Αποφάσεις για την ΑΕΛ, αλλά χωρίς την... ΑΕΛ

*4.530 ευρώ δίνει κάθε μέρα ο Σπαρβ στη λαρισινή ομάδα

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 20:01

Του Σωτ. Κέλλα

Το Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον όλων ήταν στραμμένο στην κατάρρευση του Έρικσον εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Δανίας-Φινλανδίας και στον τελικό του Ρολάν Γκαρός που συμμετείχε ο Έλληνας Στέφανος Τσιτσιπάς.
Τα νέα της ΑΕΛ με δεδομένο ότι βρίσκεται η ομάδα και σε αγωνιστική απραξία είναι περιορισμένα. Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρξει εξώδικο του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια κατά της Super League 2 – Football League για τον λόγο ότι αποφασίζουν για την ΑΕΛ χωρίς την ΑΕΛ αφού δεν είναι ακόμη μέλος τους.
Οι δικαστικές διαμάχες που έχει η ΑΕΛ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα είναι μέλος της Super League 1 ή της παρακάτω κατηγορίας.
Πάντως αύριο και ώρα 13:15, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 – Football League μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:
1) Έναρξη πρωταθλήματος 2021-2022.
2) Αγωνιστικά θέματα.
3) Παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
4) Διάφορα θέματα».
Μια συνεδρίαση που δεν γνωρίζουμε αν θα οδηγηθεί σε οριστικές αποφάσεις, αφού στις 17 Ιουνίου προβλέπεται η ψήφιση ή όχι του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση της Super League 2 – Football League. Οι εξελίξεις τρέχουν και οι προβλέψεις για ημερομηνία έναρξης, καθορισμό ομάδων και αριθμού ομάδων ανά όμιλο είναι ο μεγάλος άγνωστος της φετινής περιόδου.
Ο ΣΠΑΡΒ ΦΕΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ
Για το UEFA EURO 2020, όπως ανακοίνωσε η UEFA θα δοθούν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ σε συλλόγους, όπως συμφωνήθηκε στο μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της UEFA και του ECA, το οποίο ανανεώθηκε το 2019.
Με βάση τον μηχανισμό διανομής πληρωμών που έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, 70 εκατομμύρια ευρώ αναλογούν στους συλλόγους που απελευθέρωσαν παίκτες για τα προκριματικά του EURO και το Πρωτάθλημα Εθνών της UEFA και τα υπόλοιπα 130 εκατομμύρια θα διανεμηθούν μεταξύ αυτών των συλλόγων που απελευθερώνουν παίκτες για το UEFA EURO 2020.
Όσον αφορά με ποιο ποσό θα επωφελούνται οι ομάδες που δίνουν παίκτες για το EURO, με βάση τα ποσά που δόθηκαν το 2016, για κάθε ημέρα παρουσίας του ποδοσφαιριστή η ομάδα παίρνει 4.530 ευρώ. Ακόμη δεν ανακοίνωσε επίσημα η UEFA για τη διοργάνωση το φετινό καλοκαίρι, αλλά αποκλείεται να είναι χαμηλότερο από τις 4.530 ευρώ. Συνεπώς ο Σπαρβ που είναι παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ φέρνει στο ταμείο της κάθε μέρα το συγκεκριμένο ποσό.
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΙΒΙΑΣ
Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Κόπα Αμέρικα, οι ομάδες της Βενεζουέλας και της Βολιβίας (στην οποία συμμετέχει ο παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αντριάν Χουσίνο) επλήγησαν από τον κορονοϊό. Ένδεκα μέλη της αποστολής της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παικτών, βρέθηκαν «θετικά». Ανάμεσά τους και ο αρχηγός της ομάδας, Τόμας Ρινκόν.
«Όλοι είναι απομονωμένοι στο ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας, Μαρσέλο Κουϊρόγκα, ανακοινώνοντας πως ο εναρκτήριος αγώνας με τη Βραζιλία θα διεξαχθεί.
Ο προπονητής της Βενεζουέλας και πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο, κάλεσε 15 νέους παίκτες στην αποστολή, μετά από σχετική έγκριση της Conmebol.
Λίγο αργότερα, οι υπεύθυνοι της βολιβιανής αποστολής, ανακοίνωσαν ότι και στο δικό τους «στρατόπεδο» εντοπίσθηκαν κρούσματα κορονοϊού, που αφορούν σε τρεις ποδοσφαιριστές και ένα μέλος του τεχνικού επιτελείου. Η ομοσπονδία δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των ασθενών, αλλά διευκρίνισε ότι άπαντες είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν σε καραντίνα, τηρώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass