MOTOGP: Συνεχίζει να συναρπάζει

ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ RED BULL RING ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2020 21:30

Στον απόηχο του ατυχήματος την προηγούμενη Κυριακή και κάπως μουδιασμένοι από το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, η σεζόν συνεχίζεται με τον 6ο Γύρο που θα διεξαχθεί στην πίστα Red Bull Ring στην Αυστρία. Ο Valentino Rossi βίωσε κάτι πρωτόγνωρο στην καριέρα του, κάτι το ανατριχιαστικό που μόνο αυτός μπορεί να το εξηγήσει.

«Ήταν η πιο επικίνδυνη στιγμή της καριέρας μου», διάλεξε προσεχτικά τα λόγια του ο Ιταλός, η καριέρα του οποίου ξεκινά από το 1996…
«Πώς ήταν; Τρομακτικά, ανατριχιαστικό, επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Vale και μας εξήγησε πώς έζησε εκείνα τα λιγοστά -και παρ’ ολίγον τραγικά- δευτερόλεπτα. «Μόλις έφτασα στα φρένα εκεί, είδα μια σκιά, αλλά νόμιζα ότι ήταν το ελικόπτερο! Η μοτοσυκλέτα του Franco πέρασε τόσο γρήγορα που δεν την είδα καν». «Ανησυχούσα περισσότερο για τη μοτοσυκλέτα του Zarco, αν και μετά που το είδα από την έξω μεριά, ήταν πιο επικίνδυνη η μοτοσυκλέτα του Franco». «Πρόκειται για πυραύλους που εκτοξεύτηκαν… ήταν πολύ επικίνδυνο και από καθαρή τύχη δεν έπαθε κανείς τίποτα. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε καταλλήλως». Για τον Rossi σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους επικίνδυνες καταστάσεις παίζει και το γεγονός ότι από τις μικρές κατηγορίες οι οδηγοί μαθαίνουν να φρενάρουν μπροστά στον άλλο για να τον αποτρέπουν από το να επιτεθεί. Ο Rossi συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να προσευχηθώ… να προσευχηθώ σε όποιον είναι εκεί πάνω. Πραγματικά φοβήθηκα πολύ». «Ακόμα και τώρα δεν είμαι καλά. Ελπίζω βάσει αυτού που έγινε σήμερα να αλλάξουν κάποια πράγματα στο μέλλον». Τον ρώτησαν γιατί έχουμε τόσα περιστατικά, τόσες πτώσεις και αρκετούς τραυματισμούς οδηγών στη μεγάλη κατηγορία κυρίως. «Στην Jerez ήταν η ζέστη η αιτία… στο Brno τα πολλά σαμαράκια, αλλά εδώ είναι καθαρά η επιθετικότητα… όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το άθλημά μας είναι επικίνδυνο. Όλοι και όχι μόνο μερικοί από εμάς». Τέλος, για το αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία για τον Zarco, αποκρίθηκε: «Δεν ξέρω, αλλά τον κάλεσαν οι αγωνοδίκες. Δεν ξέρω τι θα γίνει όμως. Μου ορκίστηκε ότι δεν το έκανε επίτηδες κι αυτό λέει πολλά». «Κάποιες φορές τέτοιες στιγμές συμβαίνουν από την κακιά ώρα, όμως για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: άλλαξε τροχιά όταν φρέναρε». Σήμερα Κυριακή στις 15.00 και με την ευχή όλων να μην ξαναβιώσει κανείς αναβάτης τέτοιον φόβο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass