Η Λάρισα αγαπάει το δρομικό κίνημα

ΟΤΑΝ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2019 22:05

Το δρομικό κίνημα, η αθλητική επανάσταση απέναντι στο άγχος και την οικονομική κρίση κερδίζει κάθε μέρα έδαφος και στη Λάρισα, όπου πλέον οι αγώνες γίνονται σχεδόν κάθε δίμηνο.

Μάλιστα όχι μόνο την άνοιξη ή το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα, όπως προχθές που έγινε αγώνας 5.000 μέτρων και ημιμαραθώνιος.
Παράλληλα προαναγγέλθηκε αγώνας στην Αγιά τον Μάρτιο, αλλά και ότι ο Πελάσγιος δρόμος θα γίνει ημιμαραθώνιος.
Αυτό που πραγματικά κάνει εντύπωση είναι ότι σε κάθε δήμο της Λάρισας δημιουργούνται σύλλογοι δρομέων Υγείας. Η Λάρισα πρωτοπόρος, ακολούθησαν ο Τύρναβος, η Αγιά, τα Φάρσαλα και μένει πλέον να ακολουθήσει το παράδειγμα και η Ελασσόνα.
Όμως οι αγώνες αυτοί προάγουν σε κάθε περιοχή που γίνονται τον αθλητικό τουρισμό που είναι ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού, μια νέα σχετικά φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές αθλητισμού, οι οποίες προσελκύουν ανθρώπους με ειδικά αθλητικά ενδιαφέροντα.
Στην Ελλάδα ήρθε στο προσκήνιο με τον Κλασικό ή Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος είναι τα τελευταία 15 χρόνια το νούμερο ένα sports tourism event της χώρας. Η Λάρισα πλέον αρχίζει και δημιουργεί τα δικά της αθλητικά γεγονότα που αρχίζουν και προσελκύουν κόσμο.
Προχθές είδαμε κόσμο από τις Σέρρες, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τα Γρεβενά και απ’ όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας με πρωτοπόρο τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου.
Οι δρομικοί αγώνες της Λάρισας γίνονται πόλος έλξης και για φοιτητές. Δεν είναι τυχαίο ότι νικητής στα 5 χιλιόμετρα ήταν φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και δεύτερος στον ημιμαραθώνιο φοιτητής Ιατρικής.
Αποτελούν τους πιο καλούς πρεσβευτές για την πόλη που μπορεί να συνδυάσει και το Πάρκο των Ευχών με έναν δρομικό αγώνα.
Πλέον η τεχνογνωσία ιδιαίτερα των εθελοντικών ομάδων υπάρχει και μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στην πόλη της Λάρισας που έχει συνδέσει το όνομά της με τον αθλητισμό.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass