Ελλάς-Κύπρος αλληλεγγύη

Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ - ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 21:04

Η Λάρισα είναι μια φιλόξενη πόλη και συνεχώς με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης προς όλους, με τις ομορφιές της αλλά και τον ποδοσφαιρικό της πολιτισμό.


Προχθές το απόγευμα οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Λάρισας φιλοξένησαν σε τουρνουά που διεξήχθη στο ιστορικό στάδιο Αλκαζάρ την ομάδα της Αναγέννησης Δερύνειας, μέσα σε πολύ όμορφο κλίμα, με τους αδελφούς Κύπριους, που έμειναν κατενθουσιασμένοι.
Πριν τους αγώνες η φιλοξενούμενη ομάδα των Κυπρίων, η οποία αφίχθη στη Λάρισα το πρωί της Παρασκευής από τον Βόλο όπου διαμένει, με την άφιξή της έκανε μία πρώτη στάση στο Cafe De - Tox, όπου την περίμενε ο Γιάννης Μικερτζής και πρόσφερε τους καφέδες σε όλους τους παλαίμαχους. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στο κέντρο της πόλης και έμειναν έκθαμβοι από την ομορφιά της πόλης μας, με τις πλατείες και τους πεζόδρομους, οι οποίοι έσφυζαν από τον κόσμο που είχε γεμίσει τα καφέ της πόλης.
Πριν τον αγώνα, τους Κύπριους αθλητές υποδέχτηκαν τα μέλη των παλαιμάχων της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Λάρισας με ανθοδέσμες και κατόπιν έγινε καλωσόρισμα σε όλους από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ/ ΘΕΣΣ κ.Μπακούρα Λεωνίδα, οποίος ανέφερε τη συνέχιση της χορηγίας και της στήριξης της ΕΔΑ/ΘΕΣΣ προς τους παλαιμάχους και των 2 ομάδων, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρευρέθη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λιούπας Νίκος, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και έδωσε στους φιλοξενούμενους ένα βιβλίο, έκδοση της Περιφέρειας για τον πολιτισμό της περιοχής της Θεσσαλίας. Από πλευράς Δήμου δόθηκαν αναμνηστικό λεύκωμα της πόλης και μία κούπα με το έμβλημά της. Από πλευράς των παλαιμάχων δόθηκαν αναμνηστικά λάβαρα των 2 συλλόγων και από πλευράς των παλαιμάχων της ΑΕΛ επιπλέον μία αναμνηστική πλακέτα για τον αγώνα, καθώς επίσης και ένα βιβλίο της Ιστορίας της ΑΕΛ και προϊόντα της περιοχής μας (κρασί-τσίπουρο και τσάι Ολύμπου). Στον αγώνα παρευρέθη και απέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στις ομάδες και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας κ. Αυγουστή Ντίνος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμπατριώτες του Κυπρίους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή.
Στο αγωνιστικό κομμάτι , διεξήχθη ένα ημίχρονο της Αναγέννησης Δερύνειας με την ομάδα της ΑΕΛ , η οποία ενισχύθηκε και με παίκτες από τον Βόλο (Νάκας Θεόδωρος και ο «στρατηγός» Γιάννης Τόλλιας) και του Απόλλωνα (Σκοτεινιώτης Δημήτρης και Καρβούνης Σωτήρης), το οποίο έληξε με νίκη των Κυπρίων με 2-1( το τέρμα της ΑΕΛ πέτυχε ο Τάσος Μπεριτζάς).
Με την ΑΕΛ επίσης αγωνίστηκαν οι Μιχαήλ Χρήστος, Παπαντωνίου Γιώργος, Τσότσος Κώστας, Αποστόλου Δημήτρης, Αβραμούλης Δημήτρης,Τάσος Μπεριτζάς, Γκούλιος Αχιλλέας και ο Γιάννης Μικερτζής σαν γκεστ-σταρ, εκπληρώνοντας και ένα όνειρο να φορέσει τη φανέλα με το «αλογάκι» στο στήθος, αλλά δυστυχώς αποχώρησε κατά τα μέσα του αγώνα με θλάση στην αριστερή γάμπα κι έτσι η ΑΕΛ έπαιξε με 10 παίκτες για τα υπόλοιπα λεπτά. Επίσης παρευρέθησαν αλλά δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμών και ο Θανάσης Τσιτσιλής, Ηλίας Σελιώνης, Νίκος Αργυρούλης, Γιώργος Πλίτσης, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Βλαχούλη και τον γεν. αρχηγό κ. Λόκα Γιώργο. Συμπαράσταση στον πάγκο υπήρχε και από τον Χρήστο Ζιάκο( ήρθε να δει τον κουμπάρο του Ηλία Σελιώνη να αγωνίζεται), αλλά αποζημιώθηκε από το «πηγαδάκι» του πάγκου όπου ήταν το πιο ενεργό «κομμάτι» του αγώνα.
Στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των Κυπρίων και του Απόλλωνα Λάρισας, η ομάδα του Απόλλωνα με ένα γκολ ποίημα , με φάουλ του Κώστα Κολομητρούση νίκησε 1-0.
Με τους παλαιμάχους του Απόλλωνα αγωνίστηκαν οι: Μπάμπης Μπακαρός, Δημήτρης Δρυστέλλας, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, Δημήτρης Σκοτεινιώτης, Κώστας Κολομητρούσης, Χρήστος Αγγελής, Κώστας Τσότσος, Γιάννης Τόλλιας, Δημήτρης Τσαπατώρης, Νίκος Κακαγιάννης, Δημήτρης Γκουσγκούνης (Τάσος Αντωνίου, Στάθης Γκούρας).
*Ο Σύλλογος παλαιμάχων της ΑΕΛ και του Απόλλωνα εκφράζει τις ευχαριστίες του σε αυτούς που συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία του τουρνουά και αναφέρεται στο Δ.Σ. και τους υπαλλήλους του ΕΑΚΛ για την παραχώρηση και ετοιμασία του Σταδίου Αλκαζάρ , στον Γιάννη Μικερτζή του Cafe De - Tox, στα Οινοποιεία Τυρνάβου και Βασδαβάνου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Δημαρχία, για τα έντυπα με την ιστορία της πόλης και στην ΕΔ/ΕΠΣΝΛ για τη διάθεση διαιτητών σε όλα τα παιχνίδια δωρεάν.
Μετά τους αγώνες οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν για την πόλη του Βόλου , όπου και θα παραμείνουν έως και αύριο Δευτέρα που θα επιστρέψουν στην Κύπρο , παίρνοντας μαζί τους όμορφες αναμνήσεις από τους 2 αγώνες στο Ιστορικό «Αλκαζάρ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass