Ξαναμπήκε στο παιχνίδι για Κατάρ η Εθνική

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ 2-1

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2021 20:00

Η Εθνική ομάδα «έσπασε το ρόδι» στον 2ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2022, επικρατώντας της αήττητης και «απόλυτης» έως χθες Σουηδίας με 2-1 στο ΟΑΚΑ, χάρη στα γκολ των Μπακασέτα (62’) και Παυλίδη (74’), ενώ για τους Σκανδιναβούς, που μετρούσαν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είχε μειώσει ο Κουάισον στο 81’.


Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ διατήρησε τις ελπίδες της για κατάληψη της δεύτερης θέσης, καθώς μείωσε τη διαφορά από τους Σουηδούς στους 3 βαθμούς, που θα ήταν ένας αν δεν είχε δεχθεί την ισοφάριση στο Κόσοβο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Το παιχνίδι πήρε εξαρχής γρήγορο ρυθμό, αφού οι Σουηδοί μόλις στο 3ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, όταν το πολύ δυνατό βολέ του Σβάνμπεργκ από τα όρια της περιοχής τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.
Στο 12ο λεπτό ο Καράσεφ έδειξε πέναλτι για την Ελλάδα, για να πάρει εν τέλει πίσω την απόφαση μετά από (σωστή) υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.
Στο 27’ ο Τσιμίκας έκανε μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια, αλλά στην εκτέλεση η μπάλα βρέθηκε στο δεξί πόδι του κι από εκεί στην αγκαλιά του Όλσεν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παυλίδης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά την Ελλάδα.
Ο διεθνής επιθετικός «χόρεψε» τον σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίντελοφ, αλλά τελείωσε αντιστρόφως ανάλογα τη φάση, με τον Όλσεν να βγάζει εντυπωσιακά το τετ α τετ αποκρούοντας σε κόρνερ. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, αφού στο 45’+1 ο Ισάκ αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε εν κινήσει σουτ, για να αποκρούσει εκπληκτικά ο Βλαχοδήμος.
Εκ διαμέτρου αντίθετο ως προς την παραγωγικότητα ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Το σκορ στο ΟΑΚΑ άνοιξε υπέρ της Εθνικής στο 62ο λεπτό με ένα γκολ προϊόν άψογης συνεργασίας δύο παικτών, σε φάση που δεν βλέπουμε συχνά στο επιθετικό ρεπερτόριο της Εθνικής: ο Δουβίκας άλλαξε έξοχα την μπάλα με τον Μπακασέτα, ο οποίος μπαίνοντας στην περιοχή των Σκανδιναβών απέφυγε τα τάκλιν δύο αμυντικών και πλάσαρε τον Όλσεν για το 1-0.
Η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αντίπαλο μούδιασμα και δύο λεπτά αργότερα είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αλλά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη σχεδόν άγγιξε το δοκάρι και πέρασε άουτ. Είχε όμως και την τύχη με το μέρος της, καθώς στο 67’ η ομάδα του Γιάννε Άντερσον είχε δεύτερο δοκάρι, με πλασέ του Κλάεσον.
Στο 74’ η ελληνική ομάδα διπλασίασε με τον Παυλίδη που δέχθηκε την ασίστ του Τζόλη, κι αφού χρειάστηκε ένα τετράλεπτο για να αποφανθεί ο ρέφερι, μέσω VAR, ότι το γκολ ήταν κανονικό.
Ακόμη κι έτσι όμως οι διεθνείς βάλθηκαν πάλι να «καρδιοχτυπήσουν» εαυτούς και κοινό με την αμυντική ολιγωρία τους, που επέτρεψε στον Κουάισον να μειώσει στο 81’ παίρνοντας το ριμπάουντ σε απόκρουση του Βλαχοδήμου, αφού κανένας δεν πήγε εγκαίρως πάνω του.
Το «σύνδρομο του Κοσόβου» εμφανίστηκε ξανά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φόρσμπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα το... κεφάλι του Ζέκα απέτρεψε την ισοφάριση, κρατώντας τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που ξαναβάζουν την Εθνική στο «κόλπο» της πρόκρισης.
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (90’ Βρουσάι), Δουβίκας (72’ Τζόλης).
ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάννε Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον (77’ Κραφτ), Χελάντερ (88’ Ντάνιελσον), Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ (65’ Κουάισον), Κλάεσον (77’ Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88’ Τελίν), Ισάκ.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022
Αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών της Ευρωπαϊκής Ζώνης έχουν ως εξής:

1ος Όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Πορτογαλία    0-3
Ιρλανδία-Σερβία    1-1
Ρεπό: Λουξεμβούργο
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγ.)
Πορτογαλία    13
Σερβία    11
Λουξεμβούργο    6 -4 αγ.
Ιρλανδία    2
Αζερμπαϊτζάν    1
2ος Όμιλος
ΕΛΛΑΔΑ-Σουηδία    2-1
Κόσοβο-Ισπανία    0-2
Ρεπό: Γεωργία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγ.)
Ισπανία    13 -6 αγ.
Σουηδία    9 -4 αγ.
ΕΛΛΑΔΑ    6 -4 αγ.
Κόσοβο    4
Γεωργία    1
3ος Όμιλος
Ιταλία-Λιθουανία    5-0
Β. Ιρλανδία-Ελβετία    0-0
Ρεπό: Βουλγαρία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγ.)
Ιταλία    14 -6αγ.
Ελβετία    8 -4αγ.
Β. Ιρλανδία    5 -4αγ.
Βουλγαρία    5
Λιθουανία    0
4ος Όμιλος
Βοσνία-Καζακστάν    2-2
Γαλλία-Φινλανδία    2-0
Ρεπό: Ουκρανία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγ.)
Γαλλία    12
Φινλανδία    5 -4αγ.
Ουκρανία    5 -5αγ.
Βοσνία    3 -4αγ.
Καζακστάν    3 -5αγ.
5ος Όμιλος
Λευκορωσία-Βέλγιο    0-1
Ουαλία-Εσθονία    0-0
Ρεπό: Τσεχία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγ.)
Βέλγιο    16 -6αγ.
Τσεχία    7
Ουαλία    7 -4αγ.
Λευκορωσία    3
Εσθονία    1 -4αγ.
6ος Όμιλος
Αυστρία-Σκωτία    0-1
Δανία-Ισραήλ    5-0
Ν. Φερόε-Μολδαβία    2-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγ.)
Δανία    18
Σκωτία    11
Ισραήλ    10
Αυστρία    7
Ν. Φερόε    4
Μολδαβία    1
7ος Όμιλος
Μαυροβούνιο-Λετονία    0-0
Ολλανδία-Τουρκία    6-1
Νορβηγία-Γιβραλτάρ    5-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγ.)
Ολλανδία    13
Νορβηγία    13
Τουρκία    11
Μαυροβούνιο    8
Λετονία    5
Γιβραλτάρ    0
8ος Όμιλος
Κροατία-Σλοβενία    3-0
Ρωσία-Μάλτα    2-0
Σλοβακία-Κύπρος    2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6 αγ.)
Ρωσία    13
Κροατία    13
Σλοβακία    9
Σλοβενία    7
Μάλτα    4
Κύπρος    4
9ος Όμιλος
Αλβανία-Σαν Μαρίνο    5-0
Ουγγαρία-Ανδόρα    2-1
Πολωνία-Αγγλία    1-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγ.)
Αγγλία    16
Αλβανία    12
Πολωνία    11
Ουγγαρία    10
Ανδόρα    3
Σαν Μαρίνο    0
10ος Όμιλος
Αρμενία-Λιχτενστάιν    1-1
Ισλανδία-Γερμανία    0-4
Β. Μακεδονία-Ρουμανία    0-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγ.)
Γερμανία    15
Αρμενία    11
Ρουμανία    10
Β. Μακεδονία    9
Ισλανδία    4
Λιχτενστάιν    1

 

Ο Ρεχάγκελ βράβευσε τον Τοροσίδη

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα με το Εθνόσημο και μάλιστα σε αρκετούς αγώνες είχε την τιμή να αγωνιστεί και ως αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. Για τα 12 χρόνια προσφοράς του στη γαλανόλευκη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να τον βραβεύσει μαζί με την UEFA λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στη Σουηδία ακριβώς 2 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα.
Περίπου 15 λεπτά πριν από τη σέντρα του αγώνα, ο Ότο Ρεχάγκελ έδωσε τιμητική πλακέτα στον «Τόρο», αλλά και μία φανέλα της «γαλανόλευκης» με τον αριθμό 101, όσα και τα παιχνίδια στα οποία φόρεσε το Εθνόσημο. Τόσο ο Ρεχάγκελ όσο και ο Τοροσίδης γνώρισαν την αποθέωση από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 

Παραιτείται ο Ζαγοράκης

Αιφνιδιαστική όσο και απρόσμενη εξέλιξη στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς ο επικεφαλής της, ο πρόεδρος Θοδωρής Ζαγοράκης, αποφάσισε να παραιτηθεί. Μάλιστα, ο θρυλικός αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει για την απόφασή του.
Μια απόφαση που ξαφνιάζει, καθώς ο Ζαγοράκης εξελέγη πρόεδρος μόλις πριν από μερικούς μήνες έχοντας μάλιστα καθολική αποδοχή απ’ όλο τον κόσμο κι όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο. Απομένει να γίνουν γνωστοί οι λόγοι, κατά πάσα πιθανότητα με κάποια ανακοίνωση εκ μέρους του. Εκείνο που σε μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης μπορεί να εικάσει κάποιος, είναι πως ο Ζαγοράκης δεν ανέχτηκε την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον «πόλεμο του παρασκηνίου» για κυριαρχία στη μεγαλύτερη ελληνική Ομοσπονδία. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επισημοποίηση της παραίτησης, προβλέπει σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass