Το «αντίο» του Τιμ Σπαρβ

*Τι λέει για σεισμούς, κορονοϊό και την κόρη του... *Κλήθηκε στην Εθνική Φινλανδίας για το Euro 2020

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 21:17

Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε ο αρχηγός της Εθνικής Φινλανδίας Τιμ Σπαρβ ο οποίος αγωνίσθηκε την αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στην ΑΕΛ. Ο 34χρονος παίκτης (γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1987) είχε 19 συμμετοχές, εκ των οποίων 16 ως βασικός και τρεις φορές χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Πέτυχε ένα τέρμα αλλά το καλύτερο «γκολ» που πέτυχε με τα χρώματα της ΑΕΛ και θα το θυμάται σε όλη τη ζωή του είναι η γέννηση της κόρης του στη Λάρισα. Πάντα, λοιπόν, θα είναι σημείο αναφοράς γι’ αυτόν και τη σύζυγό του.


Ο Σπαρβ αποχαιρέτησε με τα καλύτερα λόγια την ΑΕΛ σε ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε τα εξής:
«Ευχαριστώ Ελλάδα, Λάρισα και ΑΕΛ για τον έναν χρόνο που ήμασταν μαζί και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Η Ελλάδα θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί ήταν εδώ που γεννήθηκε η κόρη μου. Είμαι ευγνώμων για όλους τους καταπληκτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, που με βοήθησαν και υποστήριξαν εμένα και την οικογένειά μου σε μια ταραχώδη χρονιά.
Το περασμένο καλοκαίρι, όταν έφυγα από τη FC Midtjylland και τη Δανία, είπα ότι ήθελα μια «διαφορετική εμπειρία» επειδή ένιωσα ότι το χρειαζόμουν για να μεγαλώσω. Λοιπόν, το κατάλαβα σίγουρα.
Έχω γίνει πατέρας, έζησα τους πρώτους πραγματικούς μου σεισμούς, πέρασα τα Χριστούγεννα με κορονοϊό και έκανα την πρώτη μου χειρουργική επέμβαση. Όλα αυτά ενώ προσπαθούσα να προσαρμοστώ σε μια νέα χώρα και κοινωνία με τους δικούς της κανόνες και παραδόσεις.
Η ποδοσφαιρική μου χρονιά ήταν επίσης μια πολύ περίεργη σεζόν. Έχω δει και ακούσει πράγματα που ήταν εντελώς ξένα για μένα. Η ΑΕΛ είναι ένα υπέροχο κλαμπ με πιστό και παθιασμένο κοινό και εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν εάν ο σύλλογος θέλει μια μέρα να επαναλάβει την επιτυχία που είχε στη δεκαετία του ‘80.
Μετά το Euro 2020, σκοπεύω να μοιραστώ περισσότερα από την εποχή μου στην Ελλάδα, γι’ αυτό λέω μόνο ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για τις κοινές εμπειρίες όλους τους φίλους μου, συμπαίκτες, προπονητές και υποστηρικτές. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή».

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
Με τον μέσο της ΑΕΛ, Τιμ Σπαρβ, η αποστολή της Εθνικής Φινλανδίας προετοιμάζεται για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, καθώς βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο μαζί με Δανία, Βέλγιο και Ρωσία. Ξεχωρίζουν τα ονόματα τόσο του Τέεμου Πούκι (σταρ της ομάδας και συμπαίκτη του Δημήτρη Γιαννούλη στη Νόριτς), όσο και του Γκλεν Καμαρά (μέσος της Ρέιντζερς, δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον Όντρεϊ Κούντελα στο ματς με τη Σλάβια για το Europa League).
Αναλυτικά η αποστολή: Λούκας Χραντέτσκι (Λεβερκούζεν), Γέσε Γόρονεν (Μπρέσια), Άνσι Γιάακολα (Μπρίστολ Ρόβερς), Γιούχανι Όγιαλα (Βέιλε), Λέο Βάισανεν (Έλφσμποργκ), Σάουλι Βάισανεν (Κιέβο Βερόνα), Πάουλου Άραγιουρι (Πάφος), Ντάνιελ Οσόνεσι (Ελσίνκι), Ρόμπερτ Ιβάνοβ (Βάρτα Πόζναν), Άλμπιν Γκράνλουντ (Σταλ Μίελετς), Γέρε Ούρονεν (Γκενκ), Νίκολας Χάμαλαϊνεν (ΚΠΡ), Νικολάι Άλο (ΜΤΚ), Πίρι Σόιρι (Έσμπιεργκ), Γκλεν Καμαρά (Ρέιντζερς), Γιόνι Κάουκο (Έσμπιεργκ), Όνι Βαλάκαρι (Πάφος), Ράσμους Σούλερ (Τζουργκάρντεν), Τόμας Λαμ (Τσβόλε), Τιμ Σπαρβ (ΑΕΛ), Φρέντικ Γένσεν (Άουγκσμπουργκ), Γιόελ Ποχγιάνπαλο (Ουνιόν Βερολίνου), Λάσι Λάπαλαϊνεν (Μόντρεαλ), Μάρκους Φορς (Μπρέντφορντ), Γιάσιν Άσεχνουν (Λάχτι), Τέεμου Πούκι (Νόριτς).
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass