Ο Κόμπι Μπράιαντ και η... σχέση του με τη Λάρισα

Ο ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΡΑΣ -ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ - ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΙ ΕΪΒΕΡΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 22:26

Ο κόσμος του αθλητισμού και του θεάματος βυθίστηκε στο πένθος το βράδυ της Κυριακής εξαιτίας της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, αληθινού παγκόσμιου σταρ του μπάσκετ, που άφησε άναυδους από τους πλούσιους και διάσημους που πήγαιναν στο γήπεδο για να τον θαυμάσουν μέχρι τον νυν και πρώην προέδρους των ΗΠΑ, μέλη του Basketball Hall of Fame και τους αναρίθμητους θαυμαστές του, πολλοί από τους οποίους συνέρρευσαν έξω από την έδρα των Lakers του Λος Άντζελες με δάκρυα στα μάτια για να θρηνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτόν που αποκαλούσαν «Mamba».


Ο Κόμπι Μπράιαντ υπήρξε ιδιαίτερα γνώριμος σε δύο αθλητές που ξέρει το λαρισινό κοινό. Ο πρώτος είναι ο νυν παίκτης της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Μπράντον Ρας και η δεύτερη είναι η Νίκι Έιβερι που υπήρξε πριν μια δεκαετία παίκτρια της Ολυμπιάδας Λάρισας όταν έπαιξε στη Α1 Εθνική γυναικών.
Πριν ξεκινήσει τη σεζόν 2015/16, ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε ότι αυτή θα ήταν η τελευταία σεζόν του στο ΝΒΑ. Αποτέλεσμα είναι κάθε παιχνίδι του να είναι γιορτή. Όλος ο κόσμος ήθελε να τον δει να παίζει. Όλες οι ομαδες ήθελαν να τον βρουν απέναντί τους. Ένας από τους αγωνιστικά τυχερούς ήταν και ο Ρας που χθες ήταν αμίλητος στην προπόνηση της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ (περπατούσε απλά) και δεν θέλησε να μιλήσει για το δυστύχημα του συμπατριώτη του.
Ο Ρας είχε συναρπαστικές μονομαχίες μαζί του στον αγώνα που έγινε στις 14 Ιανουαρίου του 2016 στην αναμέτρηση στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όταν αυτός αγωνιζόταν με τους Γκόλντετ Στέιτ Ουόριορς και ο Μπράιντ στους Λος Άτζαλες Λέικερς (κέρδισαν οι Ουόριορς με 116-98). Μάλιστα ο Ρας μάρκαρε τον Μπράιαντ.
Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2015/16 οι Λέικερς υποδέχθηκαν τους Τζαζ και ο 37χρονος Κόμπι ήθελε να αφήσει το στίγμα του. Αυτό ακριβώς έκανε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 60 πόντους (!) με 22/50 σουτ (6/21 τρίποντα) και 10/12 βολές, οδηγώντας τους Λέικερς στη νίκη με 101-96, με ένα γήπεδο να τον αποθεώνει. Αποχώρησε έτσι με τον τρόπο που ο ίδιος ήθελε. Με τον τρόπο που ο κόσμος ήθελε να τον θυμάται.

 

Η ΝΙΚΙ ΕΪΒΕΡΙ
Η Ελληνοαμερικανίδα Νίκι Έιβερι ανήρτησε μια φωτογραφία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αγκαλιά με τον Μπράιαντ.
Η φωτογραφία αυτή ενημερώθηκε ως φωτογραφία προφίλ, ενώ, σύμφωνα με ανάρτηση της ξαδέρφης της, ο Μπράιαντ αποτέλεσε μέντορα και έμπνευση στην καριέρα της πρώην παίκτριας της Ολυμπιάδας.

 

ΔΕΚΑΤΗ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ...
Τη 10η φετινή... κατοστάρα του στην Α1 Ανδρών πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, με νέο «θύμα» του τον ΠΑΟΚ. Οι πρωτοπόροι «πράσινοι» συνέτριψαν με 117-79 τους Θεσσαλονικείς, για τη 17η αγωνιστική, βελτιώνοντας σε 15-2 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη 12η ήττα τους, με την οποία παραμένουν «αγκαλιά» με τον Άρη στον... βυθό της κατάταξης.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 54-42, 86-53, 117-79
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 10 (1), Παπαπέτρου 10 (1), Φριντέτ 8 (2), Καλάθης 5, Ουάιλι 10, Ράις 15 (5), Ράουτινς 21 (7), Περσίδης, Βουγιούκας 9 (1), Παπαδάκης 9 (3), Τζόνσον 3 (1), Μήτογλου 17.
ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης): Σμιθ 25 (6), Τσόχλας, Μαργαρίτης 5 (1), Μπεστ 3, Σαρικόπουλος 7, Ρετ 2, Μπράουν 7 (1), Καρράς 2, Χατζηνικόλας 3 (1), Oυίλιαμς 10, Σόρτερ 15 (1).

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για τη 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ήφαιστος Λ.-Λαύριο    67-65
Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π.    73-70
Ρέθυμνο-Πανιώνιος    73-61
Ηρακλής-Λάρισα    83-67
Περιστέρι-ΑΕΚ    73-77
Ιωνικός Νικαίας-Άρης    72-65
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ    117-79

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Παναθηναϊκός    32
ΑΕΚ    30
Προμηθέας Πατρών    28
Περιστέρι    28
Ήφαιστος Λήμνου    27
Λαύριο    25
Ρέθυμνο    25
Ιωνικός Νικαίας    25
Ηρακλής    24
Λάρισα    23
Πανιώνιος    23
Κολοσσός Ρόδου    23
Άρης    22
ΠΑΟΚ    22

 

 

Στην τάξη του 2020 του Hall of Fame o Μπράιαντ

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο στη λίστα της τάξης του 2020, όπως ανέφερε ο «Athletic».
«Αναμένεται να είναι αναμφισβήτητα η πιο επική τάξη που έγινε ποτέ με τους Κόμπι Μπράιαντ, Τιμ Ντάνκαν και Κέβιν Γκαρνέτ», δήλωσε ο πρόεδρος του Hall of Fame, Τζέρι Κολάντζελο, προσθέτοντας: «Ο Κόμπι θα τιμηθεί με τον τρόπο που του άξιζε». Το νήμα της ζωής του θρυλικού «Black Mamba» κόπηκε απότομα και άδοξα, όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε και η κόρη του, Τζιάνα, συνετρίβη στην Καλιφόρνια.
Οι φιναλίστ της τάξης του 2020 για το Hall Of Fame θα ανακοινωθούν στις 14 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της All-Star Weekend. Το υπόλοιπο της τάξης θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο στο Final Four, ενώ η μεταθανάτια διάκριση (σ.σ. ένταξη στο Hall Of Fame) του Μπράιαντ θα πραγματοποιηθεί στο Σπίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης στις 29 Αυγούστου.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass