαρόνε στο 90ό λεπτό χάρισε την ισοπαλία (2-2) στον Παναιτωλικό στην αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Η Λαμία, που πήρε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, προηγήθηκε δύο φορές με τους Μαζουλουξή (10’) και Νούνιες (66’) για να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές η ομάδα του Αγρινίου με τους Ντουάρτε (30’) και Βαρόνε (90’).
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.
Κίτρινες: Μανούσος, Αντέτζο, Γκολέμιτς, Σαράνοφ - Βαρόνε.
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Μαζουλουξής, Βύντρα, Αντέτζο, Ανχελ Μαρτίνεθ, Τρούμπουλος (58’ Γκολέμιτς), Νούνιες, Μανουσάκης (58’ Προβυδάκης), Ρόμανιτς (81’ Τσούκαλος), Τιρόνε (74’ Σαρμαντάς), Μανούσος (74’ Αραμπούλι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκες, Λούι (82’ Μορσάι), Βργκοτς, Κορνέλιους (87’ Μπαρμπόσα), Χουχούμης, Τσιγγάρας, Φλόρες (82’ Καρέλης), Βαρόνε, Ντίας (+90’ Αντούνιες), Ντουάρτε, Βέργος (+90’ Μπελεβώνης).

 

Η SUPER LEAGUE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός    0-2
(7’ Τικίνιο, 23’ Αγκιμπού Καμαρά)
Παναθηναϊκός - ΝΠΣ Βόλος    5-1
(3’, 69’ Καρλίτος, 4’ Ιωαννίδης, 33’ Χατζηγιοβάνης, +45’ πεν. Βιτάλ - 58’ Γκιουλέν)
Λαμία - Παναιτωλικός    2-2
(10’ Μαζουλουξής, 66’ Νούνιες - 30’ Ντουάρτε, 90’ Βαρόνε)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ    2-0
(42’ Μπίσεσβαρ, 79’ πεν. Κούρτιτς)
ΣΗΜΕΡΑ
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ
19:30 Απόλλων Σμύρνης - Ιωνικός
19:30 Ατρόμητος - Άρης
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    8-2    10
2. ΠΑΟΚ    5-2    9
3. ΝΠΣ Βόλος    9-7    9
4. ΑΕΚ    7-5    7
5. *ΠΑΣ Γιάννινα    2-0    7
6. Παναθηναϊκός    9-3    6
7. Παναιτωλικός    5-5    5
8. *Ιωνικός    1-3    4
9. *ΟΦΗ    3-3    3
10. Αστέρας Τρίπολης    0-3    2
11. *Ατρόμητος    1-5    1
12. Λαμία    4-7    1
13. *Απόλλων Σμύρνης    2-11    0
14. *Άρης    1-1    -2
*Έχουν από 3 αγώνες.
**Ο Άρης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι (6) βαθμών.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
4 ΓΚΟΛ: Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).
3 ΓΚΟΛ: Φαν Φέερτ (ΒΟΛΟΣ), Τικίνιο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).
2 ΓΚΟΛ: Αραούχο, Τσούμπερ (ΑΕΚ), Μπαρτόλο (ΒΟΛΟΣ), Νέιρα (ΟΦΗ).
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(6η 2 και 3 Οκτωβρίου)
ΣΑΒΒΑΤΟ (2/10)
16:00 Βόλος-Αστέρας Τρίπολης
20:30 Άρης-Απόλλων Σμύρνης
ΚΥΡΙΑΚΗ (3/10)
16:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
16:00 Παναιτωλικός-ΑΕΚ
18:15 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
20:30 Ιωνικός-Λαμία
20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass