Αρχίζει τον Δεκέμβριο η Super League 2

*ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2020 20:40

Alea jacta est (= ο κύβος ερρίφθη) όχι στις 10 Ιανουαρίου που αναφώνησε ο Ιούλιος Καίσαρας πριν διαβεί τον Ρουβίκωνα αλλά έναν μήνα νωρίτερα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτήν την ημερομηνία προσανατολίζεται η έναρξη της Super League φέτος αν το επιτρέψουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Στις 10 Δεκεμβρίου, μέρα Τετάρτη θεωρείται η πιο πιθανή για την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα πολύ πιθανό, οι παίκτες να μπούνε σε ομαδικές προπονήσεις καθώς μέχρι τώρα γίνονται ατομικές.
Στον Απόλλωνα Λάρισας άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες έχουν φύγει εκτός Λάρισας και έχουν μείνει 17 ποδοσφαιριστές για να κάνουν τα ατομικά προγράμματα που δίνει ο τεχνικός Γιάννης Μάγγος.
Η ημερομηνία της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων σχετίζεται και με το κύπελλο, καθώς αν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δεν παίξουν οι ομάδες της κατηγορίας, θα είναι ένας θεσμός μόνο για τις ομάδες που παίζουν στη Super League 1.
Το σενάριο είναι να παίξουν οι ομάδες της Super League 1 με αυτές της Super League 2 κατόπιν κλήρωσης ώστε να αρχίσει η διοργάνωση.
Στον Απόλλωνα Λάρισας επικρατεί προβληματισμός για την ετοιμότητα της ομάδας αλλά και αγωνία για την έναρξη, αφού σε περίπτωση που οι πληροφορίες που αναφέραμε δεν επαληθευτούν, τότε η διοργάνωση θα έχει ελάχιστα παιχνίδια και δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί με τον τρόπο που έχει προβλέψει η προκήρυξη, δηλαδή με πλέι όφ και πλέι άουτ.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Τηλεδιάσκεψη, με θέμα τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας λόγω της πανδημίας και του lockdown, όπως και τη μη έναρξη των υπόλοιπων πρωταθλημάτων, πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ ΕΠΟ, Super League και των Super League 2 - Football League.
Το αρχικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας αναφορικά με το Κύπελλο είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, καθώς οδεύουμε προς τον Δεκέμβριο και δεν έχει γίνει ούτε ένας αγώνας στη διοργάνωση, ενώ με βάση την ισχύουσα κατάσταση, είναι αδύνατον να γίνει τέλεση σε ομίλους.
Το χρονοδιάγραμμα της γ’ φάσης του Κυπέλλου έχει ξεπεραστεί, καθώς πρόβλεψή του ήταν η είσοδος των ομάδων της Football League στις 18 Νοεμβρίου, δηλαδή χθες! Κάτι ανάλογο ισχύει για τους συλλόγους της Super League 2, που θα πρέπει να ξεκινήσουν στον θεσμό από την 4η φάση (2/12), κάτι που ανάγεται πια στη σφαίρα του φανταστικού, αφού ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το οικείο πρωτάθλημα.
Ως εκ τούτου, οι θεσμικοί φορείς και οι διοργανώτριες αρχές θα πρέπει να εκπονήσουν νέο σχέδιο και να βρουν νέες ημερομηνίες στο καλαντάρι, σε συνεργασία πάντοτε με τον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Μοιραία, λοιπόν, θα υπάρξει και νέα επαφή μεταξύ Βαγγέλη Γραμμένου, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκου και με τους αρμόδιους για τις διοργανώσεις Παναγιώτη Δημητρίου και Μάνο Γαβριηλίδη (πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου).
Όλο το ποδόσφαιρο θεσμικά, πάντως, συμφώνησε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε πίεση για να επιτραπούν σε πρώτη φάση ξανά οι ομαδικές προπονήσεις σε SL2 και FL.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass