Ενώθηκε η Γιουγκοσλαβία στο «αντίο» του Iβκοβιτς

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ «ΣΟΦΟΥ» ΤΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2021 21:07

Ο Dusan Ivkovic υπήρξε σύμβολο όχι μόνο του σερβικού μπάσκετ, αλλά του γιουγκοσλαβικού γενικότερα. Στην κηδεία του, λοιπόν, ήταν λες και όλη η Γιουγκοσλαβία ενώθηκε ξανά. Όπως ήταν πριν από 30 χρόνια.


Στο τελευταίο «αντίο» του «σοφού», του μεγάλου «δάσκαλου» του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ δεν έλειπε σχεδόν κανείς. Το φέρετρο του «Ντούντα», μάλιστα, το κουβάλησαν έξι άνθρωποι που υπήρξαν «παιδιά» του και συνδέθηκαν μαζί του, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη ζωή πέρα από το αγαπημένο τους άθλημα: ο Zelimir Obradovic, o Zarko Paspalj, o Dino Radja, o Vlade Divac, o Predrag Danilovic και ο Jure Zdovc.
Μαζί με αυτούς ήταν και ένας παλαιότερος «θρύλος» του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ, ο Dragan Kicanovic. Παρόντες στην κηδεία ήταν φυσικά και οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΑΕ (Γιώργο Σκινδήλια, Νίκο Λεπενιώτη, Χρήστο Μπαφέ) και φυσικά ο Βασίλης Σπανούλης, ο μόνος «ερυθρόλευκος» αθλητής μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη που ήταν παίκτες του Ivkovic τη διετία 2010-2012.
Και δεν ήταν φυσικά μόνο αυτοί από την Ελλάδα. Στο Βελιγράδι έδωσαν ακόμα το «παρών» ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Δήμος Ντικούδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Τίτος Κομνηνός, ο Τάκης Λιβιεράτος, καθώς και πρώην αθλητές που πέρασαν από τα μέρη μας, όπως ο Nikola Pekovic, ο Dejan Tomasevic, ο Pero Antic, ο Zeljko Rebraca και ο Marko Keselj.
Μέχρι και λευκά περιστέρια απελευθερώθηκαν στον ουρανό του Βελιγραδίου στη μνήμη του Ivkovic, λόγω της γνωστής αγάπης που είχε γι’ αυτά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass