ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΙΣ 19.00

Από τη μια τα «ονόματα», από την άλλη η μεθοδικότητα

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 17:52 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:26

 

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται ο σημερινός (19:00) προημιτελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στην Αργεντινή και το Βέλγιο. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «National stadium», της Μπραζίλια, με διαιτητή, τον Ιταλό, Νίκολα Ριτσόλι.

Η Αργεντινή έχει φτάσει στους «8» χωρίς να παίξει «πειστικό» ποδόσφαιρο σε κανέναν από τους μέχρι τώρα τέσσερις αγώνες που έδωσε. Με τον Λιονέλ Μέσι να αναλαμβάνει τα πάντα, ο ρόλος των υπολοίπων παικτών έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και όπως δήλωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, αν και φανερά δεν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση, βρίσκει τον τρόπο να οδηγεί την Αργεντινή, είτε σκοράροντας, είτε μοιράζοντας τελικές πάσες. Το ερώτημα που θα απαντηθεί σήμερα, είναι έαν με αντίπαλο το Βέλγιο και σε έναν αγώνα νοκ-άουτ, αυτό, θα αποδειχθεί ικανό να φέρει την πρόκριση. Ο Ντι Μαρία που δείχνει σε καλή κατάσταση και ο Ιγκουαϊν που φαίνεται βαρύς, μαζί με τον Λαβέτσι που πήρε την θέση του τραυματία, Αγουέρο, αναμένεται να δημιουργήσουν και πάλι μία πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή για την ομάδα του Σαμπέγια.

Από την πλευρά τους, οι Βέλγοι, που επίσης φαίνονται κατώτεροι των αγωνιστικών προσδοκιών, έχουν φτασει στα προημιτελικά, χάρη στην μεθοδικότητα και την υπομονή που δείχνουν σε κάθε αγώνα. Πειθαρχημένο σύνολο, με ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο και εξαιρετική κάλυψη του χώρου, οι Βέλγοι έχουν τους παίκτες να κάνουν ανά πάσα στιγμή την ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Τιμπό Κουρτουά αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ο Εντέν Αζάρ είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας και οι Ντε Μπράϊν, Μέρτενς, Μιραλάς, Λουκάκου και Οριγκί, μπορούν να σκοράρουν εύκολα και ανάλογα με τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα στην εξέλιξη του αγώνα.

Στις μέχρι τώρα τέσσερις φορές που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες, η Αργεντινή μετρά τρεις νίκες και το Βέλγιο, μία, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): 1. Σέρχιο Ρομέρο, 2. Εζεκιέλ Γκαράι, 4. Πάμπλο Ζαμπαλέτα, 23. Χοσέ Μπασάντα, 17. Φεντερίκο Φερνάντεζ, 5. Φερνάντο Γκάγκο, 7. Άνχελ Ντι Μαρία, 9. Γκονζάλο Ιγκουαΐν, 10. Λιονέλ Μέσι, 14. Χαβιέρ Μασεράνο, 22. Εζεκιέλ Λαβέτσι.

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): 1. Τιμπό Κουρτουά, 2. Τόμπι Αλντερβάιρελντ, 4. Βενσάν Κομπανί, 15. Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, 5. Γιαν Βερτόνγκεν, 6. Αχελ Βίτσελ, 8. Μαρουάν Φελαϊνί, 14. Ντράις Μέρτενς, 10. Εντέν Αζάρ, 7. Κέβιν Ντε Μπράιν, 17. Ντιβόκ Οριγκί.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass