Κέρδισαν τα ντέρμπι ΠΟΕ και Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 22:21

Πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι κορυφής της χθεσινής 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ πέτυχε ο ΠΟ Ελασσόνας με 1-0 επί του Φαλανιακού και διατήρησε το προβάδισμα που κατέχει στον βαθμολογικό πίνακα.

Εξίσου σημαντική στη μάχη της 1ης θέσης ήταν και η εκτός έδρας νίκη του Αετού Μακρυχωρίου με 1-0 επί του Δωτιέα Αγιάς.

 

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Επικράτησε στο ντέρμπι της κατηγορίας ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Π.Ο.Ε. που επιβλήθηκε του «σκληροτράχηλου» Φαλανιακού με 1-0, μετά από ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι, που παρακολούθησαν 400 και πλέον φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι του Ζήση Ζιάγκα διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες, είχαν 3 δοκάρια, «έδειξαν χαρακτήρα» και κατάφεραν να «λυγίσουν» τη σφιχτή και καλοστημένη άμυνα των φιλοξενουμένων του Τάσου Μπεριτζά, που φάνηκαν κυρίως με αντεπιθέσεις και… που λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν χάνοντας μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα!
Φάσεις – γκολ
16’: Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν το δυνατό σουτ του Καραγκούνη από καλή θέση βρίσκει το δεξί δοκάρι της εστίας του Φαλανιακού.
30’: Διπλή ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε.. Αρχικά, ο δραστήριος Πεπκολάι βρίσκει τον Μπαρλαγιάννη, που σουτάρει, αλλά αποκρούουν οι αμυντικοί του Φαλανιακού. Στη συνέχεια, μετά από κόρνερ που εκτελεί ο Καραγκούνης, η ανάποδη έξυπνη κεφαλιά του Μπαρλαγιάννη φεύγει άουτ.
36’: Επικίνδυνο σουτ του Νταμπώση αποκρούεται με τα πόδια από τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων Μάλτζαρη.
57’: Η φάση που έμελλε να κρίνει και τον αγώνα. Συνδυασμένη επίθεση των γηπεδούχων, η κεφαλιά του Χάμου βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Μάλτζαρη, αναταραχή στη μικρή περιοχή του Φαλανιακού και από κοντά ο καιροφυλακτών Νταμπώσης με δυνατό σουτ από τη δεξιά πλευρά γράφει το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
85’: Ο ορεξάτος νεοεισελθών Λαζαρίδης με καλοζυγισμένο κοντινό σουτ στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Φαλανιακού.
89’: Αντεπίθεση του Π.Ο.Ε., από την αριστερή πλευρά η μπάλα στα πόδια του Λαζαρίδη, που σουτάρει έξυπνα από καλή θέση, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μάλτζαρη.
90’+ : Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Τσιάκος από ιδανική θέση, κοντά στην εστία, σουτάρει και ο έμπειρος Γούπος αποκρούει με τα πόδια σωτήρια, κρατώντας το πολύτιμο «τρίποντο», μέσα σε χειροκροτήματα των Ελασσονιτών.
Διαιτητές: Νίτσας, Καρακώστας, Νίκζας.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζήσης): Γούπος, Λαγός, Νταμπώσης, Σουγλής, Περτζιόνι, Αθανασούλης, Χάμος, Πεπκολάι (83’ Πετάνι), Μπαρλαγιάννης (70’ Ζηρδέλης), Ματούλας, Καραγκούνης (75’ Λαζαρίδης).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Παππάς (79’ Λυγούρας Χρ.), Πανταζής Ηλ., Σούλι, Φλώρος, Αντωνόπουλος (60’ Φουσίκας), Πανταζής Γ. (88’ Καρυώτης), Μπλέντι, Κολοβός (55’ Λυγούρας Β.), Τσιάκος, Λεσάϊ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

 

Τ. ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΚΟΜΗ
Μετά το χθεσινό ντέρμπι κορυφής στην Ελασσόνα ο προπονητής του Φαλανιακού Τάσος Μπεριτζάς έκανε την παρακάτω προσωπική δήλωση: «Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ τους παίκτες μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέχρι το τέλος του σημερινού (σ.σ. χθεσινού) παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε μια ομάδα που προσπαθεί να παίζει καθαρό ποδόσφαιρο και να χαίρεται γι’ αυτό σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η ομάδα μας θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα για να πετύχει τους στόχους της σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με ήθος και αξιοπρέπεια, και κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη, στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός. Επίσης θέλω να συγχαρώ την ομάδα του ΠΟΕ για τη νίκη και την άριστη φιλοξενία που μας παρείχε».

 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ
Μπαίνοντας με αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο, ο Αετός Μακρυχωρίου έδειξε καλύτερα στοιχεία σε σχέση με τον Δωτιέα Αγιάς και πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0. Το «χρυσό» γκολ που έκρινε τον νικητή σημείωσε στο 19ο λεπτό ο Κατσαμάγκας με εντυπωσιακό βολ-πλανέ ύστερα από ασίστ («σκάψιμο» της μπάλας) του Φορτομάρη. Στο 38’ ο Αετός διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα εντός περιοχής στον Ιωαννίδη και πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος είχε αντίθετη άποψη και συνέχισε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα ασφαλείας και να φτάσουν στη νίκη με λιγότερο άγχος, καθώς στο 65’ και στο 67’ είχαν δύο δοκάρια με τον Κλούρα (το πρώτο με πλασέ στο οριζόντιο και το δεύτερο με κεφαλιά στο δεξί κάθετο).
Διαιτητές: Μπουμαρσόπουλος, Αναστασίου, Γκαρέλης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Γ. Χατζής): Μπρέλλας, Κόκκινος Ε. Γούτος, Ν. Γούτος (75’ Μάντσε), Μπέλτσιος, Παπαγιαννούλης (60’ Σβερκούλης), Ντακούλας, Τσιρογιάννης, Καρβούνης, Κορλός, Φουκαλάς (46’ Μαλάκος).
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κατσάρας): Σταμέλος, Γκαμπέτας, Φορτομάρης, Σιάτρας, Κουμπούρας, Ντιντής (70’ Μητρούσκας), Αλεξανδρής, Μάντζαρης (77’ Μπενεχούτσος), Κατσαμάγκας (85’ Παπαδόπουλος), Κολοβός, Ιωαννίδης (60’ Κλούρας).

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
Ενδιαφέρουσα εξέλιξη παρουσιάζει και η μάχη της σωτηρίας μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής 20ής αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό Αμπελιάς χάρη στο γκολ του Γραμμένου λίγο πριν την εκπνοή του α’ ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι που προσπάθησαν για το καλύτερο τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στο 88’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πλιάγκας.
Διαιτητές: Αντωνίου, Γκανάτσιου, Μπατζιανούλης.
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Δ. Κουκουλιάφκας): Παπαδημητρίου, Στράτος (65’ Μίλερ), Μήτσιος (73’ Νταμπαλέτσιος), Μούτσα (68’ Χατζής), Αλατάς, Λιλολάρι, Παρλάτζας, Μπαστούνης, Γραμμένος (88’ Χάνι), Ταστεμερίδης, Μπαρούτας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΜΠΕΛΙΑΣ (Θ. Εμμανουήλ-Ε. Μπρισίμης): Τέρπος, Σταθάκος, Σελήνης (85’ Ηλιούδης), Ποτόσογλου, Καρέντζος, Περδίκης, Κορδαλής, Καλούσης (55’ Πράπας), Πλιάγκας, Γκαραλιάγκος, Ζάχος (65’ Παρασκευούδης).
*Ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής έκανε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, ο οποίος επικράτησε στο γήπεδο Βαμβακούς της Δόξας Βλαχογιαννίου με 3-0. Σκόρερ για τους νικητές χρίστηκαν οι Συράκος (20’), Παρθένης (50’) και Κομισόπουλος (84’).
Διαιτητές: Δημεράς, Τζιμούρτος, Σκριάπας.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Χρ. Καπελιάνης): Κουσιάς, Τλούπας, Πατσιούρας (45’ λ.τ. Μπερσιάνης), Τσούλης Θ., Κατσανάκης, Κομισόπουλος, Τσούλης Δ., Παρθένης (85’ Ιμεράι), Αναγνώστης, Πετράκης Μ. (70’ Καναβός), Συράκος (83’ Πετράκης Χ.)
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Βουγιούρδης, Παληγιάννης, Λιάκος, Κολιός, Τσιάρας, Τασιούλης (65’ Γκουρομπίνος), Κοντοθανάσης, Ράχης, Νάτσης, Αλεξίου (80’ Τσούντσουρας), Κωνσταντινίδης (55’ Μητούλας).
*Στον Τύρναβο ο Δαμασιακός επικράτησε (ως τυπικά γηπεδούχος) της ομώνυμης ομάδας με 4-1 και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια, καθώς διεκδικεί πλέον την έξοδό του από τη ζώνη των πλέι άουτ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γελαλή στο 24’, ενώ ο ίδιος παίκτης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 59’ έγραψε το 2-0. Στο 62’ ο Τσιάλτας ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ στο 74’ ο Λούτσος πέτυχε το 4-0. Ο Τύρναβος μείωσε στο 77’ με τον Μουζαξάκη σε 4-1.
Διαιτητές: Ντελέζος Ι., Καραμπούλας, Παπαγεωργίου.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Χρ. Λιάπης): Μιγδάνης, Γεωργατζιάς, Λέτσιος, Καρακάνος, Δούκας, Μουσιάρης Δ., Τσιάλτας, Παπαγεωργίου, Ραπτοτάσιος (70’ Μουσιάρης Θ.), Λούτσος, Γελαλής
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Γ. Παπαντωνίου): Φαρμάκας, Παπαδόπουλος, Αυλογιάρης (63’ Βουζαξάκης), Μπισμπιγιάννης, Μπάκος, Πέτρο (46’Μήγας), Μητρακούλης, Τσιρβούλης, Πρισακάρου, Βλιώρας, Κατσαρός.
*Χωρίς νικητή και γκολ έληξε το ματς στο Μαυροβούνι ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Αμπελωνιακό.
Διαιτητές: Κακάνης, Σκυβαλίδας, Γρηγοριάδης.
ΑΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Ι. Σιάρκος): Μαγαζιώτης, Μπάγκας Δ., Γαρουφαλιάς, Μπάγκας Κ., Μαντζαφούλης, Μούμος (77’ Ευσταθιάδης), Μπαντζέλας Β. (90’ Προβίδας), Μπαντζέλας Ν., Ακριβόπουλος, Βούκουτος (71’ Νότας), Σπανός (66’ Χατζηλιάδης)
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Β. Ταχτιντής): Βραζιτίκος, Βούκιας, Κυρίτσης (73’ Γωγάκος), Αλεξόπουλος Αχ., Δαλακώνης, Αλεξόπουλος Στ., Αλεξανδρής (90’ Αντύπας), Χατζούλης, Κουδέρης (87’ Μεσημέρης), Χατζηλιόντας, Μπαρούτζας.
*Το Κιλελέρ επικράτησε με το εμφατικό 5-0 της Λάρισας 2012 και πλησίασε ακόμα περισσότερο τη ζώνη των πλέι οφ. Ο Τζέκα ήταν ο σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων των νικητών στο 29’ και στο 38’, ενώ στο 44’ ο Αργύρης έγραψε το 3-0 και έθεσε ουσιαστικά τις βάσεις για τη νίκη. Ακολούθησαν τα δύο γκολ του Μακρή στο 50’ και στο 55’ με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 5-0.
Διαιτητές: Ακρίβος, Κοτούμπας Ν., Γκουγκότης.
ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ (Αχ. Τσιβόπουλος): Καρακυρίτσης, Γουρνάρης, Μουρατάι, Παλάσκας, Χατζής Γ., Ντουνούδης, Αργύρης, Μακρής, Τζέκα (46’ Χατζής Κ.), Φαρμάκας (46’ Βέης), Παπαχρήστος.
ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Δ. Καπετανόπουλος): Ιορδανίδης (46’ Γεωργίου), Κίτσος, Τσιτσόπουλος, Δόνος (65’ Γκουτζαμπασούλης), Φλώρος Π., Φλώρος Α., Ιωαννίδης, Κίτσας, Κοκκινέλλης, Δαλαμπύρας, Ελιζόπουλος.
*Τέλος, στη Φαλάνη ο τοπικός Σμόλικας αν και πήρε προβάδισμα ασφαλείας και έδειχνε να κρατά τη νίκη στα χέρια του, η Δόξα Αργυροπουλίου κατάφερε στα τελευταία λεπτά να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπέτση στο 51’, ενώ ο Πίρε στο 75’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 79’ ο Πλιάτσικας μείωσε σε 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Χ. Σακοράφας διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Διαιτητές: Βασιλός, Πάλλας, Σιαπλούλης.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ: Γραβάνης, Νασιάκος, Σκούπρας, Κολοβός, Ζαμπέτας (62’ Τσιρογιάννης), Λάλλος, Γουλούλης (46’ Γκατζούλης), Μολάς, Μπέτσης (75’ Μπόντε), Πίρε (82’ Χασιώτης), Κακαζούκης
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Κ. Τσιάγκος): Μπαχτσιβάνος Σ/Α, Σακοράφας Β. (73’ Μάττος), Λεσάι (55’ Μπέλτσιος), Καλόγηρος, Τσούτσας (85’ Πέρκας), Καρακίτσιος, Τσιάγκος (67’ Πλιάτσικας), Μπαχτσιβάνος Σ/Χ, Νικολακούλης, Παραφέστας, Σακοράφας Χ.

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αχιλλέας Φ.- Βλαχογιάννι    3-0
Μαυροβούνι-Αμπελωνιακός    0-0
Σμόλικας – Αργυροπούλι    2-2
Αβέρωφ – Αμπελιά    1-0
Δαμασιακός-Τύρναβος 2005    4-1
Κιλελέρ-Λάρισα 2012    5-0
ΠΟ Ελασσόνας-Φαλανιακός    1-0
Δωτιέας Αγιάς- Μακρυχώρι    0-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΟ Ελασσόνας    47-9    52
Μακρυχώρι    48-9    51
Φαλανιακός    48-17    44
Σμόλικας    35-20    35
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Δωτιέας Αγιάς    31-11    33
Κιλελέρ    20-21    32
Αμπελιά    30-25    28
ΠΑΟΛ Αβέρωφ    20-22    26
Μαυροβούνι    22-21    25
Αχιλλέας Φ.    22-34    22
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Δαμασιακός    21-28    19
Τύρναβος 2005    19-33    18
Αργυροπούλι    16-42    18
Λάρισα 2012    17-56    16
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Βλαχογιάννι    11-38    11
Αμπελωνιακός    21-42    9

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15/2, 15:00)
Βλαχογιάννι-Λάρισα 2012
Αργυροπούλι-Αχιλλέας Φ.
Μακρυχώρι-Κιλελέρ
Τύρναβος 2005-Σμόλικας
Αμπελωνιακός-Δωτιέας Αγιάς
Φαλανιακός-Δαμασιακός
Αβέρωφ-Μαυροβούνι
Αμπελιά-ΠΟ Ελασσόνας

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass