ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ:

Μέχρι να γράψεις ιστορία απόλαυσε τον αγώνα...

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2021 21:10

Η Κρανιώτισσα ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα αποτελεί μία από τις ελληνικές ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίου στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, καθώς για να προκριθεί χρειάστηκε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες ήρθαν σε γνωριμία μαζί της μέσω της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων για την Ισότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνεται πράξη στην Ολυμπιάδα του Παρισιού.
Η Δώρα Γκουντούρα σχετικά με τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Τόκιο είπε ότι κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα, αν και με καθυστέρηση ενός έτους, ενώ δεν πάει με στόχο να γράψει ιστορία αλλά βασικά να απολαύσει τον αγώνα καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη προσπάθεια, να παίξει καλή ξιφασκία στη συμμετοχή της στην πρώτη Ολυμπιάδα, καθώς πιστεύει να μετέχει και σε άλλες.
Όπως είπε κανείς όταν πάει σε αγώνες δεν πάει για να γράψει ιστορία, καθώς η ιστορία αυτή γράφεται από μόνη της. Νιώθει το βάρος από τις προσδοκίες ενός μεταλλίου, αλλά τα θεωρεί όλα αυτά περισσότερο «πιασάρικα» για τους δημοσιογράφους που έχουν πόθο τα μετάλλια.
Αν έρθει το μετάλλιο θα το χαρεί με όλους μαζί, ενώ υποσχέθηκε ότι θα έρθει στη Λάρισα αν την προσκαλέσει ο Δήμος Λαρισαίων για να κάνει μαθήματα ξιφασκίας σε νέα παιδιά φέρνοντάς τα σε επαφή με το άθλημα.
Η Δώρα Γκουντούρα ευχαρίστησε την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, γιατί χάρη σε αυτήν της δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει και για άλλα θέματα και όχι μόνο για την ξιφασκία. Ανέπτυξε τις απόψεις της για τη μητέρα-αθλήτρια λέγοντας για την ανάγκη στήριξής της όταν συνεχίζουν την αθλητική της καριέρα.
Τόνισε ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα και το μήνυμα της Ολυμπιάδας του Παρισιού θα είναι ηχηρό.
Τέλος, είπε ότι ο αθλητισμός δεν έχει σχέση με το φύλο, αλλά είναι ανθρώπινη ανάγκη και χαίρεται που ο Δήμος στηρίζει τους αθλητές και τις αθλήτριες της περιοχής.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass