Τα παιδιά έστειλαν μήνυμα

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2019 22:18

Του Σωτ. Κέλλα
Η απουσία του Ολυμπιακού από το εναρκτήριο τζάμπολ της Α1 ανδρών της σεζόν 2019-20 μπορεί να είναι το γεγονός που σημαδεύει το φετινό πρωτάθλημα της Βasket League καθώς υποβιβάστηκε στην Α2 ανδρών για δεύτερη φορά στην ιστορία του μετά το 1964. Όμως για τη Λάρισα το γεγονός είναι ότι θα έχει τον τέταρτο εκπρόσωπο της πόλης στη μεγάλη κατηγορία που θα είναι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ. Οι προηγούμενοι τρεις ήταν ο Γ.Σ. Λάρισας, η Ολύμπια Λάρισας και η ΑΕΛ-Γ.Σ. Λάρισας.


Ο Γ.Σ. Λάρισας συμμετείχε στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης εθνικής κατηγορίας μπάσκετ για 5 χρονιές από το 1980-1985, για άλλα 6 χρόνια από το 1992-1998 και τη χρονιά 2005-06. Η Ολύμπια Λάρισας κατέγραψε επίσης επτά συμμετοχές, εκ των οποίων οι έξι μετά την πρώτη (2002/2003) ήταν σερί και μάλιστα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασαν δύο φορές στα playoffs.
Από το 2006 ως το 2009 στα “σαλόνια” εμφανίστηκε η... σύμπραξη του Γ.Σ. Λάρισας με την ΑΕΛ, με τους “βυσσινί” να υποβιβάζονται μετά την τρίτη σεζόν της παρουσίας τους.
Το 2009, με την Α.Ε.Λ. 1964 - Γ.Σ. να έχει υποβιβαστεί, αποφασίστηκε η συγχώνευση με τη Γ.Ε. Ολύμπια Λάρισας, που είχε παραμείνει στην Α1 κατηγορία, για να προκύψει η Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας, χωρίς ωστόσο τα αγωνιστικά αποτελέσματα να είναι τα επιθυμητά, αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος.
Μετά από εννέα χρόνια η Λάρισα επιστρέφει στην Α1 εθνική κατηγορία και αυτό το νέο αρχίζει να διαδίδεται ως μήνυμα στην πόλη ενόψει του πρώτου αγώνα της ομάδας μεθαύριο Σάββατο, στο κλειστό της Νεάπολης, με τον Προμηθέα Πατρών στις 17.45.
Αυτό που φαίνεται είναι ότι η νέα ομάδα έχει αποδοχή αν κρίνουμε από την υποδοχή που επιφυλάχθηκε χθες από μαθητές του 13ο Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Τζήμα και στους παίκτες Τζάστιν Μπέικερ, Τζεχάιβα Φλόιντ, Θοδωρή Τσιλούλη και Τάσο Σπυρόπουλο.
Οι μαθητές μίλησαν με τους παίκτες, έβγαλαν φωτογραφίες, έκαναν ερωτήσεις, πήραν αυτόγραφα και βέβαια έπαιξαν μπάσκετ, δείχνοντας ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αλλά και ενδιαφέρον για την ομάδα δείχνοντας ότι η κίνηση της διευθύντριας της Α’/βαθμιας Εκπαίδευσης Σοφίας Παπαδοπούλου, να επιτρέψει την ομάδα να επισκεφτεί το σχολείο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ προσέφερε στον διευθυντή του σχολείου κ. Αστέριο Σίμο μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, καθώς και μπάλες του μπάσκετ για να χρησιμοποιούν στο μάθημα της φυσικής αγωγής, ενώ προσκάλεσε όλους τους μαθητές του και τους εκπαιδευτικούς του 13ου Δημοτικού Σχολείου στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Προμηθέα Πάτρας.
Ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Τζήμας είπε ότι το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές είναι ότι αγαπάνε το άθλημα και διψούν να δούνε μπάσκετ υψηλού επιπέδου στην πόλη. Θεωρεί ότι τέτοιες κινήσεις θα ανεβάσουν αθλητικά την ομάδα σε άλλο επίπεδο.

spanoylissss
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντιπρόεδρος στην ομάδα, όπως ανακοινώθηκε χθες, ανέλαβε ο Αντώνης Σπανούλης (φωτ.).
ΤΡΙΤΟΣ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΣΤΟ «GOMELSKY CUP»
Την τρίτη θέση του «Gomelsky Cup» κατέκτησε ο Προμηθέας Πατρών. Οι Αχαιοί επικράτησαν με 87-83 της Ούνιξ Καζάν στην παράταση (75-75 κ.α.), στον «μικρό τελικό» του τουρνουά, με κορυφαίους τους Αγραβάνη (18π.), Έλις (16π., 10ρ.) και Χολ (10π., 9ασ.), ενώ ο Μάκης Γιατράς δεν είχε στη διάθεση του τον Τσέις Φίλερ.
Η Ούνιξ εκμεταλλεύτηκε τη γραμμή ψηλών της και με το... καλημέρα σήκωσε κεφάλι στο σκορ, χωρίς να απειληθεί από τον Προμηθέα μέχρι το ημίχρονο (40-33). Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο, οι Αχαιοί βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, αύξησαν την παραγωγικότητά τους και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +1 (54-55). Στον... επίλογο του αγώνα, η ομάδα του Μάκη Γιατρά ενεργοποίησε και την άμυνά της, έμεινε σε απόσταση, αλλά ένα ξέσπασμα της Ούνιξ έφερε την ισοφάριση, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση (75-75 κ.α.). Στο επιπλέον πεντάλεπτο, όμως, ο Προμηθέας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, φτάνοντας άνετα στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 26-18, 40-33, 54-55, 75-75 (κ.δ), 83-87.
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Πρίφτης): Σεργκέεφ 9(3), ΜακΚόλουμ 15 (2), Τάιους 12 (8 ρ), Λιχοντέι 5 (1), Κλιμένκο 8, Ουζίνσκι 4, Σμιθ 12 (2), Μάντζαρης 7 (1 τρ, 8ρ, 5 ασ), Πάλσον 6, Κοσέεφ 3 (1), Κολέσνικοφ 2.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Γιατράς): Χολ 10 (9 ασ), Μπαμπ 10 (3), Λίποβι 5 (1), Αγραβάνης 18 (1), Λόουερι 5 (1), Κασελάκης 5 (1), Κατσίβελης 7, Μπόγρης 8, Έλις 16 (10ρ), Μαντζούκας 3.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass