Νέα μορφή στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΓΕΙOΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2020 20:18

Το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα θα φιλοξενήσει μέρος του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό που έκανε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.


Σύμφωνα με αυτόν, τα πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε μορφή τελικών σειρών στις επτά (7) Περιφέρειες για τις Αναπτυαξιακές Κατηγορίες, ενώ το Εθνικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ταυτόχρονα, σε Νότο (Αθήνα) και Βορρά (Θεσσαλονίκη), με τον ίδιο τρόπο.
Τα Κολυμβητήρια διεξαγωγής των αγώνων:
Αττική: ΟΑΚΑ
Θεσσαλονίκη: Ποσειδώνιο
Ηπείρου: Εθνικό Ιωαννίνων
Πελοποννήσου: “Αντώνης Πεπανός”, Πάτρα
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Δημοτικό Αλεξανδρούπολης
Θεσσαλίας: Ανοιχτό Λάρισας
Κρήτης: Εθνικό Ηρακλείου
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, είναι:
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναπτυξιακών Ηλικιών (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων, Εφήβων / Νεανίδων): 25 - 29 Ιουλίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Ιουλίου.
Εθνικό Πρωτάθλημα
Α. Νότια Ελλάδα (ΟΑΚΑ): 5-6 Αυγούστου
Β. Βόρεια Ελλάδα (Ποσειδώνιο): 5-6 Αυγούστου
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 31 Ιουλίου.

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Οι κολυμβητές-τριες των Αναπτυξιακών Κατηγοριών για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Ανοιχτής Κατηγορίας Open θα πρέπει να κατέχουν τα αντίστοιχα όρια του αγωνίσματος. Ιδιαίτερα οι κολυμβητές-τριες ηλικίας Open συμμετέχουν στο Εθνικό πρωτάθλημα της Ανοικτής κατηγορίας χωρίς την υποχρέωση του ορίου.
Όλοι οι κολυμβητές-τριες μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα Ομαδικά αγωνίσματα, χωρίς όρια στην κατηγορία τους, και με επίτευξη ορίου στην Ανοικτή Κατηγορία Συμμετέχουν σε 3 ατομικά αγωνίσματα.
Ολοι οι κολυμβητές-τριες αγωνίζονται στην Περιφέρεια που ανήκει το Σωματείο τους ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής.
Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις δεσμεύσεις και απαγορεύσεις που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ και την Γ.Γ.Α. και οι οποίες θα βρίσκονται σε ισχύ κατά τον χρόνο τέλεσης των πρωταθλημάτων. Θα ανακοινωθούν έγκαιρα τα ακριβή κολυμβητήρια που θα πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα για όλες τις Περιφέρειες, με την απουσία θεατών και με τον ελάχιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων, κριτές προπονητές, αθλητές, κατά τη διαδικασία του αγώνα και της προθέρμανσης σε αυτά.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Β. ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ. ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ.
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει 5 ημερολογιακές ημέρες σε 5 αγωνιστικές ενότητες. Ο αριθμός των αγωνιστικών ενοτήτων μπορεί να είναι π.χ. 5 ή 4 ή 3 κλπ. με ανάλογη μείωση των ημερολογιακών ημερών, θα διαμορφωθεί δε μετά την υποβολή κα επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής, και σύμφωνα με το πλήθος των συμμετοχών σε κάθε Περιφέρεια. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα υλοποίησης των αγωνισμάτων για κάθε Περιφέρεια καθώς και στην Αθήνα, θεσσαλονίκη.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α-Β, ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ 25-26-27-28-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα κατατίθενται έως τις 10 Ιουλίου 2020 ώρα 14.00. Στις δηλώσεις των ομαδικών αγωνισμάτων αναγράφονται και τα ονόματα των κολυμβητών-τριών που συμμετέχουν σε αυτά καθώς και ο αριθμός μητρώου. Κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν επαναλαμβάνεται η δήλωση των ομαδικών αγωνισμάτων, και αλλαγές των συμμετεχόντων στη σύνθεση μπορεί να γίνουν μόνο για λόγους υγείας και επιβεβαίωση του ιατρού των αγώνων.
Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής του Πρωταθλήματος όλων των Περιφερειών κατατίθενται στα γραφεία της Κ.Ο.Ε με την γνωστή πάγια διαδικασία email: swimming@koe.org.gr
Στις 18/7 ανακοινώνονται από την Κ.Ο.Ε. οι πίνακες των αγωνισμάτων και για 2 ημέρες έως 20/7 14.00, παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης μόνο τυχόν λαθών της μηχανογράφησης της Κ.Ο.Ε. και διαγραφών. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα παρέμβασης στις δηλώσεις συμμετοχής. Κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν θα γίνονται διαγραφές, και δεν θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο σε αποχές.
Τελικές σειρές: οι κολυμβητές-τριες σε όλες τις Περιφέρειες αγωνίζονται σε σειρές σε μορφή open. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα είναι ανά Κατηγορία μετά την ενοποίηση όλων των αποτελεσμάτων
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: Ενιαίο πρόγραμμα όλων των Κατηγοριών σε 5 ημερολογιακές ημέρες 5 αγωνιστικές ενότητες 25.26.27.28.29 Ιουλίου 2020 ώρα έναρξης 09.00 καθημερινά.

 

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Θα διεξαχθεί σε 2 ημερολογιακές ημέρες 4 αγωνιστικές ενότητες πρωί 09.00, απόγευμα 18.00 στις 5-6 Αυγούστου 2020.
Δηλώσεις συμμετοχής: Παρασκευή 31/7/2020 14:00 στα γραφεία της ΚΟΕ email: swimming@koe.org.gr
Οι κολυμβητές-τριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε 3 αγωνίσματα και σε όλα τα ομαδικά. Συμμετέχουν με όρια της ανοιχτής κατηγορίας οι κολυμβητές των Αναπτυξιακών κατηγοριών, και χωρίς όρια οι κολυμβητές- τριες ηλικίας OPEN

 

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι ιδιαίτερος, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες, με τις διατάξεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Αθλητισμού και στη βάση των επικαιροποιημένων πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν. Όλοι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι δεν επιστρέφουν στη μορφή των αγώνων που ήταν πριν. Οι αναφορές μας στη συνέχεια αφορούν και απευθύνονται προς όλα τα κολυμβητήρια, τις Διοικήσεις, τις Περιφερειακές Επιτροπές, τις Αγωνόδικες Επιτροπές, τους συμμετέχοντες αθλητές προπονητές συνοδούς, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγωνιστικές εκδηλώσεις των πρωταθλημάτων. Ιδιαίτερη εξειδίκευση μπορεί να υπάρξει για κάθε Περιφέρεια και κολυμβητήριο, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες που μπορεί επικρατούν τοπικά.
Ιδιαίτερα:
Οι κολυμβητές θα εισέρχονται στο κολυμβητήριο χωρίς συνοδούς σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του αγωνίσματος τους υπολογίζοντας επιπλέον 50 λεπτά πριν την έναρξη για τον χρόνο προθέρμανσης και προετοιμασίας τους.
-Βασική αρχή στη διοργάνωση είναι η αποφυγή συνωστισμού, η τήρηση αποστάσεων, η παρουσία στην εγκατάσταση του ελάχιστου αριθμού αθλητών προπονητών κριτών παραγόντων, η παραμονή σε αυτή του ελάχιστου κατά το δυνατόν χρόνου, και η αποχώρηση άμεσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος. Εάν ο κολυμβητής συμμετέχει και σε επόμενο αγώνισμα στην αγωνιστική, εξέρχεται της εγκατάστασης και επανέρχεται με την ίδια ανωτέρω διαδικασία.
*-Οι αθλητές προσέρχονται προετοιμασμένοι από το σπίτι εκτελούν την προθέρμανσή τους και παρακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων τάξης, συνοδών, κλήσης, προκειμένου να βρεθούν στον βατήρα για να αγωνισθούν.
*-Η χρήση των αποδυτηρίων και ντουζ θα γίνεται σύμφωνα με την ΚΥΑ της 1/6/2020 της ΓΓΑ. Μεταφέρουν τα απολύτως προσωπικά και αγωνιστικά τους είδη μετά την προθέρμανση στον χώρο κλήσης και μετά τον αγώνα αποχωρούν με αυτά από αντίθετη κατεύθυνση αυτής της εισόδου.
*-θα υπάρχει συγκεκριμένη ρουτίνα κινήσεων στο προθερμαντήριο στα καταστρώματα και στην αγωνιστική πισίνα.
*-Στους χώρους του κολυμβητηρίου κινούνται προετοιμάζονται και αγωνίζονται κολυμβητές-τριες που συμμετέχουν σε έως 2 αγωνίσματα του προγράμματος, γι’ αυτό απαιτείται υπευθυνότητα και ετοιμότητα από όλους.
*-Οι προπονητές εισέρχονται μόνο οι διαπιστευμένοι από τα Σωματεία τους και παραμένουν σε ειδικό χώρο στην αγωνιστική πισίνα μόνο αυτοί των αθλητών που αγωνίζονται όπως και στο προθερμαντήριο και τηρούν τις αποστάσεις.
*-Οι κολυμβητές-τριες περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στην εγκατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες των υπευθύνων, κινούνται ως άτομα, δεν ομαδοποιούνται με τους συναθλητές του συλλόγου τους, ακόμη και στα ομαδικά αγωνίσματα τηρούν τις αποστάσεις. Τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ όλων των ατόμων που συμμετέχουν ως προσωπικό υποστήριξης στην Διοργάνωση στην εγκατάσταση.
*-Οι κολυμβητές-τριες που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα θα πρέπει το προηγούμενο των αγώνων διάστημα να ελέγχουν καθημερινά το επίπεδο υγείας τους.
® -Το ιατρείο της Διοργάνωσης και ο ιατρός των αγώνων εφαρμόζουν τις αντίστοιχες οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής και του ΕΟΔΥ.
*-Παράλληλα με τους σταθμούς απολύμανσης χεριών προτείνεται όλοι να φέρουν μαζί τους ατομικά αντισηπτικά.
*-Επαναλαμβάνονται οι συμβουλές προς τους αθλητές αλλά και όλους, να μην αγγίζουν το στόμα, τη μύτη, τα μάτια τους, αποφεύγονται οι χειραψίες ή το αγκάλιασμα.
-Αποκλείονται τραπέζια και υπηρεσίες φυσικοθεραπείας στην εγκατάσταση.
-Οι κολυμβητές-τριες χρησιμοποιούν σαγιονάρες και αποφεύγουν να κινούνται ξυπόλητοι. Όλοι εκτός των αθλητών χρησιμοποιούν ποδονάρια.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass