Κατάθεση ψυχής της ΑΕΛ Κ-19

Μέσα στη βροχή πήρε άξια τον βαθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό (0-0) - Μίλτος Ζιάκας: «Μπράβο στα παιδιά που έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει»

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 21:24

Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο του Αμπελώνα κάτω από δυνατή βροχή, ΑΕΛ και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Super League, των ομάδων της Κ-19.


Οι παίκτες του Μίλτου Ζιάκα έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και πήραν άξια τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ θα μπορούσαν να «κλέψουν» ακόμα και τη νίκη, αν στο 67’ ο πολύ καλός Μιλτιάδης και στο 74’ ο Μεσκούρης, ευστοχούσαν στα σουτ που επιχείρησαν (σ.σ. απέκρουσε την μπάλα ο πορτιέρο Χατζηγιαννάκης).
Η ΑΕΛ από το 58’ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αυστηρής αποβολής του Σούμπαση, αλλά πάλεψε σαν ίσος προς ίσο και απέναντι στον Παναθηναϊκό, που διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, τα κατάφερε περίφημα.
Ο Παναθηναϊκός, δημιούργησε μεν αρκετές ευκαιρίες, όμως ο Στέφανος Σουλούκος πραγματοποίησε σωτήριες αποκρούσεις και η αμυντική γραμμή πήρε άριστα δέκα.
Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον τεχνικό Μίλτο Ζιάκα, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του και στις δηλώσεις του ο Μελιβοιώτης προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε δύο μήνες προσπαθούμε να «κτίσουμε» αυτό που άλλοι το κάνουν σε πέντε χρόνια. Παρόλα αυτά δουλεύουμε  πάρα πολύ, κάναμε ένα βήμα μπροστά αλλά η απόσταση ακόμη είναι μεγάλη, υπάρχει πολύ ταλέντο σε αυτή την ΑΕΛ και πρέπει αυτά τα παιδιά να στηριχθούν από όλους μας και προσωπικά πιστεύω πως το μέλλον τους ανήκει».
Ο διαιτητής Χρήστος Νίτσας, στη φάση της αποβολής του Σούμπαση στο 58’, εξάντλησε την αυστηροτητά του και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, ως τελευταίο παίκτη που έκανε φάουλ. Καλοί οι δύο συνεργάτες του κ.κ. Μάνος, Μπουρονίκος, όλοι από την Ένωση Λάρισας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Μίλτος Ζιάκας): Σουλούκος, Κορτσάρι, Αγγελούλης, Τερζής (70’ Παπακωνσταντίνου), Τσατσελάρι, Σούμπαση, Τσέλα (70’ Μεσκούρης), Μιλτιάδης, Δάκτυλας, Κοτσιανούλης, Σταμάτης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιαννάκης, Τουρκοχωρίτης, Λαζαρίδης (60’ Κούτσιας), Σιδεράς, Ρόμπι, Ηλιάδης (60’ Δημοσθενιάδης), Καρβούνης (82’ Παυλάκης), Αθανασακόπουλος, Κρυπαράκος (70’ Στόιος), Τζαβίδας, Μπιλάλ.
*Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε, ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στον Αμπελώνα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και φρόντισαν γι’ αυτό οι άνθρωποι του Αμπελωνιακού, με επικεφαλής τον Κώστα Γκόβαρη.

 

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ Κ-17 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 9-1
Αντίθετα με την Κ-19, η ομάδα Κ-17 της ΑΕΛ γνώρισε βαριά ήττα στο γήπεδο των Γόννων από την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ, με σκορ 9-1!
Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει και τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, καθώς οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης την ανωτερότητά τους και δεν σταμάτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λάμπρου Αντωνόπουλου.
Ο αγώνας δεν αντέχει λοιπόν σε ιδιαίτερη κριτική, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 3’ με τον Σμυρλή και η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 10’ με τον Κούκο σε 1-1.
Επειδή όμως ένας …κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ακολούθως ο Βαρέλα (σ.σ. γιος του ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ), έκανε το 1-2 στο 17’, ο ίδιος παίκτης στο 25’ πέτυχε το 1-3 και στο 34’ ο Σμυρλής σημείωσε το 1-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήταν και πάλι καταιγιστικός, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο.
Στο 50’ ο Σμυρλής και πάλι σημείωσε το 1-5, στο 65’ ο Μπάμπουρας έκανε το 1-6, ο Σμυρλής συνέχισε να σκοράρει και στο 76’ έκανε το 1-7, πετυχαίνοντας το τέταρτο προσωπικό του τέρμα. Πέντε λεπτά αργότερα στο 81’ ο Ζίνο έκανε το 1-8 και στο 88’ ο Ιορδανίδης διαμόρφωσε το τελικό 1-9.
Το ματς διεξήχθη σε έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Ντελέζος Ι., που είχε συνεργάτες τους κ. Πατέτσο, Ντελέζο Θ., όλοι από την Ένωση Θεσσαλίας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Αποστόλης Ευαγγέλου): Αντωνόπουλος, Μπαργιώτας, Κοσμάς (30’ Ασίκογλου), Μπόρος, Στάμος, Λυγούρας (46’ Ζέρβας), Τσιούπρος (69’ Γκούλιος), Νινίκας, Κούκος, Κυρίτσης (62’ Ματράκης), Βάιος (30’ Πινακάς).
ΠΑΟΚ (Απόστολος Παπαβασιλείου): Αγγελίδης, Τασιούρας (71’ Τσαλουκίδης), Χουρδάκης (46’ Ιορδανίδης), Σινανάι, Ζίνο, Κώττας, Μπάμπουρας (67’ Μάρτος), Τσίκος, Βαρέλα (46’ Γκούμας), Καλόγηρος (46’ Καστίφης), Σμυρλής.

 

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ
*Ποδοσφαιρική η οικογένεια Βαρέλα και ο άσος του ΠΑΟΚ βρέθηκε με τους γιους του στο γήπεδο των Γόννων και δέχθηκε με απλότητα να φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους.
*Και ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ Σταύρος Σαράφης, βρέθηκε στους Γόννους και δεν πέρασε απαρατήρητος, καθώς ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με ήθος.
*Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήσης Ντελόπουλος μετά το τέλος του αγώνα πήγε στον 15χρονο γκολκίπερ της Κ-17 Λάμπρο Αντωνόπουλο, προσπαθώντας να ανυψώσει το ηθικό, καθώς ο «μικρός» έκανε και σπουδαίες αποκρούσεις δείχνοντας πως μπορεί να φτάσει ψηλά. Και η κίνησή του σχολιάστηκε θετικά.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass