* ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ (17:00) * ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Αρχίζουν τα φιλικά για την ΚΑΕ Λάρισα

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 22:04

Σε τροχιά φιλικών αγώνων με στόχο να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League (λόγω All Star, κυπέλλου και Εθνικής ομάδας) μπαίνει από σήμερα η ΚΑΕ Λάρισα.


Οι «κυανόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι στις 17:00 στη γειτονική Καρδίτσα με τον ΑΣ Καρδίτσας (Α2 Εθνική), την ομάδα που κουοτσάριζε τα δύο προηγούμενα χρόνια ο Λαρισαίος Γιάννης Τζήμας (νυν μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΚΑΕ Λάρισα) και την οποία είχε οδηγήσει στην 3η θέση της Α2.
Σύμφωνα με τα πλάνα του τεχνικού της Λαρισινής ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου, θα γίνουν τέσσερα συνολικά φιλικά παιχνίδια ούτως ώστε (μαζί με το πρώτο επίσημο παιχνίδι μετά τη διακοπή κόντρα στον Παναθηναϊκό) η ΚΑΕ Λάρισα να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό (7/3).
Η δεύτερη κατά σειρά φιλική αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί (γίνονται προσπάθειες να οριστικοποιηθεί) αυτό το Σάββατο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Νεάπολης.
Η διακοπή του πρωταθλήματος (τρεις εβδομάδες συνολικά) αν μη τι άλλο έβγαλε εκτός αγωνιστικού ρυθμού τις ομάδες, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αποδειχθεί θετική υπό την έννοια ότι θα δοθεί χρόνος μίνι προετοιμασίας και αποκατάστασης τραυματισμών.
Στην ΚΑΕ Λάρισα τα προβλήματα απουσιών συνεχίζουν να υφίστανται κυρίως λόγω των εποχικών ιώσεων. Ήδη εκτός προπονήσεων βρίσκεται ο Παπαντωνίου, ο οποίος το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό στην Καρδίτσα, ενώ από ίωση ταλαιπωρούνται επίσης οι Μαραγκός και Χείλαρης. Πολύτιμο χρόνο για να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του θα έχει και ο Χίκι, ο οποίος έκανε μεγάλη υπερπροσπάθεια για να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ιωνικό και είχε σημαντική προσφορά, ενώ ο νεοαποκτηθείς Τόμας, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα μπορέσει μέσα από τα φιλικά αλλά και τις προπονήσεις να «διαβάσει» πιο γρήγορα την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.
Οι τρεις Αμερικανοί, στους οποίους είχε δοθεί άδεια και επισκέφθηκαν την πατρίδα τους ήτοι Γκάρετ, Φλόιντ και Χίκι, αλλά και ο Ρας ο οποίος μετείχε στο φετινό All Star, επέστρεψαν στη Λάρισα και πλέον το ζητούμενο για τον Βαγγέλη Αγγέλου είναι να αφομοιώσει η ομάδα μέσα στο διάστημα της διακοπής όσο το δυνατόν καλύτερα τα βασικά στοιχεία που θέλει ο ίδιος να της δώσει: Συνοχή, σταθερότητα, αγωνιστική χημεία. Από κει και πέρα στα επιμέρους αγωνιστικά στοιχεία στόχος είναι η βελτίωση κυρίως στην άμυνα ένας εναντίον ενός και δύο εναντίον δύο.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Προμηθέας Πατρών! Μετά από συγκλονιστική «μάχη», οι Αχαιοί απέκλεισαν με 67-61 το Περιστέρι και θα δώσουν το «παρών» στον τελικό  του θεσμού που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (16/2) στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου.
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 31-30, 52-47, 67-61
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μάκης Γιατράς): Χολ 9 (1), Μπαμπ, Λίποβι 2, Αγραβάνης 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 26 (4), Κασελάκης, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 13 (1), Τζόουνς, Φίλερ 5 (1).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Μπλέικ 3 (1), Σκορδίλης 8, Σαλούστρος 2, Μορέιρα 14, Καράμπελας 5, Βασιλόπουλος 3 (1), Κέιν 4, Χάτσερ 13 (2), Γκρέι 5 (1), Μόουζες 4.
*Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, «αρπάζοντας» από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου απέναντι στον Προμηθέα θα διεκδικήσει το 5ο τρόπαιό της στον θεσμό (1981, 2000, 2001, 2018). Η Ένωση πέρασε νικηφόρα με 89-71 από το Αιγάλεω, στον χρονικά δεύτερο ημιτελικό.
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 30-41, 43-70, 71-89
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Ζαβός): Αγγελόπουλος 13 (2), Κουκάς 6 (2), Καράμπουλας 22 (1), Πολυτάρχου 13 (3), Καρασταμάτης 3 (1), Παπαδολιάς 2, Βλάχος, Μαχαίρας 8, Γκιουζέλης 4
ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Ρέι 14 (2), Τσάλμερς 2, Τολιόπουλος 2, Ματσιούλις 21 (2), Γιάνκοβιτς 8, Χρυσικόπουλος 7 (1), Ζήσης 3, Ρογκαβόπουλος 14 (4), Γιαννόπουλος 7 (1), Σλότερ 6, Γκραντ 5.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass