Κεραυνός: Το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο

*Θετικό το πρόσημο και της φετινής χρονιάς για τους παίδες των «πρασίνων» που αναδείχτηκαν για τρίτη σερί σεζόν πρωταθλητές Θεσσαλίας, αλλά έχασαν την πρόκριση στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για δύο πόντους (λόγω τριπλής ισοβαθμίας) *Ν. Πάκας: Οι επιτυχίες αυτές είναι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2021 20:15

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Για μία ακόμα χρονιά η ομάδα μπάσκετ παίδων του Κεραυνού κράτησε ψηλά τη λαρισινή σημαία. Αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Θεσσαλίας συμμετέχοντας στη Β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ωστόσο έχασε για δύο μόλις πόντους (σε τριπλή ισοβαθμία) την πρόκρισή της στα τελικά του θεσμού. Φαίνεται ότι οι ισοβαθμίες αποτελούν τον κακό δαίμονα για τη λαρισινή ομάδα, η οποία πάλι για τον ίδιο λόγο είχε χάσει το χάλκινο μετάλλιο.
Παρ’ όλα αυτά όμως και η φετινή χρονιά έχει θετικό πρόσημο για τους «πράσινους» οι οποίοι βλέπουν το μέλλον να προμηνύεται ευοίωνο.
«Όλες αυτές οι επιτυχίες είναι αποτέλεσμα μιας σκληρής δουλειάς που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια σύμφωνα με το πλάνο που διαμορφώσαμε σαν σύλλογος» επισήμανε ο πρόεδρος του Κεραυνού, Νίκος Πάκας και πρόσθεσε:
«Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ τα παιδιά της ακαδημίας να έχουν εξέλιξη. Θέλουμε να συνεχίσουμε την παραγωγική διαδικασία γιατί ο Κεραυνός έχει μεγάλη ιστορία σ’ αυτό το κομμάτι. Έχει αναδείξει μεγάλους παίκτες και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα μαθήματα των παιδιών, ο σύγχρονος τρόπος ζωής τους κ.ά., γι’ αυτό προσπαθούμε να επιλέγουμε προπονητές, οι οποίοι να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στα παιδιά, να σκύβουν πάνω από το κεφάλι τους και να τα βοηθούν, όπως ο Γιώργος Παππάς και ο Αντώνης Πάκας που είναι υπεύθυνοι για την παιδική ομάδα».
Ο πρόεδρος του Κεραυνού μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν τη φετινή σεζόν και οι οποίες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την αγωνιστικότητα της ομάδας.
«Φέτος είχαμε ένα πρωτάθλημα με οκτώ συνολικά ομάδες το οποίο διεξήχθη σε έναν περίπου μήνα με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους. Ήταν ψυχοφθόρο, γιατί έπρεπε αφενός να προφυλαχτούμε από την πανδημία και αφετέρου να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία μέσα σε πολύ στενά χρονικά όρια. Δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε με τα παιδιά στον βαθμό που έπρεπε κι αυτό μας επηρέασε. Ωστόσο δεν παύει η παρουσία μας στη Β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος να είναι μία μεγάλη επιτυχία άσχετα εάν για δύο πόντους, λόγω τριπλής ισοβαθμίας, χάσαμε την πρόκρισή μας στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Ίσως είναι και θέμα εμπειρίας. Στο παιχνίδι με τους Ικάρους Σερρών όπου κρίθηκε η πρόκριση δεν έπρεπε να αφήσουμε τον αντίπαλό μας να «ανοίξει» στα τελευταία λεπτά το σκορ. Ίσως πρέπει να δούμε πώς να διαχειριζόμαστε κάποια πράγματα που παίζουν ρόλο σε ένα τουρνουά. Εάν είχαμε δεχτεί δύο πόντους λιγότερους θα είχαμε περάσει εμείς.
Από κει και πέρα όμως θα πρέπει να τονίσουμε επίσης, ότι αρκετά παιδιά λόγω τραυματισμών -αυτό κατά κύριο λόγο συνέβη λόγω της μικρής διάρκειας του πρωταθλήματος και του μικρού αριθμού αγώνων- απουσίαζαν από τα παιχνίδια της Β’ φάσης του Πανελληνίου, όπως ο πρώτος σκόρερ του περσινού τουρνουά Κ. Μπόρσης και ο Γ. Δαραβίρας. Πήγαμε στη Θεσσαλονίκη με δέκα παίκτες μόνο (Δρυστέλλας, Νταμπούρας, Αντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Πάσχος, Γιακούλας, Μάνης, Αργυρούλης, Δραγατσίκης, Σ. Μπόρσης), εκ των οποίων μόνο οι τρεις ήταν από τη βασική πεντάδα. Φυσικά τα παιδιά που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο εάν ήμασταν κομπλέ σίγουρα θα είχαμε προκριθεί στην τελική φάση, αλλά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας. Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες παραστάσεις και να αποκτήσουν εμπειρίες. Γι αυτό άλλωστε δημιουργήσαμε τον Ν. Κεραυνό, στον οποίο τα παιδιά από την ηλικία των 15-16 ετών μετέχουν σε ανδρικό πρωτάθλημα» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Κεραυνού.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στους στόχους για τη νέα χρονιά, ο κ. Πάκας τόνισε:
«Οι στόχοι για νέα χρονιά οι ίδιοι. Να δώσουμε ακόμα περισσότερο χρόνο στα παιδιά της ακαδημίας και να δουλέψουμε τις μικρές ηλικίες. Αυτό που θέλουμε είναι ο Κεραυνός να συνεχίζει να παράγει παίκτες προς όφελος του λαρισινού μπάσκετ γενικότερα» κατέληξε ο πρόεδρος του Κεραυνού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass