Εντονο το λαρισινό «άρωμα» στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

*Η ΓΕΝΝΗΘΕΙΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΑΝΝΕΤΑ ΚΥΡΙΔΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ *ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2021 21:20

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο (που αναβλήθηκαν το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και θα διεξαχθούν από 23 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου 2021) αναμένεται να έχουν έντονο λαρισινό άρωμα. Μετά τους Μπάμπη Παπαδογούλα, Δώρα Γκουντούρα και Δημήτρη Αντωνιάδη, που θα δώσουν το «παρών» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, ήρθε η σειρά της Αννέτας Κυρίδου στην κωπηλασία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εξασφάλισε τη συμμετοχή της πριν λίγες ημέρες (τον Μάιο) στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνη στην Ελβετία, στο μονό σκιφ με χρόνο 07:42.20, ενώ είχε προηγηθεί η πρόκριση της αδερφή της Μαρίας στη δίκοπο στον 1ο προκριματικό στην Αυστρία το 2019.
Η Αννέτα και η Μαρία Κυρίδου γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από Λαρισαίους γονείς και φυσικά έχουν άρρηκτους δεσμούς με τη γενέτειρα των γονιών τους, τη Λάρισα, την οποία επισκέπτονται συχνά. Επομένως το λαρισινό άρωμα στην Ολυμπιάδα του Τόκιο ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καταδεικνύοντας και κάτι ακόμα: Το γεγονός ότι η θεσσαλική πρωτεύουσα εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε ένα ακόμα άθλημα, την κωπηλασία, παρά το ότι δεν είναι διαδεδομένη στη Λάρισα.
Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια της Αννέτας Κυρίδου, η οποία μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής:
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, προέρχομαι όμως από δύο Λαρισαίους γονείς. Τα τελευταία χρόνια βέβαια οι προπονήσεις, αλλά και η πανδημία του κορονοϊού δεν μου άφηναν ελεύθερο χρόνο για να επισκεφτώ τους συγγενείς μου. Είχα ακούσει πως θα γινόταν κάποια έργα στη λίμνη Κάρλα, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το άθλημα της κωπηλασίας και στη Λάρισα. Είχα ενθουσιαστεί. Μία λίμνη παρέχει τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης για έναν κωπηλάτη. Πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλη επένδυση στον αθλητισμό» επισήμανε η Αννέτα Κυρίδου, η οποία μίλησε και για τη μεγάλη πρόκριση στην Ολυμπιάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι όντως πάω στους Ολυμπιακούς. Είχα πολλές δυσκολίες και ατυχίες σε όλη αυτήν την προσπάθειά μου για την πρόκριση.
Το 2019 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λιντς της Αυστρίας αγωνιζόμουν στο διπλό των γυναικών με τη Δήμητρα Τσαμοπούλου, όταν λίγες μέρες πριν τους αγώνες έπαθε κάταγμα στα πλευρά και δεν μπορέσαμε να αγωνιστούμε μαζί.
Το 2020 αποφάσισα να χάσω 10 κιλά για να αγωνιστώ στην ελαφριά κατηγορία, αλλά τελικά οι αγώνες αναβλήθηκαν. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών και πήρα το χάλκινο μετάλλιο. Τότε κατάλαβα ότι υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση αν και το μονό σκιφ θεωρείται από το δυσκολότερα αγωνίσματα στην κωπηλασία.
Το 2021 είχα δύο ευκαιρίες. Η μία ήταν στην Ευρωπαϊκή πρόκριση στο Βαρέζε της Ιταλίας όπου την ημέρα του τελικού έπεσα στο νερό. Η θερμοκρασία ήταν στους 3 βαθμούς και έτσι υπέστη υποθερμία. Αυτό εννοείται μου κόστισε στην απόδοσή μου. Έτσι όταν έφτασα στους αγώνες της Λουκέρνης, την τελευταία ευκαιρία για Ολυμπιακή πρόκριση, ήξερα ότι έπρεπε να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν τα παρατάω εύκολα, η ζωή μου έμαθε πως πρέπει να παλεύουμε για αυτά που θέλουμε και έτσι έπραξα. Δεν απελπίστηκα, πίστεψα σε εμένα και δούλεψα όσο καλύτερα γινόταν.
Η ημέρα του τελικού νομίζω θα μου μείνει αξέχαστη. Να τερματίζω πρώτη, να κλαίω και να γελάω και έξω να είναι η οικογένειά μου, οι προπονητές μου και το αγόρι μου και να φωνάζουν».
-Για το αν είναι κοντά στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στο Τόκιο, η Αννέτα Κυρίδου είπε: «Δεν έχω κάποιο όριο για το τι μπορώ να πετύχω στο Τόκιο. Θα δουλέψω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όλα είναι δυνατά. Εννοείτε πως δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τη στήριξη της μαμάς μου και της οικογένειάς μου που ήταν δίπλα μου να με σηκώνουν και να με στηρίζουν, όπως το ίδιο ευγνώμων είμαι για το αγόρι μου και τους προπονητές και τους εφόρους του ομίλου μου που είναι πάντα κοντά μου και τον χορηγό μου».
-Τέλος, για το τι μπορούν να πετύχουν τα ελληνικά κουπιά στην Ολυμπιάδα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τόνισε: «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ προπόνηση όλοι μας και έχουμε δουλέψει πολύ για αυτό. Όλοι θέλουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι όνειρο ζωής. Πολλά όμως μπορούν να παίξουν ρόλο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έρθει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Να μην ξεχνάμε ότι και οι τρεις ελληνικές συμμετοχές στο άθλημα της κωπηλασίας είναι από 20-24 χρονών, σε σχέση με άλλες χώρες όπου το άθλημα της κωπηλασίας είναι επαγγελματικό και οι αντίπαλες είναι 30 ετών και άνω».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass