Πρώτη η ομάδα πόλο...

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2021 20:20

Την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά εξασφάλισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε τις ΗΠΑ με 14-5 και ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, αφήνοντας πίσω του Ιταλία και Ουγγαρία. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον αυριανό προημιτελικό (09:30) το Μαυροβούνιο.

 

Διπλή γυναικεία παρουσία
στον τελικό του επί κοντώ...Διπλή ελληνική παρουσία θα υπάρξει στον τελικό του επί κοντώ γυναικών, καθώς η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασαν τα 4,55 μ. και εξασφάλισαν θέση στον τελικό της Πέμπτης (5/8). Στον αντίποδα, η Ελένη Πόλακ δεν τα κατάφερε, καθώς έμεινε στα 4,40 μ. και κατετάγη 19η.
Εκτός τελικού στα 200 μέτρα γυναικών έμεινε η Ραφαέλα Σπανουδάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 9η στη 2η ημιτελική σειρά με επίδοση 23.38, κατετάγη 23η στο σύνολο και αποκλείστηκε. Νωρίτερα η 27χρονη σπρίντερ είχε προκριθεί στους ημιτελικούς του αγωνίσματος, καθώς τερμάτισε πέμπτη στη 2η προκριματική σειρά με 23.16 και κατετάγη 22η μεταξύ των 25 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.
Εκτός τελικού στη σφυροβολία ανδρών έμειναν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης. Ο Φραντζεσκάκης κατετάγη 13ος στο α’ προκριματικό γκρουπ με επίδοση 72,19 μέτρα και 25ος στο σύνολο, ενώ ο Αναστασάκης πήρε τη δέκατη θέση στο β’ προκριματικό γκρουπ με καλύτερη βολή στα 73,52 μέτρα και την 22η στο σύνολο.

 

Μάχη για τον τελικό

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου κατέλαβαν τη δέκατη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού του ντουέτου με 88,1667 βαθμούς. Στον τελικό προκρίνονται τα δώδεκα ζευγάρια που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία αθροιστικά, μετά και το τεχνικό πρόγραμμα που θα γίνει σήμερα (13:30).Αναβολή της ιστιοπλοΐας...Αναβλήθηκε για σήμερα το χθεσινό πρόγραμμα της ιστιοπλοΐας, ελλείψει ανέμων. Χθες επρόκειτο να διεξαχθούν οι τελευταίες δύο κούρσες στα 470 των ανδρών, όπου μετέχουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, καθώς και στα 470 γυναικών, όπου μετέχουν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη.

 

Τετράκις Ολυμπιονίκης...

Λένε ότι πιο δύσκολο από το να φτάσεις στην κορυφή, είναι να κρατηθείς εκεί. Όταν το καταφέρνεις σταθερά επί πάνω από μία δεκαετία, τότε είναι επίτευγμα μοναδικό. Ο Κουβανός Μιγιάιν Λόπες είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην κατηγορία των 130 κ. της ελληνορωμαϊκής πάλης και χθες, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 39 του χρόνια (γεννημένος στις 20 Αυγούστου 1982), αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης για τέταρτη διαδοχική φορά! Μετά το Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο, ο Λόπες θριάμβευσε και στο Τόκιο και έγινε ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία με τέσσερα χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα, μετά τους Αμερικανούς Καρλ Λιούις (μήκος), Αλ Ερτερ (δισκοβολία) και Μάικλ Φελπς (200 μ. μικτή ατομική).

 

Πρώτη transgender

Μπορεί να είναι πρόσωπο της ημέρας μία αθλήτρια που ακυρώθηκε και δεν πήρε καν κατάταξη; Κανονικά όχι, όμως η περίπτωση της Λόρελ Χάμπαρντ είναι ιδιαίτερη. Η πρώτη transgender αθλήτρια που έγινε δεκτή στους Ολυμπιακούς αγωνίστηκε χθες στην κατηγορία των +87 κ. της άρσης βαρών και έγραψε ιστορία, μόνο και μόνο με τη συμμετοχή της. Η 43χρονη Νεοζηλανδή έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο αρασέ και μηδενίστηκε, όμως άνοιξε έναν δρόμο που μέχρι πρότινος ήταν ερμητικά κλειστός...

 

Καταραμένη διοργάνωση...

«Μήπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι για εσάς μία καταραμένη διοργάνωση;». Αυτή ήταν η ερώτηση που υποβλήθηκε στον Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ μετά τον τελικό των κρίκων, όπου πήρε την τέταρτη θέση, αν και λογιζόταν ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. «Οχι, γιατί θα κερδίσω στο Παρίσι. Δεν είμαι καταραμένος, δεν είμαι καταραμένος» ήταν η απάντηση του Γάλλου αθλητή της ενόργανης, ο οποίος είχε «παγώσει» τον πλανήτη με τον σοκαριστικό τραυματισμό του (συντριπτικό κάταγμα κνήμης), στον προκριματικό των Αγώνων του Ρίο. Ο 32χρονος γυμναστής, ο οποίος είχε χάσει τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας άλλου τραυματισμού, δεν τα παράτησε, επέστρεψε μετά από μόλις έναν χρόνο και πήγε στο Τόκιο για να πάρει το πολυπόθητο μετάλλιο. Δεν τα κατάφερε, αλλά το Παρίσι απέχει μόλις τρία χρόνια. «Δεν πιστεύετε ότι θα σταματήσω με μία τέταρτη θέση;» είπε χαμογελώντας ο σημαιοφόρος της γαλλικής αποστολής στην τελετή έναρξης των φετινών Αγώνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass