Auto Moto

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2019 15:00
2021 MOTOGP: 1ος αγώνας στην Αυστραλία; 2021 MOTOGP: 1ος αγώνας στην Αυστραλία;

Ένα πάγιο, σχεδόν, αίτημα των οδηγών και των ομάδων του MotoGP είναι η μετακίνηση του Αγώνα στην Αυστραλία, λόγω του κρύου που επικρατεί εκεί τον Οκτώβρη.

Είναι κάτι στο οποίο η Dorna, η διοργανώτρια αρχή, δεν αντιτίθεται και το συζητά, με αποτέλεσμα το Ημερολόγιο Αγώνων του 2021 ενδεχομένως να έχει αλλαγές.

Βέβαια πρώτα θα πρέπει να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Australian Grand Prix Corporation που δεν θέλει να είναι κοντά-κοντά τα GP της F1 και του MotoGP.

Το 2020 για παράδειγμα, ο Αγώνας της F1 θα γίνει στις 13 με 15 Μαρτίου, οπότε η AGPC δεν ήθελε με τίποτα να συμπέσουν τα δύο GP.

Όμως ο Carmelo Ezpeleta πιστεύει ότι μπορούν να διεξαχθούν δύο GP στην ίδια περιοχή, αν υπάρχει μια διαφορά τεσσάρων εβδομάδων ανάμεσά τους.

Και το ότι φέτος στην Αυστραλία είδαμε για πρώτη φορά κατατακτήριες την Κυριακή το πρωί (λόγω καιρού) κάνει τη συζήτηση για αλλαγή ημερομηνίας του Phillip Island επιτακτική.

Στο παρελθόν το Phillip Island ήταν στην αρχή του Ημερολογίου, αλλά αυτό είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν, το 1989.

Σίγουρα το να αλλάξει ημερομηνία το GP της Αυστραλίας δεν είναι καθόλου εύκολο, όμως η Dorna πιέζει έχοντας κατά νου την ασφάλεια των οδηγών που δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Να σημειώσουμε ότι φέτος οι οδηγοί δεν βγήκαν καν στην καθιερωμένη παρέλαση που γίνεται στο Phillip Island με τα κάμπριο αυτοκίνητα, λόγω του κρύου.

 

* * *

Πότε θα δούμε την Alpha Tauri;

POTE UA DOYME THN ALPHA TAYRI

Μετά τη Scuderia Ferrari, η Alpha Tauri έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1 που αποκάλυψε την ημερομηνία αποκαλυπτηρίων του μονοθεσίου της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020.

Αυτή δεν θα είναι μία οποιαδήποτε ημέρα αλλά την ημέρα των… ερωτευμένων – στις 14 Φεβρουαρίου. Δηλαδή τρεις ημέρες μετά την αντίστοιχη παρουσίαση από πλευράς Ferrari.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που η ομάδα με έδρα τη Φαένζα παρουσίαζε το μονοθέσιό της στο pit lane μερικά λεπτά πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, αυτή τη φορά θα έχουμε κανονική παρουσίαση. Μάλιστα αυτή θα λάβει χώρα στο Hangar 7, το μουσείο-έδρα της Red Bull στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας! Θυμίζουμε ότι η Toro Rosso που έκανε ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2006, όταν η Red Bull εξαγόρασε τη Minardi, μετονομάστηκε ενόψει της νέας σεζόν, παίρνοντας το όνομα του brand ειδών ρουχισμού που ίδρυσε η ίδια εταιρεία το 2016. H Alpha Tauri θα διατηρήσει το οδηγικό δίδυμο των Daniil Kvyat και Pierre Gasly ενώ οι υβριδικές μηχανές θα προέρχονται ξανά από τη Honda.

Όλα αυτά ενώ αφήνουμε πίσω την πιο επιτυχημένη ίσως σεζόν στην ιστορία της ομάδας, αφού ήταν έκτη στην τελική βαθμολογία όπως και το 2008 όταν και πήρε τη μοναδική της νίκη διά χειρός Sebastian Vettel, όμως έχοντας δύο παρουσίες στο βάθρο και με συγκομιδή 46 επιπλέον βαθμών – συνολικά 85!

 

* * *

Χάνει λεφτά στην F1 η McLaren

XANEI LEFTA STHN F1 H MACLAREN

Ο CEO της McLaren, Zak Brown, παραδέχθηκε πόσο κοστοβόρα είναι η εμπλοκή της ομάδας του στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Μιλώντας στο motorsport.com σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της ιστορικής εταιρείας στη νέα υβριδική εποχή του WEC, τόνισε τη δυσκολία τριών παράλληλων αγωνιστικών προγραμμάτων και παραδέχθηκε τα δεδομένα της εμπλοκής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε τρία προγράμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο και θα προσθέταμε το τρίτο εφόσον ήταν βιώσιμο. Γι’ αυτό κι ακόμα δεν έχουμε εμπλακεί. Δεν είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να βρούμε τη λύση βιωσιμότητας. Στα IndyCars είναι έτσι ο χώρος που μπορούσαμε και το κάναμε. Ακόμα και φέτος, με το φιάσκο όπου δεν καταφέραμε να προκριθούμε στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Στη Formula 1 χάνουμε πολλά λεφτά αλλά έρχεται το budget cap και οι χορηγίες πάνε καλά. Βλέπουμε λοιπόν στην πορεία και η εμπλοκή μας εκεί να είναι βιώσιμη. Έτσι κοιτάμε το επόμενο βήμα, με τα sportscars. Αν βρούμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θα αποδώσει, θα το προχωρήσουμε», είπε ο Brown.

 

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass