Κρίσιμο διήμερο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Αναβλήθηκε η σημερινή και θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο Τρίτη η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Διοργανώσεων - Καθοριστική η συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ μεθαύριο Τετάρτη - Ποιοι πιέζουν για αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 22:06

Με το ερώτημα για το εάν και πότε επανεκκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου να παραμένει αναπάντητο, η αγωνία κορυφώνεται στα πρόσωπα όλων των εμπλεκομένων (παραγόντων, ποδοσφαιριστών, προπονητών κ.λπ.), καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, σε κεντρικό επίπεδο, που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στον χώρο και θα κρίνουν τις τύχες των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, τόσο για τη φετινή σεζόν όσο και για την επόμενη.


Το γεγονός ότι αφενός η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας εξελίσσεται με αισιόδοξο τρόπο και η θέση της χώρας μας βελτιώνεται στην παγκόσμια κατάταξη και αφετέρου το ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για επιστροφή στις προπονήσεις (σταδιακά) μέσα στον Μάιο να αφήνουν ελπίδες επανεκκίνησης της αθλητικής δράσης, ωστόσο η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μεθαύριο Τετάρτη θα καθορίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε Γ’ Εθνική, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και Κύπελλο Ελλάδας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθούν και τα νέα δεδομένα που μπαίνουν στο τραπέζι μετά την τελευταία τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία δίδεται η δυνατότητα στις ομοσπονδίες να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις των φετινών αθλητικών τους διοργανώσεων ή να προχωρήσουν στην πρόωρη λήξη των πρωταθλημάτων τους με απόφαση ενισχυμένης πλειοψηφίας, δηλαδή των 3/4 των μελών των ΔΣ τους.
Παράλληλα ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι ο ορισμός τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού ώστε οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνουν πιθανότερα Αύγουστο-Σεπτέμβριο.

 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
Την ίδια ώρα όμως φέρεται να υπάρχουν Ενώσεις που τάσσονται υπέρ της οριστικής διακοπής των τοπικών πρωταθλημάτων κι αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο. Σύμφωνα με γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, κάποιες Ενώσεις της χώρας προτίθενται να αποστείλουν επιστολή στην ΕΠΟ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν καθίσταται δυνατή η συνέχιση των φετινών τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΣΛ δεν δείχνει να είναι σύμφωνη με μία οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, ιδίως της Α’ τοπικής, και το πιθανότερο είναι, εάν δοθεί το πράσινο φως από την ΕΠΟ, να προχωρήσει -ενδεχομένως με κάποιες αλλαγές σε σχέση με την αρχική προκήρυξη- στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Αυτό φυσικά θα αποφασισθεί αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος με τις ομάδες και ακουστούν όλες οι απόψεις.

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Τον δικό της ρόλο στο σκηνικό που αναμένεται να διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες θα παίξει και η Επιτροπή Διοργανώσεων, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένει την εισήγησή της πριν λάβει την τελική απόφαση.
Αρχικά η δεύτερη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ είχε προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη. Το άνοιγμα των αγωνιστικών χώρων αποτελεί βασική παράμετρο για την όποια απόφαση λάβει η Επιτροπή Διοργανώσεων.
Σχετικά με τη Γ’ Εθνική, που βρίσκεται σε συνάρτηση με τα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας όλων των Ενώσεων, εάν η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών χώρων αρθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου, τότε θα δοθεί παράταση 15 ημερών για μίνι προετοιμασία των ομάδων και στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι αγωνιστικές που εκκρεμούν.
Εάν οι αθλητικοί χώροι παραμείνουν κλειστοί, τότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθούν μόνο οι αγωνιστικές που εκκρεμούν σε κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής και να μην γίνουν οι αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών των ομίλων. Αυτό σημαίνει ότι θα ανέλθουν στην επόμενη κατηγορία και οι οκτώ πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων της Γ’ Εθνικής.
Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και στην Α’ τοπική κατηγορία (ο πρωταθλητής ανέρχεται στη Γ’ Εθνική) αλλά και στο κύπελλο των Ενώσεων (ο κυπελλούχος μετέχει στο Κύπελλο Ελλάδας), δηλαδή εάν το επιτρέψουν τα χρονικά περιθώρια να επανεκκινήσει η αγωνιστική δράση, ωστόσο δεν αποκλείεται να σημειωθούν αλλαγές σε σχέση με την αρχική προκήρυξη.

 

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με Super League 2 και Football League

Αύριο Τρίτη (13:00) θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και της επιτροπής των ομάδων της Super League 2 και της Football League.
Ο πρόεδρος της SL2/FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μαζί με τους εκπροσώπους τεσσάρων ΠΑΕ της Super League 2 (ΠΑΣ Γιάννενα, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και Χανιά) και δύο της Football League (ΑΟ Τρίκαλα, Ιάλυσος Ρόδου) θα μεταφέρουν στον υφυπουργό Αθλητισμού τα θέματα που τους απασχολούν, δηλαδή, το εάν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά την κρίση της Covid-19.
Τις επόμενες ημέρες, η επταμελής επιτροπή θα έχει επαφές τόσο με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών όσο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass