Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Τάκη Τηλιό

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 72 ΕΤΩΝ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 20:00

Το τελευταίο αντίο στον Τάκη Τηλιό, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 72 ετών, είπαν χθες στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας συγγενείς, φίλοι, πρώην συνάδελφοι-διαιτητές του εκλιπόντος, παράγοντες ποδοσφαίρου, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά.

Αβάσταχτος ο πόνος για τη γυναίκα του Ντίνα, τις δύο κόρες του Αλεξάνδρα και Ειρήνη, τα εγγόνια του, αλλά και όλους όσοι είχαν την τύχη να τον ζήσουν από κοντά, ενώ ιδιαίτερα συγκινητικά ήταν τα λόγια του πρώην προέδρου και νυν μέλους του ΣΠΔΛ Γιώργου Λουτρίδη, στον επικήδειο που εκφώνησε, αναφερόμενος στο έργο και τη μεγάλη προσφορά του Τάκη Τηλιού.
Ο Τάκης Τηλιός, που υπήρξε μία σημαντική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας αλλά και του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο κρεβάτι του πόνου, δίνοντας τη δική του μάχη, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, έχοντας υποβληθεί σε εγχείρηση. Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε να βγει νικητής. Η ποδοσφαιρική αλλά και η δημοσιογραφική οικογένεια της Λάρισας έγιναν πιο φτωχές, αφού ο Τάκης Τηλιός είχε ιδιαίτερα σημαντική και πολυεπίπεδη προσφορά.
Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Κισσάβου Συκουρίου για πάνω από μία δεκαετία, ενώ αγωνίστηκε και στον Δωτιέα Αγιάς. Ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε ανεπίσημα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη Λάρισα. Το 1986 ονομάστηκε διαιτητής ποδοσφαίρου, υπηρετώντας τον χώρο της διαιτησίας με αυταπάρνηση μέχρι λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Ήταν μέλος του ΣΠΔΛ, ενώ διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΛ.
Ο Τάκης Τηλιός ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία γράφοντας μεταξύ άλλων στα «Θεσσαλικά Νέα», τη «Λάρισα» και την «Πρώτη των Σπορ». Υπηρέτησε την αγαπημένη του ΑΕΛ για μία ολόκληρη δεκαετία ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, ενώ καταλυτική ήταν η συμμετοχή του στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας τη δεκαετία του ’90. Παράλληλα θήτευσε και ως εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΣΛ επί δύο 4ετίες.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Στο θλιβερό άκουσμα της είδησης του αδόκητου θανάτου του Τάκη Τηλιού συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΠΑΕ ΑΕΛ, η Ερασ. ΑΕΛ, ο ΣΔΠΛ και η ΕΠΣΛ, ενώ τα συλληπητήρια στους οικείους του εξέφρασαν ο Κίσσαβος Συκουρίου και οι παλαίμαχοι του συλλόγου.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει:
«Έφυγε κι ο Δημήτρης Τηλιός! Διάλεξε την ίδια μέρα που η ομάδα της καρδιάς του έδωσε τον παρθενικό της αγώνα αμέσως μετά την ίδρυσή της. Πάντα μας έκανε τέτοιες εκπλήξεις ο Τάκης μας. Μόνο που αυτή τη φορά αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Ράγισαν οι καρδιές μας στο θλιβερό άγγελμα, παρότι γνωρίζαμε τη δύσκολη μάχη που έδινε τις τελευταίες μέρες.
Εμβληματική δημοσιογραφική προσωπικότητα και όχι μόνο, ο Τάκης υπηρέτησε την αγαπημένη του ΑΕΛ για μία ολόκληρη δεκαετία ως υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, ενώ η προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ως παίκτης, διαιτητής, αθλητικός συντάκτης, αλλά και εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΣΝΛ, στην κυριολεξία ήταν ανεκτίμητη. Και βέβαια κανείς δεν ξεχνά την καταλυτική συμμετοχή του στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας μας, με την παρουσία του στο Εφετείο, για την ένταξή της στην τότε ισχύουσα νομοθεσία. Δυστυχώς δεν επαρκεί ο χρόνος για να αιτηθούμε την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα στη μνήμη του, όμως νοερά θα το πράξουμε κι αυτό κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης διαδικασίας για τα θύματα της πανδημίας του covid-19.
Στην αγαπημένη του σύζυγο Ντίνα, στις κόρες του, τα εγγόνια του και τις οικογένειές τους, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές μας και σύσσωμη η «βυσσινί οικογένεια», απευθύνουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα της λαρισινής γης που τόσο λάτρεψε και θα τον σκεπάσει».
Η ανακοίνωση της Ερασ. ΑΕΛ:
«Η ΑΕΛ εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Δημήτρη Τηλιού, που από σήμερα δεν είναι πια μαζί μας. Ο Δημήτρης Τηλιός υπήρξε εξαίρετος διαιτητής ποδοσφαίρου και σπουδαίος συμπολίτης μας, με έντονη ενασχόληση και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Επί σειρά ετών δημοσιογραφούσε σε πολλά έντυπα της πόλης μας, αθλητικά και πολιτικά, ενώ υπήρξε και εκδότης δικής του εφημερίδας. Προσέφερε δε πολύτιμες υπηρεσίες και στην ΠΑΕ ΑΕΛ τη δεκαετία του 1990 ως στέλεχός της.
Η διοίκηση της ΑΕΛ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
-Ο ΣΔΠΛ ανακοίνωσε:
«Είμαστε συντετριμμένοι. Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος και συνάδελφος διαιτητής. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λάρισας και όλα τα μέλη αυτού, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Τηλιού και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
-Η ανακοίνωση της ΕΠΣΛ:
«Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και σύσσωμη η ποδοσφαιρική κοινότητα του Νομού θέλουν να εκφράσουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Τάκη Τηλιού. Ο Τάκης αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του Λαρισινού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δεκαετίες το οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα, με την ιδιότητά του ως Διαιτητή να είναι αυτή που τον χάραξε πιο έντονα στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass