Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πώς θα απορροφηθούν οι «κραδασμοί» στην Α1 ΕΠΣΛ

*Στις 6 Σεπτεμβρίου το πιθανότερο η πρεμιέρα στην Α’ κατηγορία και στις 5 Σεπτεμβρίου στην Α1 κατηγορία *Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 29/8 η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων των Β’ και Γ’ κατηγοριών σε πρωταθλήματα και κύπελλο

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 8:04

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί η διοίκηση της ΕΠΣΛ στη μεγάλη τοπική κατηγορία (Α’ ΕΠΣΛ), με στόχο τη μείωση του αριθμού των ομάδων κατά δύο (από 18 σε 16) για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο δηλαδή 2016-17, η Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία θα δέχονταν φέτος μεγάλη πίεση με απότομη αύξηση των υποβιβαζόμενων ομάδων. Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και να μην αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονταν στο φετινό πρωτάθλημα από την Α1 στη Β’ κατηγορία, δηλαδή να απορροφηθούν οι κραδασμοί, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να αλλάξει τους συσχετισμούς με την άνοδο του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας στη Γ’ Εθνική (με δεδομένο ότι οι πιθανότητες ανόδου του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας στη Γ’ Εθνική είναι πλέον  περισσότερες, αφού σύμφωνα με το νέο καθεστώς, από τους αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ θα προβιβάζονται οι δύο πρώτες ομάδες και όχι η μία, όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

Με άλλα λόγια -σύμφωνα με την προκήρυξη της φετινής περιόδου- η άνοδος του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας στη Γ’ Εθνική θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας αφού αφενός θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν και αφετέρου θα αυξήσει τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβασθούν. Κάτι ανάλογο όμως δεν θα ισχύσει και για τη Β’ κατηγορία η οποία δεν θα επηρεαστεί από το αν ο φετινός πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας κερδίσει το στοίχημα της ανόδου στη Γ’ Εθνική ή όχι.

Βάσει λοιπόν των αλλαγών τις οποίες αποφάσισε η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ για τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν, από την Α1 κατηγορία θα προβιβασθούν απευθείας στην Α’ οι δύο πρώτες ομάδες. Εάν ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική τότε από την Α1 κατηγορία θα προβιβασθεί στην Α’ κατηγορία και τρίτη ομάδα (μία περισσότερη). Σχετικά με τον υποβιβασμό από την Α1 κατηγορία, βάσει της προκήρυξης, θα πάρουν τον δρόμο για τη Β’ κατηγορία οι πέντε τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (συν όσες Λαρισινές ομάδες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική). Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ κερδίσει το στοίχημα της ανόδου στην Γ’ Εθνική τότε από την Α1 κατηγορία θα υποβιβασθεί στη Β’ κατηγορία μία ομάδα λιγότερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Α1 κατηγορία δεν έχει προβλεφθεί μείωση του αριθμού των ομάδων στις 16 για την περίοδο 2016-17. Αυτό θα γίνει για το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18.

Η Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Α’ κατηγορία οι αλλαγές αφορούν μόνο τον υποβιβασμό. Δηλαδή ο πρωταθλητής όπως και πέρσι θα πάει στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (δηλαδή δύο περισσότερες από πέρσι) συν όσες λαρισινές ομάδες υποβιβασθούν από τη Γ’ Εθνική.

ΟΙ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σε ότι αφορά στη Β’ κατηγορία το βέβαιο μέχρι τώρα είναι ότι θα προβιβασθούν στην Α1 τέσσερις συνολικά ομάδες (μία λιγότερη από πέρσι), ήτοι οι πρωταθλητές των τριών ομίλων και από τους δευτεραθλητές, μέσω αγώνων μπαράζ, μία ακόμα ομάδα. Ο αριθμός αυτός δεν θα αυξηθεί ακόμα και αν ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ ανέβει στη Γ’ Εθνική. Σχετικά με τον υποβιβασμό επειδή ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (δόθηκε παράταση για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής μέχρι και την επόμενη Παρασκευή) δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάτι επίσημα, όπως επίσης και για το πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής η προκήρυξη δεν έχει συνταχθεί επίσημα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή παρατάθηκαν και οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων της Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ στο κύπελλο. Ήδη μέχρι τώρα συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 ομάδες (από τη Β’ και Γ’ τοπική). Στις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής είναι να μειωθεί η πρώτη φάση του κυπέλλου από τρεις αγωνιστικές στις δύο αν ο αριθμός των ομάδων της Β’ και Γ’ τοπικής είναι συγκριτικά μικρός.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ

Σύμφωνα με τις προθέσεις της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ η πρεμιέρα της Α’ τοπικής κατηγορίας αναμένεται να ορισθεί για την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ενώ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου να διεξαχθεί η 1η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής. Επίσης στις σκέψεις της διοργανώτριας αρχής είναι να διεξαχθεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο μεγαλύτερος όγκος των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της α’ φάσης του κυπέλλου στην οποία μετέχουν οι ομάδες της Β’ και Γ’ τοπικής κατηγορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass