ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΦΕΣ:

Πώς η Λάρισα μπορεί να γράψει ιστορία...

ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 22:11

Με επιτυχία διοργανώθηκε προχθές στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας η εκδήλωση για τη βράβευση των καλυτέρων αθλητών στίβου της Θεσσαλίας για το 2019, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και τις βραβεύσεις της χρυσής Ολυμπιονίκη Φανής Χαλκιά και του παγκόσμιου πρωταθλητή Λάμπρου Παπακώστα.


Στην εκδήλωση αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλία Καφφέ το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Στίβου που αν γίνει στη Λάρισα θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, αφού καλωσόρισε στην εκδήλωση τους παρευρεθέντες, πρώτα συνεχάρη τους αθλητές, «που το 2019 με πείσμα, πάθος και συνεχή προσπάθεια κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, μαζί βέβαια με τη βοήθεια των προπονητών τους, των οικογενειών τους, αλλά και την αμέριστη στήριξη των σωματείων τους και της Ομοσπονδίας μας του ΣΕΓΑΣ».
Στη συνέχεια αναγνώρισε τον ιδιαίτερο και πολυδιάστατο ρόλο των προπονητών λέγοντας ότι επωμίζονται τον ρόλο του γονιού, του φίλου, του δάσκαλου, του γιατρού, του ψυχολόγου ακόμα και του ταξιτζή, ενώ για τους γονείς είπε ότι οι περισσότεροι δυστυχώς ζουν τη ζωή τους μέσω των παιδιών τους και δεν λένε την αλήθεια στα παιδιά τους σχετικά με τις αθλητικές τους ικανότητες.
«Τα παιδιά είτε χάσουν είτε κερδίσουν, θέλουν μόνο να τα αγαπάτε και να τα υποστηρίζετε, χωρίς βέβαια να τους λέτε ότι η νίκη δεν έχει σημασία, γιατί έχει και αυτά το γνωρίζουν πολύ καλά», σημείωσε.
 Τόνισε την άριστη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ο οποίος όπως είπε «είναι κοντά μας σε κάθε μας πρόβλημα, σε κάθε μας προσπάθεια. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας γίνονται όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία και πάρα πολλά σημαντικά αθλητικά έργα. Μένει μόνο το κερασάκι στην τούρτα, το Κλειστό Γυμναστήριο Στίβου που δεν υπάρχει στη χώρα μας.
 Με τους δημάρχους διοργανώνουμε αγώνες δρόμου, αθλητικές γιορτές θα έλεγα που μεταδίδουν τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, τα μηνύματα του «ευ αγωνίζεσθαι».
«Βλέποντας τον εκλεκτό υπουργό μας και τους βουλευτές μας» είπε ότι «ο κλασικός Αθλητισμός στη χώρα μας αντιμετωπίζεται ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες του κράτους και όχι ως κοινωνικό αγαθό που είναι η βάση όλου του αθλητικού οικοδομήματος. Επίσης, στην τελευταία σας Αθλητική Νομοθετική Ρύθμιση κ. Υπουργέ επιχειρήσατε ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των αθλητικών ομοσπονδιών, θεσπίζοντας όρια θητειών και ηλικίας στα αιρετά και άμισθα στελέχη των αθλητικών ομοσπονδιών. Οι αρχές της Ολυμπιακής χάρτας τυγχάνουν σεβασμού ανά την υφήλιο, αλλά όχι στη χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό. Εδώ ζούμε σε μια χώρα «Μπανανία» όπως εύστοχα το είπε ο κ. Σεβαστής που ο οποιοσδήποτε ιδιώτης, σε συνεργασία με κάποιο δήμαρχο διοργανώνει ακόμα και σήμερα παράνομα βεβαίως Ολυμπιακά αγωνίσματα, όπως ο μαραθώνιος δρόμος χωρίς την έγκριση του ΣΕΓΑΣ». Και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «στον αθλητισμό όλοι μας χρωστάμε πολλά, ο αθλητισμός δεν χρωστάει σε κανέναν μας τίποτε».
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass