ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΟΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΜΕ 3-1

Άρεσε η ΑΕΛ του δευτέρου ημιχρόνου

*Στο πρώτο μέρος οι Τυρναβίτες είχαν πολύ καλή παρουσία *Τα γκολ: Ουρτάδο(25΄), Χοτζάλι(55΄), Τσιμπάμπα(67΄)/ Τασιούλης(31΄)

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2015 8:05

 

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.Κώστας Τσάντζος

Πολύ καλή εικόνα έδειξε στο δεύτερο  ημίχρονο χθες η ΑΕΛ στις εγκαταστάσεις των Δένδρων, κερδίζοντας σε φιλική αναμέτρηση την αξιόμαχη ομάδα του Τυρνάβου, με σκορ 3-1.

Οι «βυσσινί» που έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα χειροκροτήθηκαν αρκετές φορές στην επανάληψη από τον κόσμο, που γέμισε τις κερκίδες του προπονητηρίου, δείχνοντας ότι θα είναι αρωγός, στη φετινή προσπάθεια της ομάδας

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι με νεαρά παιδιά στην ενδεκάδα και μ.ο. ηλικίας 18, 2 έτη, κοντράρισαν  τον ανώτερο αντίπαλό τους και κατάφεραν μάλιστα να σκοράρουν, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ΑΕΛ με πολλά νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος, ήταν εμφανώς καλύτερη από ό,τι στο πρώτο ημίχρονο, είχε καλή ανάπτυξη από τα άκρα και κατάφερε με δυο ακόμη γκολ που πέτυχε, να σημειώσει την τρίτη φετινή της φιλική νίκη.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς, παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ξενοδόχοβ, στην άμυνα αριστερά ο Μονιάκης, δεξιά ο Νικολακάκης και σέντερ μπακ ο Βέρτζος με τον Γιοβάνοβιτς. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μπανούσης με τον Αναστασόπουλο, πιο μπροστά τους ο Πάτο δεξιά, ο Μπουντόπουλος αριστερά και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μαρουκάκη, ο Ουρτάδο.

Ο  Μιλτιάδης Ζιάκας του Τυρνάβου επέλεξε το σύστημα 4-3-3. Γκολκίπερ ήταν ο Παπαγιάννης, δεξιά στην άμυνα ο Αϊβάζης, αριστερά ο Μπαρούτας, σέντερ μπακ ο Μητσογιάννης με τον Καρλιάμπα, στα χαφ ο Μανιώτης με τον Τασιούλη και τον Λίταινα, ενώ στην επίθεση δεξιά ο Κόκορας, ο Χρηστίδης αριστερά και σέντερ φορ ο Τσιρλίδης.

*Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στον Τύρναβο,  όταν στο 11΄ ο Νικολακάκης έκανε κακό γύρισμα προς τον Ξενοδόχοβ, με τον Τσιρλίδη να μπαίνει στη φάση, αλλά το τελείωμά του δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα που μπλόκαρε σταθερά. Ακολούθως η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να ανοίξει  το σκορ στο 25ο λεπτό, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Μπανούση προς τον Ουρτάδο, ο τελευταίος με  ένα ευθύβολο συρτό σουτ από 25 μέτρα περίπου, πέτυχε το 1-0.

Στο 31΄ο Τύρναβος  ισοφάρισε σε 1-1. Ο Μπαρούτας μετά από ωραία ατομική ενέργεια βρήκε τον Τασιούλη, που μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ κατάφερε να νικήσει τον Ξενοδόχοβ  με τον παίκτη να πετυχαίνει παράλληλα και το πρώτο τέρμα που δέχεται η ΑΕΛ για τη σεζόν 2015/2016. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε πάντως με μια καλή φάση για τους «βυσσινί», όταν στο 34’ Μπουντόπουλος και Ουρτάδο έπαιξαν ωραία το ένα-δύο, με την μπάλα να φτάνει στον Μπανούση, αλλά το σουτ του αρχηγού έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στην επανάληψη  στο 49’, όταν ο Χοτζάλι που δέχθηκε την πάσα από τον Τσιμπάμπα, βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Ροβύθη, αλλά ο τελευταίος από θέση τετ-α-τετ, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κούτσικο που έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 55’ όταν ο Μασούρας από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, με τον Χοτζάλι αυτή τη φορά να μην αστοχεί και σε κενή εστία να πετυχαίνει  το 2-1.

Στο 67΄ο Ροβύθης βρήκε τον Τσιμπάμπα ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Ο Τύρναβος είχε δυο καλές στιγμές με τον δραστήριο Παπαχρήστο στο 74΄και στο 85΄.

Από την ΑΕΛ ξεχώρισαν  στο πρώτο μέρος οι Βέρτζος, Ουρτάδο και στο δεύτερο οι  Κοντοχρήστος, Μασούρας, Τσιμπάμπα, Χοτζάλι, Ροβύθης.

Όλοι  οι παίκτες του Τυρνάβου προσπάθησαν φιλότιμα και αν συνεχίσουν έτσι, θα κερδίσουν πολλά στη συνέχεια.

Τον αγώνα διεύθυνε με άνεση η Μάχη Τσιοφλίκη, που είχε  βοηθούς τους Αχιλλέα Νίκζα και Βασίλη Μάνο, ενώ τέταρτος ήταν ο Χρήστος Αγγελούλης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ (68΄ Πατσογιώργος), Νικολακάκης (46’ Μασούρας), Μονιάκης (46’ Κοντοχρήστος), Βέρτζος (75’ Μανακούσιος), Γιοβάνοβιτς (46’ Κομεσίδης), Μπανούσης (57΄ Χάμος), Πάτο (46’ Ροβύθης), Αναστασόπουλος (65΄ Οικονομόπουλος), Μαρουκάκης (46’ Τσιμπάμπα), Ουρτάδο (58΄ Καπός), Μπουντόπουλος (46’ Χοτζάλι).

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μίλτος Ζιάκας): Παπαγιάννης (46’ Κούτσικος), Αϊβάζης (75’ Αλεξίου), Μπαρούτας, Μητσογιάννης, Καρλιάμπας, Μανιώτης (61΄ Παναγιωτίδης), Τασιούλης (46΄Σβερκούλης), Κόκκορας (81’ Τσιάγκος), Τσιρλίδης (52’ Παπαχρήστος), Λίταινας, Χρηστίδης(90΄Νασιάκος).

*Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Αλέξης Κούγιας παρέα με τον γιο του.

*Σε δηλώσεις που έκαναν μετά τον αγώνα οι προπονητές των δυο ομάδων, τόνισαν τα εξής:

Ράτκο Ντόστανιτς(ΑΕΛ): «Κάθε φιλικό για μένα είναι σαν προπόνηση. Στο πρώτο μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Στο δεύτερο έμεινα ικανοποιημένος από τους νεαρούς παίκτες που έπαιξαν αρκετά γρήγορα. Και θέλω να δω ακόμη περισσότερα στοιχεία  και να δουλέψουμε πιο πολύ.

Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα, δουλεύουν πάρα πολύ  τα παιδιά και είμαι ευχαριστημένος».

Για την ετοιμότητα: «Θα προσηλωθούμε 100% στη δουλειά που κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι εύκολο και θέλει εργασία».

Για το πόσοι παίκτες αναμένεται να αποκτηθούν: «Με αυτούς τους παίκτες που έχω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, ωστόσο αν χρειαστεί να βρούμε παίκτη που να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε, καλό θα είναι να τον αποκτήσουμε».

Για το φιλικό με Λαμία και πόσα φιλικά θα γίνουν: «Δεν ξέρω τι έγινε με τη Λαμία. Να δούμε με το Κύπελλο τι θα γίνει. Έχω προγραμματίσει ακόμη 4 φιλικούς αγώνες και αυτό επίσης θα εξαρτηθεί από το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για τους παίκτες που θα δοθούν δανεικοί: «Έχουμε ακόμη χρόνο για να αποφασίσουμε ποιοι παίκτες θα παραχωρηθούν ως δανεικοί».

Για τον Τσιμπάμπα: «Έχει πάρα πολλή ποιότητα ο παίκτης και το βασικό είναι να παίζει για την ομάδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα αυτό και είναι θετικό που δείχνει ως τώρα τέτοια διάθεση για να βοηθήσει».

Μιλτιάδης Ζιάκας(Τύρναβος): «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Εμείς δείξαμε σήμερα κάποια καλά στοιχειά κόντρα στη μεγαλύτερη ομάδα του νομού μας την ΑΕΛ αλλά από δικά μας λάθη δεχτήκαμε και τα 3 γκολ. Δεν πειράζει όμως γιατί υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως τον τελευταίο καιρό και νομίζω ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά νέα παιδιά τα οποία τα πιστεύω, τους στηρίζουμε όλοι και κάθε μέρα θα γίνονται καλύτεροι.

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΑΕΛ την ομάδα της πόλης μας για τη φιλοξενία και να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να αλλάξει κατηγορία γιατί η ιστορία της ομάδας επιβάλλει την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Εύχομαι επίσης στο κ. Ντόστανιτς, για τον οποίο έχω την καλύτερη εικόνα έχοντας παράλληλα ιδιαίτερη εκτίμηση στη  σέρβικη σχολή, να βγάλει στην ΑΕΛ αυτό το οποίο η χώρα του ξέρει καλά».

Για το ρόστερ: «Δεν είναι  η πρώτη φορά που δουλεύω με νέα παιδιά. Ξέρω πώς θα τους βοηθήσω να ξεπεράσουν την πίεση. Θα την ξεπεράσουν και νομίζω ότι  θα είναι μια ομάδα που θα διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι τη νίκη».

Για τον στόχο: « Να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass