Ο Ντοναρούμα έστειλε την Ιταλία στον τελικό

Η «ΣΚΟΥΑΝΤΡΑ ΑΤΖΟΥΡΑ» ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 4-2 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (1-1 κ.α., παρ.)

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2021 20:07

Η Ιταλία είχε την τύχη με το μέρος της, τον Ντοναρούμα να επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή και η «σκουάντρα ατζούρα» είναι η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Euro 2020.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικράτησε με 4-2 στα πέναλτι της Ισπανίας (1-1 κ.α., παρ.) και πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της που θα προκύψει από τη σημερινή αναμέτρηση, ανάμεσα στη Δανία και στην Αγγλία.
Οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι στα 120 λεπτά του ματς, είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά παρότι ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Λοκατέλι, στη συνέχεια ο κορυφαίος του ματς, Ντάνι Όλμο αστόχησε, ενώ στη συνέχεια ο Ντοναρούμα νίκησε τον Μοράτα και ο Ζορζίνιο με άψογη εκτέλεσε έστειλε την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής (11/07).
Η ομάδα του Μαντσίνι περνά για 4η φορά στην ιστορία της σε τελικό της διοργάνωσης, έχοντας να επιδείξει μια κατάκτηση (1968) και δύο ήττες (2000 από Γαλλία, 2012 από Ισπανία).
Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με το σουτ του Έμερσον να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ, ενώ νωρίτερα δύο φορές που ο Ινσίνιε και ο Κιέζα προσπάθησαν να βρουν το σουτ μέσα από την περιοχή απέτυχαν να το κάνουν.
Στο 60’ η Ιταλία βγήκε σε κόντρα επίθεση, με τον Κιέζα να εκτελεί τον Ουνάι Σιμόν με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή και να γράφει το 1-0 για τη «σκουάντρα ατζούρα».
Τέσσερα λεπτά μετά ο Ογιαρθάμπαλ έχασε απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν απέτυχε να πιάσει την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος, ενώ στο 68’ ο Σιμόν έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Μπεράρντι από κοντά.
Η ανωτερότητα της «φούρια ρόχας» καρποφόρησε στο 80’. Όλμο και Μοράτα «έκρυψαν» την μπάλα, με τον στράικερ της Ατλέτικο να πλασάρει υποδειγματικά τον Ντοναρούμα για το 1-1. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά ούτε και στην παράταση και το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί ο Σιμόν απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Λοκατέλι, ο Όλμο αστόχησε και στο τέταρτο πέναλτι ο Ντοναρούμα νίκησε τον Μοράτα, για να τελειώσει το ματς ο Ζορζίνιο με άψογη εκτέλεση.
ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74’ Τόλοϊ), Μπαρέλα (85’ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73’ Πεσίνα), Κιέζα (107’ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (61’ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85’ Μπελότι)
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Ζόρντι Άλμπα, Λαπόρτ, Γκαρθία (109’ Πάου Τόρες), Αθπιλικουέτα (85’ Γιορέντε), Κόκε (70’ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106’ Τιάγκο), Πέδρι, Φεράν Τόρες (62’ Μοράτα), Όλμο, Ογιαρθάμπαλ (70’ Μορένο)

 

Ετοιμη να γράψει ιστορία η Αγγλία

ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΔΑΝΙΑ (21:40)

Ιστορική ευκαιρία παρουσιάζεται για την Αγγλία καθώς αντιμετωπίζει σήμερα (21:40) τη Δανία στο Λονδίνο, με στόχο μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τα «τρία λιοντάρια» βρυχώνται με αυτοπεποίθηση καθώς επιστρέφουν στο «Γουέμπλεϊ», έχοντας την ψυχολογία στα ύψη μετά το επιβλητικό 4-0 επί της Ουκρανίας - η μεγαλύτερη νίκη τους σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο Χάρι Κέιν πήρε τη σκυτάλη από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, με τους δύο επιθετικούς να έχουν πετύχει από τρία γκολ έκαστος. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε να γίνει η πρώτη που κρατά ανέπαφη την εστία της στα πέντε πρώτα παιχνίδια ενός EURO, επομένως είναι ξεκάθαρο από κάθε άποψη πως η Αγγλία δείχνει στα καλύτερά της μπαίνοντας στον ημιτελικό απέναντι στη Δανία. Στόχος; Η συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία της σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, «ιστορική στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε ο Σάουθγκεϊτ.
Οι «βίκινγκς», ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως… πρόβατο επί σφαγή πάνε στο Λονδίνο. Άλλωστε, στις δύο πιο πρόσφατες μεταξύ των δύο χωρών αναμετρήσεις, αμφότερες για το Nations League, μόλις ένα γκολ σημειώθηκε: το πέναλτι του Κρίστιαν Έρικσεν στο «Γουέμπλεϊ». Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ δείχνουν πως έχουν ξεπεράσει το σοκ με το σοβαρό ιατρικό επεισόδιο του άσου της Ίντερ και τα 11 γκολ που έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής - τα δέκα εκ των οποίων στα τρία τελευταία παιχνίδια - συνιστούν επίδοση ρεκόρ για τη χώρα. Ακόμα πιο πάνω και από τη Δανία που κατέκτησε τη διοργάνωση το 1992! Έχοντας αποκλείσει Ουαλία και Τσεχία στη νοκ-άουτ φάση, οι Δανοί κάθε άλλο παρά ως αουτσάιντερ προβάλλουν κι όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χιούλμαντ: «Θα είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας, επομένως στόχος μας είναι να κάνουμε το κοινό (σ.σ. του «Γουέμπλεϊ») να σωπάσει.
Το σημερινό πρόγραμμα για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:
22:00 Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), Αγγλία - Δανία
Πιθανές Συνθέσεις
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο - Φίλιπς, Ράις - Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ - Κέιν
ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ - Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκααρντ - Στρίγκερ, Χόιμπιερ, Ντιλέινι, Μέλε - Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ, Ντάμσγκααρντ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass