Το ποδόσφαιρο στον «πόλεμο» κατά του covid-19

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2020 (UEFA EURO 2020)

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 20:00

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA), μετά από βιντεοδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις 55 ομοσπονδίες μέλη της, καθώς και με εκπροσώπους της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), των Ευρωπαϊκών Λιγκών και της FIFPro Ευρώπης, αποφάσισε την αναστολή της διεξαγωγής όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.


Στην απόφαση συμπεριλαμβάνεται η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 (UEFA EURO 2020), που επρόκειτο να διεξαχθεί τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Κατά συνέπεια, όλοι οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων ανδρών και γυναικών, U-21 και οι διοργανώσεις Elite round των μικροτέρων ηλικιών αναβλήθηκαν μέχρι νεότερης επανεκτίμησης της διεθνούς κατάστασης και απόφασης.
Στη βιντεοδιάσκεψη της UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Γραμμένο και συμμετείχε ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.
Δεδομένης της πρόσφατης απόφασης της UEFA, όλες οι διοργανώσεις και οι αγώνες οργανωτικής ευθύνης της, συμπεριλαμβανομένων των φιλικών αγώνων, για τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες, καθώς και τις εθνικές ομάδες αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας, ενώ οι αγώνες μπαράζ για το UEFA EURO 2020 και οι διεθνείς φιλικοί αγώνες, που είχαν προγραμματιστεί για το τέλος Μαρτίου, πλέον θα διεξαχθούν την περίοδο που προοριζόταν για τη διεξαγωγή των φιλικών αναμετρήσεων, στις αρχές Ιουνίου, απόφαση που πάντως θα επιβεβαιωθεί αφού γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.
Εν τω μεταξύ, έχει συσταθεί και λειτουργεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των λιγκών και των ομάδων, για να εξεταστούν οι λύσεις για το εναπομείναν αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν, ώστε να επιτραπεί η ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και να υλοποιηθεί κάθε άλλη απόφαση που ελήφθη στην τηλεδιάσκεψη της 17ης Μαρτίου.
Οι αποφάσεις για τις ημερομηνίες των λοιπών διοργανώσεων UEFA, είτε πρόκειται για ανδρικές ή γυναικείες διασυλλογικές διοργανώσεις είτε για διοργανώσεις ανδρικών ή γυναικείων εθνικών ομάδων, θα ληφθούν και ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Το UEFA EURO 2020 είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σε δώδεκα πόλεις σε όλη την Ευρώπη στο διάστημα μεταξύ 12 Ιουνίου και 12 Ιουλίου 2020. Οι νέες ημερομηνίες είναι 11 Ιουνίου με 11 Ιουλίου 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass