Γιορτή του ποδηλάτου...

*Το Σαββατοκύριακο, κυρίως στον νομό Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2021 20:01

Με επιτυχία και άρτια οργάνωση ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών που διεξήχθησαν σε διαδρομές των νομών Λάρισας και Τρικάλων.

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους Λαρισαίων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Φαρκαδόνας και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.
Τα πρωταθλήματα που διεξάγονται στη Λάρισα, πάντα έχουν εκπλήξεις και η ιστορία επαναλήφθηκε με την πρώτη νίκη του Γιώργου Μπουτόπουλου (ΑΣΚ Άλφα) σε επίπεδο πανελληνίων πρωταθλημάτων!
Ο Γιώργος Μπουτόπουλος κατάφερε να επικρατήσει στο τελικό σπριντ επί έξι ακόμα αντιπάλων, ρίχνοντας έτσι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την αυλαία του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος δρόμου Ανδρών – Γυναικών. Δεύτερος ξανά, λίγες μέρες μετά το αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα των Νέων, ο Νίκος Δράκος (ΓΣ Διαγόρας) και τρίτος ο Παναγιώτης Χριστόπουλος-Χέλλερ, που αγωνίζεται στο εξωτερικό με τα χρώματα της Γερμανικής RV Pfeil Magstadt. Στην τέταρτη θέση ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΠΟΧ Τάλως) και στην πέμπτη ο Δημήτρης Χριστάκος (ΑΣΚ Άλφα), οι δύο πρωταθλητές Ελλάδος στην Ατομική Χρονομέτρηση σε Άνδρες και Νέους αντίστοιχα!
Ο αγώνας είχε απόσταση 160 χλμ. και εκτυλίχθηκε σε περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας και του Τυρνάβου. 65 ποδηλάτες έλαβαν εκκίνηση από το Πάρκο Αλκαζάρ της Λάρισας και μόνο 42 από αυτούς είδαν την καρό σημαία του τερματισμού. Σημαντική η βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, και των κατά τόπους δυνάμεών της, που κατάφερε να δημιουργήσει μια διαδρομή υψίστης ασφαλείας, καθώς και των ανθρώπων του συνδιοργανωτή Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, που με τη βοήθειά τους κατάφεραν το κορυφαίο φετινό ποδηλατικό τριήμερο να μείνει στην ιστορία, ως ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της ελληνικής ποδηλασίας σε επίπεδο διοργάνωσης.
Από τον ΠΓΣ Λάρισας μετείχαν οι: Μάριος Μπρέτας, Ιωάννης Πολυπαθέλης και Νίκος Πασχαλόπυλος.
Η Βαρβάρα Φασόη ήταν η μεγάλη νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δρόμου αντοχής στην κατηγορία των Γυναικών. Η αθλήτρια του ΠΤΣΠ Πόρτο-Λεόνε αποσπάστηκε από τις αντιπάλους της, λίγο μετά το μισό του αγώνα, και κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της σε χρόνο 3:16:27, σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από τη Σοφία Λιοδάκη (ΠΟΧ Τάλως) και την Ειρήνη Καρούσου (Κρόνος Νίκαιας) οι οποίες κατέκτησαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση η Κωνσταντίνα Συντζανάκη (ΠΟΧ Τάλως) και στην πέμπτη η περσινή πρωταθλήτρια Αθηνά Χατζηστύλη (ΑΟ Θησέας) ήταν οι αθλήτριες που συμπλήρωσαν το κυρίως γκρουπ μεταξύ των 23 αθλητριών που έλαβαν εκκίνηση στο Πάρκο Αλκαζάρ της Λάρισας και τερμάτισαν μετά από 3 ώρες και 17’ λεπτά τα 110 χλμ. στην πόλη του Τυρνάβου, ολοκληρώνοντας έτσι τη 2η μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών του 2021.
Τα μετάλλια απένειμαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Χριστόφορος Κατσαρός.
Από τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας συμμετείχαν οι: Δήμητρα Ζάγουρα, Γεωργία Λάμπρου.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το τέλος των αγώνων ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας έκανε απονομές για την προσφορά τους στη διοργάνωση στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, στον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη, στον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα, στους αντιδημάρχους Θάνο Αδαμόπουλο, Μιχάλη Αναστασίου και στον διοικητή Τροχαίας Βασίλη Βλαχογιάννη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass