×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/243394

Auto moto

Η F1 ταξιδεύει στο Μεξικό

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2019 17:41

ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ FERRARI Ή ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΧΑΜΙΛΤΟΝ;

Η Φόρμουλα 1 ταξιδεύει στο Μεξικό και την πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες για τον 18ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι, ο Λιούις Χάμιλτον θα μπορούσε να στεφθεί για 6η φορά πρωταθλητής στην καριέρα του, αρκεί να σημειώσει 14 περισσότερους βαθμούς από τον Βάλτερι Μπότας. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, η στέψη του θα πρέπει να αναμείνει για λίγο ακόμη, καθώς η πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες δεν ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου του – κάτι που εξακολουθεί να πιστεύει παρά το γεγονός ότι εκεί κέρδισε τους δύο τελευταίους τίτλους του. «Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε τις Ferrari με αυτές τις ευθείες», είπε ο Βρετανός οδηγός της Mercedes μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας. «Δεν νομίζω ότι θα είναι στο Μεξικό (σ.σ. η στέψη). Νομίζω ότι θα μαχόμαστε για μερικούς αγώνες ακόμη», πρόσθεσε. Από την πλευρά της, η Ferrari έρχεται στο Μεξικό με «άγριες» διαθέσεις. «Μετά από δύο αγώνες όπου θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, ερχόμαστε στο Μεξικό για να κερδίσουμε. Στοχεύουμε στην 6η συνεχόμενη pole position, προτού γυρέψουμε πώς θα τη μετατρέψουμε σε νίκη», είπε ένας ιδιαίτερα αποφασισμένος Ματία Μπινότο. Μεξικανική φιέστα για τη Ferrari λοιπόν; Ή 6ος τίτλος για τον Χάμιλτον; Η απάντηση σήμερα στις 21:00, όταν η καρό σημαία πέσει μετά από 71 εξαντλητικούς γύρους στην απαιτητική, λόγω υψομέτρου (2.250 μ.), πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες.

* * *

WRC Ισπανία: Ράλι που κρίνει τον τίτλο

2WRC ISPANIA RALI POY9 KRINEI TON TITLO

Τα βλέμματα των φίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι στραμμένα στην Ισπανία, εκεί όπου διεξάγεται ο δέκατος-τρίτος και προτελευταίος γύρος της σεζόν.

Κι εκεί μπορεί να κριθούν και οι τίτλοι σε οδηγούς και κατασκευαστές, με τον Ott Tanak να είναι έτοιμος να σπάσει τη… γαλλική αυτοκρατορία των Sebastien Loeb-Sebastien Ogier και τη Hyundai να έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Toyota.

«Ζέσταμα» ενόψει του τριημέρου δράσης με κέντρο αγώνα στο Σαλού, ήταν το shakedown. Μία διαδρομή μήκους δύο χιλιομέτρων, με το πρώτο να προσομοιώνει το πρώτο σκέλος του Ράλι Ισπανίας. Σε χώμα που έχει γίνει λάσπη λόγω της βροχής που έχει προηγηθεί. Το δεύτερο προσομοιώνει τα σκέλη του Σαββατοκύριακου, με τα πληρώματα να πατούν γκάζι στην άσφαλτο.

* * *

Στο Phillip Island της Αυστραλίας ο νέος γύρος του MOTOGP

Ο ROSSI ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 400 GP

3STO PHILLIP ISLAND THS AYSTRALIAS

Ο 17ος γύρος της φετινής σεζόν του MOTOGP θα λάβει χώρα στο Phillip Island της Αυστραλίας. Όμως οι δυνατοί άνεμοι χθες οδήγησαν τελικά στην ακύρωση των ΕΔ4 και των κατατακτηρίων της μεγάλης κατηγορίας.

Εξαιτίας του ανέμου, ο Miguel Oliveira είχε μια σφοδρή πτώση και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο, χωρίς ευτυχώς να έχει κάποιον τραυματισμό. Στην έκτακτη συνάντηση που είχαν οι οδηγοί με την Επιτροπή Ασφαλείας, αποφασίστηκε να μην ξαναμπούν στην πίστα. Ωστόσο, οι κατατακτήριες θα γίνουν κανονικά τελικά, απλά θα λάβουν χώρα αύριο το πρωί στην Αυστραλία, όταν και ο αέρας αναμένεται πιο ήπιος.

Πιο αναλυτικά: Οι ΚΑΤ1 και KAT2 της μεγάλης κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 02:15. Με την καινούργια ώρα, o αγώνας της Moto3 ξεκινά στις 02:45. Με την καινούργια ώρα, ο αγώνας της Moto2 ξεκινά στις 04:05. Με την καινούργια ώρα, ο αγώνας της MotoGP ξεκινά στις 05:45.

Στο Phillip Island ο Valentino Rossi θα φτάσει τα 400 Grand Prix στην καριέρα του, ένα νούμερο το οποίο από μόνο του είναι εντυπωσιακό! Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν σε αυτό στη συνέντευξη Τύπου της Αυστραλίας. «Είναι όντως ένας μακρύς δρόμος και είναι ωραία που θα το γιορτάσω εδώ, σε μια πολύ ιδιαίτερη πίστα», είπε χαμογελώντας ο Vale. «Σκεφτείτε ότι όταν ήμουν 17 έβλεπα τους άλλους που ήταν 25 χρονών και νόμιζα ότι ήταν παππούδες! Και τώρα είμαι 40! Δεν περιμένεις ότι θα φτάσεις τόσο μακριά! Δεν το είχα σκεφτεί». Τον ρώτησαν αν αρχίζει και νιώθει το βάρος των 400 GP! «Δεν ξέρω… στο τέλος τη διαφορά την κάνουν τα αποτελέσματα. Όταν νικάς ή παλεύεις για το βάθρο όλα είναι πιο εύκολα».«Τώρα περνάω δύσκολες ώρες, αλλά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για λίγο ακόμη».

 

-------Οδηγός-------

Gallery άρθρου

{gallery}243394{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass