MOTOGP

Παίρνει «φωτιά» η μάχη στην Aragon

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2021 13:38

Η πίστα της Aragon θα φιλοξενήσει τον 13ο αγώνα της σεζόν σήμερα στις 15.00.

Η πίστα έχει μήκος λίγο παραπάνω από πέντε χιλιόμετρα, με 10 αριστερές στροφές, 7 δεξιές και μια ευθεία που φτάνει το ένα χιλιόμετρο. Είναι μια πίστα που ζορίζει τα ελαστικά, τα οποία πρέπει να εγγυηθούν στους αναβάτες σταθερότητα στα γρήγορα σημεία, αλλά και να τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν όλη τη δύναμη της μοτοσικλέτας στις εξόδους των αρχών στροφών. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο καιρός είναι πάντα απρόβλεπτος, με πολύ πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί και υψηλές το απόγευμα.
Πέρυσι στην Aragon κάποια session καθυστέρησαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οπότε αναμένεται φέτος οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, καθώς ο αγώνας συμβαίνει λίγο νωρίτερα μέσα στον χρόνο.
Η πίστα είναι μια πρόκληση για τους αναβάτες, καθώς έχει μεγάλη ποικιλία στροφών, από αργές και κλειστές μέχρι γρήγορες και ανοιχτές και τις δύο ευθείες όπου μια μοτοσικλέτα MotoGP μπορεί να φτάσει σε υψηλές ταχύτητες. Όταν συνδυάσεις όλους αυτούς τους παράγοντες, θα πρέπει να είναι όλα ιδανικά για να έρθει η νίκη.
Στον Fabio Quartararo δεν αρέσει η Aragon και δεν το κρύβει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι γρήγορος. Είχε πάρει την pole position στη MotorLand πέρυσι, όμως τα πράγματα δεν πήγαν καλά στον αγώνα. Αλλά ο αναβάτης της Yamaha μπορεί να κοιμάται ήσυχος, γιατί η διαφορά 65 βαθμών που έχει από τον Mir είναι κάτι που μπορεί να διαχειριστεί εύκολα.
«Η Aragon είναι ίσως η χειρότερη πίστα στο ημερολόγιο, όχι για την Yamaha αλλά για εμένα», παραδέχτηκε ο Fabio Quartararo. «Έχω υπάρξει γρήγορος στο παρελθόν. Είχα πάρει την pole position πέρυσι, αλλά ποτέ δεν ήμουν σταθερός. Οπότε υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα να διορθώσουμε και θέλω να μάθω πώς να το κάνω σε αυτήν την πίστα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass