Μοιρασιά στη Λεωφόρο στο ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2021 20:57

Χωρίς νικητή έληξε το 69ο -ιστορικά- αθηναϊκό ντέρμπι στο γήπεδο της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, μετά από ένα κακό ποιοτικά ματς που μάλλον θα... ξεχαστεί εύκολα. Ο Βέλεθ έδωσε

το προβάδισμα για τους «πράσινους» στο 58’, ισοφάρισε μετά από 15 λεπτά ο Λιβάι Γκαρσία με ένα «προσωπικό» γκολ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση για να πιέσει και στο 14’ από κόρνερ του Μολό κι απομάκρυνση του Νεντελτσεάρου, ο Μολό έπιασε με τη μία ένα σουτ έξω απ’ την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Αθανασιάδης στην πρώτη τελική του Παναθηναϊκού στο ματς.
Στο 19’ η ΑΕΚ είχε την πρώτη δική της καλή στιγμή, όταν από κόρνερ κι απομάκρυνση της μπάλας απ’ την άμυνα του Παναθηναϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Σιμάνσκι που σούταρε προς την εστία, με τον Νεντελτσεάρου να προσπαθεί να κάνει τακουνάκι, πιάνοντας... αέρα και τον Διούδη να μπλοκάρει.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι προπονητές των δύο ομάδων επέλεξαν τις ίδιες συνθέσεις, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει λίγο πιο δυνατά στο ματς και να φτάνει στο γκολ στην πρώτη στατική φάση που «εκτελέστηκε» σωστά. Στο 58’ από φάουλ του Μαουρίσιο, ο Νιάς πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Βέλεθ, αφού στόπαρε κι έκανε ντρίμπλα και σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Αθανασιάδη κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
Στο 68’ η ΑΕΚ απείλησε την εστία των «πράσινων», όταν από καλή κυκλοφορία της μπάλας και σέντρα του Λόπες, ο Ανσαριφάρντ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η εκτέλεσή του ήταν αδύναμη και ο Διούδης μπλόκαρε εύκολα.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Καμπετσής έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ που έφυγε έξω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη, ενώ στο 73’ η ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσα. Από αλλεπάλληλα λάθη των «πράσινων» που ξεκίνησαν απ’ τη μεσαία γραμμή, ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Σιμάνσκι, κέρδισε τις κόντρες από τον Βέλεθ και τον Χουάνκαρ (ο τελευταίος έδιωξε πάνω του) και με πλασέ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια μέσα απ’ τη γραμμή, παρά την προσπάθεια του Διούδη να αποκρούσει.
Στο 83’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντρα-σουτ του Μάνταλου από τα αριστερά, δεν βρέθηκε κανείς παίκτης των «κιτρινόμαυρων» για να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.
Στο 90’ από εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη ο Νιας βρήκε την μπάλα και ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνία του και με υπερένταση μπλόκαρε σταθερά, στην τελευταία «καθαρή» ευκαιρία του αγώνα...
Διαιτητής: Γκιόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία).
Κίτρινες: Αλεξανδρόπουλος, Ενγκαμπακοτό, Μαουρίσιο, Μολό – Κρίστισιτς, Λόπες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (85’ Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο, Ενγκμπακοτό (78’ Καρλίτος), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78’ Χατζηγιοβάνης).
ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (90’+1’ Χριστόπουλος).

«ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση της Λαμίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας που πήραν εκτός έδρας. Ο αγώνας ήταν κρίσιμος και για τις δύο ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τις τελευταίες θέσεις στη βαθμολογία. Η ομάδα των Ιωαννίνων ανέβηκε στην 9η θέση με 25 βαθμούς, ενώ η Λαμία στην 11η με 19 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο. Το παιχνίδι στο πρώτο 45λεπτο είχε έναν καλό ρυθμό, αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τις αντίπαλες εστίες. Στο 24’ σουτ του Ορτέγκα Μαρτίνεθ κάνει μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από την εστία του ΠΑΣ, ενώ στο 26’ ο Επασί πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Κάργα μετά από εκτέλεση φάουλ. Στο 30’ ο τερματοφύλακας της Λαμίας νίκησε σε τετ α τετ τον Ελευθεριάδη και αποσόβησε το γκολ.
Στην επανάληψη, την πρώτη μεγάλη ευκαιρία έχασε η Λαμία στο 66’, όταν ο Αραμπούλι έκανε το δυνατό κοντινό σουτ αλλά ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενουμένων, αλλά γενικά, δύσκολα κατάφερναν να φθάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία και να σκοράρουν. Πάντως, ο ΠΑΣ μπορούσε να... κλεψει τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν έχασε μεγάλη ευκαιρια με τον Μιλιντσιάνου (μπήκε αλλαγή στο 73’), την οποία αποσόβησε και πάλι ο Επασί.
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες: Επασί, Μπεχαράνο, Τζανετόπουλος - Κάστρο,Ντομίνγκες.
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Ορτέγκα Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (58’ Μπα, 73’Γκαζαριάν), Καραμάνος, Ντέλετιτς (89’ Πίτι), Αραμπούλι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Κάστρο (78’ Λιάσος), Ελευθεριάδης (73’ Μπρένερ), Καρτάλης, Παμλίδης (90’ Παντελάκης), Κριζμάν (73’ Μιλιντσεάνου).

ΕΥΚΟΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΑΡΗΣ
Χάρη στον «κεραυνό» του Κρίστιαν Γκάνεα (22’), την κεφαλιά του Λούκας Σάσα (65’) και το πλασέ του Σαντέ Σίλβα (80’), ο Άρης επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του Ατρόμητου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επέστρεψε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, υποχρεώνοντας σε παθητικό ρόλο σε όλο το ματς το σύλλογο του Περιστερίου.
Οι «κίτρινοι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν σπουδαίες φάσεις μπροστά από την εστία του Χρήστου Θεοδωράκη. Κι είναι χαρακτηριστικό πως το υπέροχο γκολ από τον Γκάνεα, στα μισά του πρώτου μέρους, ήρθε με ένα ξαφνικό αριστερό σουτ περίπου από τα 25 μέτρα! Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο η ενέργεια του Γιώργου Νταβιώτη τρία λεπτά αργότερα δε βρήκε δίχτυα. Η κεφαλιά του Σάσα στο 40’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Θεοδωράκη ενώ το σουτ του Σπύρου Νάτσου ήταν άστοχο, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο 45λεπτο. Το σουτ του Φακούντο Μπερτόγλιο στο 47’ δε βρήκε στόχο, ενώ στο 51’ το τελείωμα του Μπρούνο Γκάμα ήταν βιαστικό, έχοντας δύο αμαρκάριστους συμπαίκτες δίπλα του. Οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να απειλήσουν στο 61’ αν ο Αμίρ Αγκάγιεφ ενεργούσε πιο γρήγορα προ του Χουλιάν Κουέστα, έπειτα από την ενέργεια του Νταβιώτη. Κι έτσι ο Άρης έφτασε τέσσερα λεπτά αργότερα στο 2-0, με κεφαλιά του Σάσα έπειτα από σέντρα του Γκάνεα «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που είχε σκοράρει και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, έκανε το καλύτερο δώρο για τα σημερινά (1/3/1990) του γενέθλια, ενώ επίκειται και η διετής επέκταση του συμβολαίου του.
Το... κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους μπήκε στο 80ο λεπτό. Για το 3-0 συνεργάστηκαν δύο παίκτες που είχαν περάσει αλλαγή νωρίτερα στο ματς, με τον Δημήτρη Μάνο να ετοιμάζει στον Σίλβα και τον Πορτογάλο να πλασάρει εύστοχα τον Θεοδωράκη. Τρία γκολ, τρεις βαθμοί και δεύτερη θέση για τον Άρη! Μόλις ένας βαθμός στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.
Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Κίτρινες: Δεληζήσης, Κάτσε – Νταβιώτης, Τομάσεβιτς.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Γκάνεα, Σούντγκρεν (79’ Σάκιτς), Δεληζήσης, Ρόουζ, Τζέγκο, Σάσα (79’ Κάτσε), Γκάμα, Μπρούνο (69’ Σίλβα), Μπερτόγλιο (64’ Μάνος), Μήτρογλου (64’ Μαντσίνι).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Θεοδωράκης, Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο (77’ Ουμπίδες), Τομάσεβιτς, Νάτσος, Χαρίσης, Μουνίθ, Νταβιώτης (66’ Χριστοδουλόπουλος), Αγκάγιεφ (66’ Ραμπέγιο), Εντομβογί (46’ Κωτσόπουλος/70’ Μάτιτς).
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΗΤΑΝ ΛΑΜΠΕΡΟΣ
Ο Αστέρας Τρίπολης «έλαμψε» κόντρα στον ΠΑΟΚ, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Σίτο και Λουίς Φερνάντεθ σημείωσαν τα δύο γκολ που χάρισαν το «τρίποντο» για την ομάδα της Αρκαδίας, η οποία «έπιασε» τον Παναθηναϊκό στην 5η θέση και στους 41 βαθμούς, έχοντας μάλιστα και πλεονέκτημα έναντι των «πρασίνων» στην ισοβαθμία. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μείωσε στο 84’ για τον ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο ως το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό, από κάθετη πάσα του Ελ Καντουρί ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε πλάγιο τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή, πέρασε την μπάλα από πάνω του, αλλά ο Καστάνο έκοψε την πορεία της προς την εστία του Αστέρα.
Στο 21’ από γέμισμα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς ο Κρμέντσικ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, «κρέμασε» τον Τσιφτσή και σκόραρε, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς με υπόδειξη του VAR, φάνηκε ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν λίγο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της ομάδας της Τρίπολης.
Στο 32’ ο Τσιφτσής έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά σε φάουλ του Μουργκ, ενώ τρία λεπτά, ο Ουάρντα με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του και να φύγει άουτ.
Στο 37’ κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα με ένα εξαιρετικό σε δημιουργία κι εκτέλεση γκολ. Από πολύ ωραία σέντρα του Λουίς Φερνάντεθ από τα δεξιά, ο Σίτο ήρθε με φόρα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με σουτ στην κίνηση (ενώ έπεφτε) έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ζίβκοβιτς κάνοντας το 1-0!
Ο Πάμπλο Γκαρσία προσπάθησε να «φρεσκάρει» την επίθεση του ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, περνώντας στο γήπεδο τους Τζόλη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (που προέρχονταν από μικροτραυματισμούς), όμως ο Αστέρας ήταν εκείνος που έφτασε ξανά στο γκολ.
Στο 54’ από βαθιά μπαλιά της άμυνας, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Λουίς Φερνάντεθ πέρασε στο σπριντ τον Μιχαηλίδη και πλάσαρε κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στο 66’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε μία ωραία ατομική ενέργεια, όμως το σουτ που έκανε το απέκρουσε ο Τσιφτσής, ενώ στο 84’ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ με αντίστοιχη κίνηση και τελείωμα με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή νίκησε τον γκολκίπερ του Αστέρα μειώνοντας σε 2-1.
Στο 90’ από γύρισμα του Ζίβκοβιτς, ο Κρμέντσικ έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν σημάδεψε σωστά και κατέληξε πάνω απ’ τα δοκάρια του Τσιφτσή, στην τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στον αγώνα.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Τιλίκα - Καγκάβα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Άλβαρεζ, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ρεγκίς (67’ Λέο Τιλίκα), Φερνάντεθ (67’ Ιγκλέσιας), Σίτο (83’ Καπίγια, 90’+3’ λ.τρ. Ριέρα), Μπαράλες.
ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (63’ Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Τσιγκάρας, Ελ Καντουρί (63’ Καγκάβα), Μουργκ (46’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Ουάρντα (83’ Σφιντέρσκι), Λάμπρου (46’ Τζόλης), Κρμέντσι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass