Χάθηκαν ελπίδες για τα πλέι οφ, αλλά όχι όλες…

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ (0-0)

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 22:30

Η ΑΕΛ έΧασε ελπίδες για την εξάδα χθες με την ισοπαλία που έφερε στη Λαμία κόντρα στη φερώνυμη ομάδα (0-0) αλλά όχι όλες, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, ενώ καλείται στα τρία τελευταία παιχνίδια να πετύχει ισάριθμες νίκες και η μία εξ αυτών να είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ στον αγώνα που θα γίνει στη Λάρισα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.


Σίγουρα χθες η ΑΕΛ μπορεί να μην έχει πολύ καλή απόδοση αλλά μπορούσε να κερδίσει έναν αντίπαλο που η απορία όλων είναι πώς κατάφερε να κερδίσει στο Ael Fc Arena στον πρώτο γύρο με το βαρύ 3-0.
Η λαρισινή ομάδα είχε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Παπάζογλου στο 63’ δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ Θεοδωρόπουλο, ενώ στο 74’ ο διαιτητής αρχικά υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπεχαράνο στον Μπερτο αλλά τελικά έδωσε φάουλ λίγα εκατοστά έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι το 2020 η ΑΕΛ δεν έχει πετύχει ούτε μία νίκη παρά τις καλές εμφανίσεις. Επίσης υπήρξαν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου που δεν είχε ισορροπία στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς εύκολα έδινε κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ και δύσκολα της Λαμίας.
Στη Λαμία είδαμε και μια εικόνα από την… ερχόμενη αγωνιστική χρονιά, καθώς έκανε ντεμπούτο ο Τόρζε που έδειξε δραστήριος και ότι θα αναλάβει τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων. Αρκετά κινητικός και μαχητικός που μάρκαρε μέχρι και στην άμυνα.
Επίσης ο Αλί Γκαζάλ, κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται καλύτερος και δείχνει ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα δεξιά τον Μπέρτο, αριστερά τον Μούζεκ, κεντρικούς αμυντικούς τους Ζίζιτς, Μιχαήλ. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Σετσέροβιτς, Γκαζάλ, πιο μπροστά τους Βινίσιους δεξιά, Κάτσε στο κέντρο, Ουάρντα αριστερά και στην κορυφή τον Παπάζογλου.
Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Λαρισαίο Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Σκόνδρα δεξιά στην άμυνα, Σκαρντοβέλι αριστερά, Αντέντζο και Βύντρα στα σέντερ μπακ, Μπεχαράνο και Δημούτσο αμυντικά χαφ, Βιγιάλμπα δεξιά στην επίθεση, Καραμάνο αριστερά και τον Ντελ Πίνο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Μπιανκόνι.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και φάνηκε να θέλουν περισσότερο τη νίκη, ενώ η ΑΕΛ μόνο με μακρινά σουτ προσπαθούσε να πιέσει το τέρμα του Θεοδωρόπουλου.
Τελικά το πρώτο μέρος ανέδειξε, από δύο ομάδες που ήθελαν τη νίκη για να ελπίζουν για τα πλέι οφ, ότι έχουν μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα και μεγάλο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα να πάρουν αποτέλεσμα.
Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο μέρος που σημαδεύτηκε από δύο φάσεις, μια ευκαιρία του Παπάζογλου στο 63’ και την απόφαση του διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλου να καταλογίσει πέναλτι για μαρκάρισμα που πολύ οριακά έγινε έξω από την περιοχή και μετατράπηκε σε φάουλ μέσω VAR.
Η ΑΕΛ με τρία γκολ σε έξι παιχνίδια αν δεν βρει λύση στο σκοράρισμα, δύσκολα θα παίξει στα πλέι οφ.

 

ΦΑΣΕΙΣ
3’: Ο Μπεχαράνο σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
5’: Ο Τιρόνε κάνει σέντρα-σσυτ από αριστερά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
8’: Σουτ του Βινίσους μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος στην κλειστή γωνία του.
18’: Ο Βάντερσον σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κρίστινσον.
22’: Σουτ του Βινίσιους από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
25’: Ο Ουάρντα επιχειρεί να αιφνιδιάσει από μακριά τον Θεοδωρόπουλο, δεν τα καταφέρνει όμως.
53’: Ο Καραμάνος κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεξιά και διαγώνια, αλλά ο Κρίστινσον αποκρούει σε κόρνερ.
56’: Από δεξιά και το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σκόνδρας κάνει παράλληλη σέντρα αλλά δεν βρίσκεται συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και αυτή καταλήγει άουτ.
60’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ ο Μπιανκόνι, πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
63’: Ο Ουάρντα κάνει σέντρα από αριστερά και ο Παπάζογλου από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.
74’: Πέναλτι σφυρίζει ο Παπαδόπουλος υπέρ της ΑΕΛ σε ανατροπή του Μπέρτου από τον Μπεχαράνο. Ο Παπαδόπουλος έχει ενδοεπικοινωνία με τον VAR, Σέζο, για να λάβει την οριστική απόφαση και αυτή είναι φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.
78’: Το φάουλ εκτελεί ο Ουάρντα και η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
80’: Σέντρα του Παπάζογλου, ο Νούνιτς δεν προλαβαίνει να γίνει παραλήπτης της μπάλας.
88’: Ο Νιάσε κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για τη διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσαν τρεις ανακοινώσεις συνολικά για τον πειθαρχικό έλεγχο του διαιτητή. Χαρακτηριστικά μερικές ατάκες:
«Με το που ακουμπάμε την μπάλα «κίτρινη κάρτα»… Στα πιασίματα της Λαμίας από πίσω με τα χέρια «παίζετε»!
«Μπροστά στα μάτια σου χτυπάει ο Δημούτσος τον Γκαζάλ με σκαριά και δίνεις απλό φάουλ».
«Με τα δύο χέρια παίζει συνεχώς ο Σκόνδρας τον Ουάρντα και δεν δίνεις τίποτα…
Σε κάθε φάση είναι φάουλ!»
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπιανκόνι, Μπεχαράνο, Ζίζιτς, Μπέρτος, Μούζεκ, Γκαζάλ.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Χασάν Κούλα (Ξάνθης).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Βάντερσον, Αντέτζο, Σκόνδρας, Βιγιάλμπα (81’ Βασιλόγιαννης), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τιρόνε (79’ Νιασέ), Καραμάνος, Μπιανκόνι (66’ Ρόμανιτς).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Παπάζογλου, Μούζεκ, Ζίζιτς, Σετσέροβιτς (81’ Νούνιτς), Μπέρτος, Κάτσε, Γκαζάλ, Βινίσιους (62’ Τόρζε).

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ για μια ακόμα φορά ο Ουάρντα, που ήταν μέσα σε όλες τις επιθετικές φάσεις. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Αλι Γκαζάλ με τον Κάτσε. Ο Κρίστινσον ήταν αλάνθαστος για μια ακόμα φορά, ενώ ο Μπέρτος και ο Μούζεκ δεν ήταν καλοί. Ο Ζίζιτς φάνηκε επηρεασμένος από την αγωνιστική του αποχή λόγω τραυματισμού. Καλύτερος αμυντικός ο Μιχαήλ.
Ο Σετσέροβιτς σταθερός, ενώ ο Βινίσιους σίγουρα δεν είναι αυτός που περιμέναμε μέχρι τώρα. Ο Παπάζογλου κυνηγάει τις φάσεις αλλά όσο δεν βάζει γκολ θα τα... ακούει.
Ο Τόρζε άρχισε να κινείται μετά το 75’, ενώ ο Νούνιτς έπαιξε λίγο αλλά δεν ήρθε σε επαφή με την... μπάλα.
Από τη Λαμία καλύτεροι ήταν οι: Θεοδωρόπουλος, Δημούτσος, Αντέτζο, Νιάσε (μπήκε ως αλλαγή και ήταν επικίνδυνος).

 

ΔΥΟ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
Εκτός από το ματς Λαμία-ΑΕΛ που έληξε 0-0, το ίδιο σκορ είχαμε και στην αναμέτρηση Πανιώνιος-Ξάνθη, που επίσης διεξήχθη χθες στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.
Τα χθεσινά αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα, έχουν ως εξής:
Πανιώνιος–Ξάνθη    0-0
Λαμία–ΑΕΛ    0-0
Σήμερα
15:00 Αστέρας Τρίπολης – Άρης (NS1)
17:15 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (ΕΡΤ)
18:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (PAOK TV)
19:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (NS1)
Αύριο
18:00 Παναιτωλικός – ΝΠΣ Βόλος (ΕΡΤ)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    54
2. ΠΑΟΚ    52
3. ΑΕΚ    41
4. Παναθηναϊκός    37
5. Άρης    32
6. ΟΦΗ    28
7. Ξάνθη    28 -23αγ.
8. Ατρόμητος    26
9. ΑΕΛ    26 -23αγ.
10. ΝΠΣ Βόλος    25
11 . Αστέρας Τρίπολης    25
12. Λαμία    25 -23αγ.
13. Παναιτωλικός    13
14. Πανιώνιος    10 -23αγ.
*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς

 

 

«Ματς» και στο Σανατόριο

ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 

Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και οπαδούς της ΑΕΛ, που έπαιζε με τη Λαμία, στο ύψος του Σανατορίου. Μάλιστα, οι οπαδοί δεν δίστασαν να πετάξουν πέτρες κατά των αστυνομικών, φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες , δυο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν  στο κεφάλι από πέτρα και διακομίστηκαν στο ΓΝ Λαμίας. Ακολούθησε επέμβαση της Αστυνομίας και μικρής έκτασης επεισόδια, ενώ έχουν γίνει και τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις. Η εθνική οδός Λαμία – Καρδίτσα έκλεισε για αρκετή ώρα με την Τροχαία να πραγματοποιεί εκτροπή από την Ταράτσα. Να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε από νωρίς ενημερώσει τις αρχές με επιστολή της για τον φόβο επεισοδίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρή γλώσσα αλλά και αναφορές σε ομάδες Αλβανών κακοποιών που έχουν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα.

 

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass