Αθλητικός τουρισμός και Αναπτυξιακές Προοπτικές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 17.00 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ-ΝΙΚΟ ΛΙΟΥΠΑ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Γ. ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ - Γ. ΔΑΡΑΣ - ΟΥΡ. ΒΡΟΝΤΟΥ - ΔΗΜ. ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ - ΑΠ. ΓΟΥΛΑΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΡ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ - Γ. ΚΟΥΡΔΗΣ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2020 20:00

Η διεθνής επιτυχία που είχε το καλοκαίρι η ανάδειξη του Υποθαλάσσιου Μουσείου του ναυαγίου στην Περιστέρα στην Αλόννησο απέδειξε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταφέρνει και προσελκύει τουριστικό ενδιαφέρον με συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και αθλητικού ενδιαφέροντος.


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέχρι τώρα έχει αναδείξει τον αθλητικό τουρισμό για τουρίστες που έλκονται από αθλητικά θέλγητρα (sports tourism attractions) που σχετίζονται άμεσα με κάποιο άθλημα ή αθλητική δραστηριότητα, τουρίστες που έλκονται από αθλητικά θέρετρα, τουρίστες που συμμετέχουν σε κρουαζιέρες στις οποίες προσφέρονται αθλητικές δραστηριότητες (το ναυάγιο της Περιστέρας αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μάρκετινγκ) και τουρίστες που συμμετέχουν σε περιηγήσεις αθλητικού τουρισμού και θεατές αθλητικών διοργανώσεων.
Σήμερα στις 17.00 θα γίνει η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας και το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας με θέμα τον Αθλητικό Τουρισμό και τις Αναπτυξιακές Προοπτικές για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς από τον Κωνσταντίνο Αγοραστό (περιφερειάρχη Θεσσαλίας) και Νίκο Λιούπα (αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), ενώ το πρόγραμμα των εισηγήσεων έχει ως ακολούθως:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας
Τίτλος Εισήγησης: Αθλητικός Τουρισμός. Η επόμενη ημέρα στη μετά covid-εποχή
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ Δημοσιογράφος-Δικηγόρος-Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS)
Τίτλος Εισήγησης: Ο Αθλητικός Τουρισμός ως υβριδικός μοχλός επανεκκίνησης του Αθλητισμού και της Οικονομίας, μετά τον κορονοϊό.
ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Τίτλος Εισήγησης: Αθλητικός Τουρισμός: Μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ - Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας
Τίτλος Εισήγησης: Αναπτυξιακές προοπτικές του Αθλητικού Τουρισμού
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΟΥΛΑΣ - Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας
Τίτλος Εισήγησης: Οι αθλητικές διοργανώσεις ως παράγοντας τοπικής ανάπτυξης: Η περίπτωση των αγώνων δρόμου στη Θεσσαλία.
*Στη συζήτηση παρεμβαίνουν η πρόεδρος των ξενοδόχων νομού Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Κουρδής.
*Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» μέλος της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών Σωτήρης Κέλλας.
Λίγα λόγια για τους εκτός Λάρισας ομιλητές
*Ο Γιάννης Μπουτίνας που από το 2000 έχει ενεργή συμμετοχή σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας. Από το 2010 είναι σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων. Το 2014 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με την περιφερειακή αρχή του Κώστα Αγοραστού και το 2019 επανεκλέχθηκε. Σε όλη τη θητεία του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ασχολείται με το τμήμα τουρισμού είτε ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης, είτε ως εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από το 2017 είναι ενεργό μέλος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Ν. Τρικάλων.
*H δρ. Ουρανία Βρόντου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη Σπάρτη και κατέχει διδακτορικό τίτλο στη Διοίκηση Αθλητισμού από το κορυφαίο στο αντικείμενο Πανεπιστήμιο του Loughborough στην Αγγλία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, καθώς επίσης και στις επιπτώσεις των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Κατέχει διεθνή εμπειρία στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, καθώς υπήρξε διευθύντρια αγωνιστικού τομέα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τεχνική επιτετραμμένη στους Ο.Α. του Πεκίνου. Έχει διατελέσει Marketing Manager για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ομοσπονδία Πυγμαχίας και συμμετείχε σε διεθνή προγράμματα αθλητικής ανάπτυξης. Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευτεί σε πληθώρα διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
*Ο Ιωάννης Δάρας είναι δημοσιογράφος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS) και συγγραφέας του βιβλίου “Το θαύμα της Πορτογαλίας” που έγινε best seller και έχει θέμα την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Έχει εργαστεί στα σπουδαιότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, (Τηλεόραση, ραδιόφωνo, πολιτικές, αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες και website), με ειδίκευση στην ερευνητική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ.
Είναι επίτιμος πρόεδρος της AIPS EUROPE (Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών, στην οποία διετέλεσε πρόεδρος για 8 χρόνια, ταμίας και μέλος της για άλλα 8 χρόνια), μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και της ΕΣΗΕΑ και πρώην πρόεδρος του Μικτού Συμβουλίου και γεν. γραμματέας του ΠΣΑΤ. Εργάζεται στην ΕΡΤ ΑΕ και έχει διατελέσει διευθυντής στην ΕΡΑΣΠΟΡ (2016-18). Παράλληλα ως δικηγόρος, αποτελεί μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικού Δικαίου.
Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το πρώτο δημοσιογραφικό βραβείο ΠΣΑΤ για τα ρεπορτάζ του στην Tηλεόραση και είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το θαύμα της Πορτογαλίας», «Πορεία Δόξας» και “2022 World Cup”.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι στο Youtube του Επιμελητηρίου Λάρισας
https://www.youtube.com/user/chamberlarissa

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass