Με Αστέρα ξεκινάει η ΑΕΛ τα play out

*ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ AEL FC ARENA *ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΑ PLAY OFF

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 20:00

Ο Αστέρας Τρίπολης θα βρεθεί και πάλι στον δρόμο της ΑΕΛ, καθώς θα είναι ο αντίπαλός της στην 1η αγωνιστική των play out της Super League 1, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.


Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και συγκεκριμένα την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 19:15 στο AEL FC ARENA, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο, πριν από 3 μήνες περίπου (1η Μαρτίου), όπου οι «βυσσινί» μετά από εξαιρετική εμφάνιση κέρδισαν με 3-0, χάρη σε χατ τρικ του εκπληκτικού Σέρβου Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς.
Αυτήν τη φορά τα πράγματα ασφαλώς και περιμένουμε πως θα είναι πιο δύσκολα, καθώς από την ΑΕΛ θα είναι σημαντική η απουσία του Ουάρντα, που αποτελεί παρελθόν, ενώ και το άδειο γήπεδο κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο θα επηρεάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Πάντως αν η λαρισινή ομάδα κερδίσει τον Αστέρα, θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της 7ης θέσης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα είναι και εύκολα τα ματς που θα ακολουθήσουν.
Από αγωνιστικής πλευράς, ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου αναμένεται από σήμερα να έχει στη διάθεσή του και τον Κάτσε, ο οποίος λόγω μικροτραυματισμού (διάταση) δεν προπονήθηκε δύο ημέρες και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στη σημερινή πρωινή προπόνηση, που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων.
Κανονικά το πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του ακολούθησε και ο Αλί Γκαζάλ, που για δεύτερη ημέρα μετά την καραντίνα προπονήθηκε με την ομάδα. Αύριο, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, η προπόνηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο AEL FC ARENA.

PLAY OUT
Στις 6-7 Ιουνίου έχουμε σέντρα ξανά στο πρωτάθλημα μετά την παύση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η Super League στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε την κλήρωση και των play out, η οποία εκκρεμούσε.
Η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: Ξάνθη - Ατρόμητος, ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος - Βόλος, Λαμία - Παναιτωλικός. Να σημειωθεί ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, σε όλους τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής ημέρας των play off και των play out, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της Super League στην τηλεδιάσκεψη. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες των play out έχουν τέσσερις αναμετρήσεις εντός και τρεις εκτός, ενώ οι τρεις τελευταίες θα δώσουν μόνο τρία παιχνίδια στο γήπεδό τους. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
1η αγων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
Πανιώνιος - Βόλος (19:15)
Ξάνθη - Ατρόμητος (20:00)
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΕΛ - Αστέρας (19:15)
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ
Λαμία - Παναιτωλικός (20:00)
2η αγων.
Αστέρας - Πανιώνιος
Ατρόμητος - Λαμία
Βόλος - Ξάνθη
Παναιτωλικός - ΑΕΛ
3η αγων.
Ξάνθη - Παναιτωλικός
ΑΕΛ - Βόλος
Αστέρας - Ατρόμητος
Λαμία - Πανιώνιος
4η αγων.
Ατρόμητος - ΑΕΛ
Βόλος - Λαμία
Παναιτωλικός - Αστέρας
Πανιώνιος - Ξάνθη5η αγων.
ΑΕΛ - Πανιώνιος
Αστέρας - Βόλος
Ατρόμητος - Παναιτωλικός
Λαμία - Ξάνθη
6η αγων.
Ξάνθη - Αστέρας
Βόλος - Ατρόμητος
Πανιώνιος - Παναιτωλικός
Λαμία - ΑΕΛ
7η αγων.
ΑΕΛ - Ξάνθη
Αστέρας - Λαμία
Ατρόμητος - Πανιώνιος
Παναιτωλικός - Βόλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7η Ατρόμητος    32
8η ΑΕΛ    30
9η Αστέρας Τρ.    30
10η Λαμία    27
11η ΝΠΣ Βόλος    27
12η Ξάνθη    18 (-12)
13 Παναιτωλικός    17
14 Πανιώνιος    11ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ
Παράλληλα, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Super League οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες, οι ώρες και το τηλεοπτικό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των play off, όπου συμμετέχουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο ΟΦΗ.
Επίσης, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες, οι ώρες και το τηλεοπτικό πρόγραμμα μέχρι και την 3η αγωνιστική. Αναλυτικά, το πρόγραμμα:
1η αγων.
Σάββατο 6 Ιουνίου
21:30 Άρης - ΟΦΗ (ΝΟVA)
Κυριακή 7 Ιουνίου
19:30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (PAOK TV)
21:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (ΝΟVA)
2η αγων.
Σάββατο 13 Ιουνίου
21:30 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (ΝΟVA)
Κυριακή 14 Ιουνίου
19:15 ΟΦΗ - ΑΕΚ (ΝΟVA)
21:30 Ολυμπιακός - Άρης (ΝΟVA)
3η αγων.
Σάββατο 20 Ιουνίου
20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (PAOK TV)
21:30 ΑΕΚ - Άρης (ΝΟVA)
Κυριακή 21 Ιουνίου
21:30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΝΟVA)
4η αγων.
ΑΕΚ - Ολυμπιακός (NOVA)
Άρης - ΠΑΟΚ (NOVA)
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός (NOVA)
5η αγων.
Ολυμπιακός - ΟΦΗ (NOVA)
Παναθηναϊκός - Άρης (NOVA)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (PAOK TV)
6η αγων.
Άρης - ΑΕΚ (NOVA)
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (NOVA)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (NOVA)
7η αγων.
ΑΕΚ - ΟΦΗ (NOVA)
Άρης - Ολυμπιακός (NOVA)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (PAOK TV)
8η αγων.
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (NOVA)
ΟΦΗ - Αρης (NOVA)
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (NOVA)
9η αγων.
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (NOVA)
Άρης - Παναθηναϊκός (NOVA)
ΟΦΗ - Ολυμπιακός (NOVA)
10η αγων.
Ολυμπιακός - ΑΕΚ (NOVA)
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (NOVA)
ΠΑΟΚ – Άρης (PAOK TV)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    66
2. ΠΑΟΚ    52*
3. ΑΕΚ    51
4. Παναθηναϊκός    44
5. ΟΦΗ    34
6. Άρης    34
*Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση επτά βαθμών εξαιτίας της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ
Μία από τις προτάσεις που συζητήθηκαν στο Δ.Σ της Λίγκας ήταν να διεξαχθούν τόσο οι αγώνες για τα πλέι οφ όσο και για τα πλέι άουτ με την παρουσία φιλάθλων στο 20% της χωρητικότητας των γηπέδων.
Η πρόταση έγινε από τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλία Πουρσανίδη και επανήλθε στο προσκήνιο με τη Super League 1, με τις ομάδες να ψηφίζουν ομόφωνα την πρόταση. Ασφαλώς, ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει η πρόταση να εγκριθεί από την Κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε: «Θα πρέπει να είναι μια πρόταση όλων των ομάδων. Όχι μόνο του ΟΦΗ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν θέλει κόσμο στους αγώνες. Είναι για το καλό του αθλήματος. Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο ως προς τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Γιατί να μην αποτελέσει πρότυπο και το ποδόσφαιρο της χώρας; Με τον τρόπο αυτό θα δουλέψουν και όλες οι δουλειές γύρω από το ποδόσφαιρο, μπουτίκ, εμπορικά καταστήματα και καφέ περιμετρικά των γηπέδων».

ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Nova και ΕΡΤ ζήτησαν η σεζόν να παραταθεί κατά μία εβδομάδα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό της Super League. Ο αρχικός προγραμματισμός της Super League προέβλεπε ότι τα Play Off και τα Play Out θα τελειώσουν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. Όμως, έχει εκφραστεί ένσταση σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα, οι δύο τηλεοπτικοί πάροχοι, οι οποίοι θα μεταδώσουν τα παιχνίδια, η Nova και η ΕΡΤ, θέλουν τη διαδικασία να διαρκέσει περισσότερο για λόγους τηλεθέασης. Τα δύο κανάλια πρότειναν η λήξη να μετατεθεί κατά μία εβδομάδα, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020. Βέβαια, αυτό δημιουργεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση του Κυπέλλου, αφού εκκρεμούν οι δεύτεροι ημιτελικοί και ο τελικός. Ωστόσο, το αίτημα των δύο παρόχων θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Super League την ερχόμενη Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 13:00.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass