Στη σέντρα το πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής

*ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΙΛΕΛΕΡ - ΑΜΠΕΛΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (17:00) Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ *ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ "ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ" ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΞΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 15:00

Η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έφτασε. Το μεγάλο ποδοσφαιρικό πανηγύρι αρχίζει κι ένας ολόκληρος νομός μπαίνει σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Η έναρξη γίνεται με την «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνική, η πρεμιέρα της οποίας θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, σήμερα και αύριο (17:00).

Νέοι και παλιοί, φαβορί και αουτσάιντερ ρίχνονται στη μάχη του τίτλου ή της παραμονής -ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε ομάδα- αφού φρόντισαν πρώτα να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το... οπλοστάσιό τους και υπόσχονται πλούσιο θέαμα αλλά και πολλές συγκινήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής, το ζητούμενο είναι να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα αντάξιο της δυναμικής

των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και του υψηλού επιπέδου που έχει αποκτήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι: Διοργανώτρια αρχή, διαιτησία, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι.

Σ’ ένα «πολυπολιτισμικό» πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, οι Αετός Μακρυχωρίου, ΠΟΕ και Φαλανιακός δείχνουν τα μεγάλα φαβορί στη μάχη του τίτλου, ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι μόνο η κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά και η διαφορά των 7 βαθμών που απαιτείται να έχει ο πρώτος από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα -σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη- για να αποφευχθεί η διαδικασία των πλέι οφ και να κερδηθεί απευθείας η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και φέτος ο Σμόλικας Φαλάνης που τα τελευταία χρόνια δίνει ανελλιπώς το «παρών» στην τετράδα, ο Τύρναβος 2005, βάσει των μεταγραφικών του κινήσεων, θα επιδιώξει να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη στη μάχη της κορυφής, ενώ ο Δωτιέας Αγιάς, μία από τις κλασικές ομάδες της κατηγορίας, θα προσπαθήσει να διατηρήσει το καλό αγωνιστικό της προφίλ και να κινηθεί σε τροχιά πλέι οφ.

Για τον Δαμασιακό (που πέρασε «τρικυμίες» στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι) η παρουσία του στον περσινό τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΛ επιβάλλει, εκτός από την άνετη παραμονή, να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά, ενώ ο ιστορικός Αχιλλέας Φαρσάλων θέλει να δείξει ότι μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο τη φετινή σεζόν.

Η Δόξα Βλαχογιαννίου θα προσπαθήσει να απλοποιήσει τα πράγματα και να πατήσει με περισσότερη σιγουριά στην κατηγορία, το Κιλελέρ μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία στην περσινή παρθενική του εμφάνιση στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ θέτει ως στόχο την άνετη παραμονή, η Δόξα Αργυροπουλίου θα παλέψει για να αποφύγει τις περσινές περιπέτειες σχετικά με την υπόθεση σωτηρία, ενώ για τον Αμπελωνιακό και τη Λάρισα 2012 η φετινή χρονιά αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Τέλος, για τους νεοφώτιστους Ολυμπιακό Αμπελιάς, ΑΟ Μαυροβουνίου και ΠΑΟΛ Αβέρωφ το νέο πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ειδικά για τις δύο πρώτες ομάδες που μετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, με την ομάδα της Αμπελιάς, βάσει μεταγραφών, να δείχνει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Ό,τι όμως κι αν γίνει, όποιος κι αν είναι ο θριαμβευτής, η ποδοσφαιρική γιορτή που ξεκινά σήμερα και αύριο είναι "όλα τα λεφτά".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου και οι διαιτητές που ορίστηκαν στα παιχνίδια:

ΣΗΜΕΡΑ 17:00

Κιλελέρ- Αμπελιά: ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΖΑΣ, ΝΑΚΑΣ

ΑΥΡΙΟ 17:00

Βλαχογιάννι-Δαμασιακός: ΜΠΟΥΜΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΑΡΕΛΗΣ, ΝΤΕΛΕΖΟΣ Θ.

Τύρναβος 2005 – Μακρυχώρι: ΑΓΓΕΛΟΥΛΗΣ, ΜΑΝΟΣ, ΔΕΔΙΚΟΥΣΗΣ

Αχιλλέας Φ.- Αβέρωφ (γήπ. Βαμβακούς): ΣΤΑΪΚΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΙΧΟΣ

Αργυροπούλι-Αμπελωνιακός: ΝΙΤΣΑΣ, ΒΑΣΙΛΟΣ, ΚΟΤΟΥΜΠΑΣ Δ.

Δωτιέας Αγιάς- Μαυροβούνι: ΝΤΕΛΕΖΟΣ Ι., ΜΠΡΑΜΗΣ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Λάρισα 2012-Φαλανιακός (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’): ΜΠΟΥΡΟΥΖΙΚΑΣ, ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ, ΠΑΛΛΑΣ

Σμόλικας -ΠΟ Ελασσόνας (18/9, 17:00)

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΙΝΩΝ

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ ανακοινώθηκαν τα υπόλοιπα ποινών σωματείων και ποδοσφαιριστών από την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν, τα οποία μεταφέρονται στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

-5 βαθμοί: Στόμιο

-6 βαθμοί: Συκούριο, Σταυραετός, Αγ. Γεώργιος, Μπαράζ Πηνειός

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

1 αγωνιστική: Κωνσταντινίδης Χ., Στατήρης Γ., Θεοδώρου Ε., Μπατζιάς Γ., Νικολαΐδης Δ., Ηλιάδης Ε., Σκαραφίγκας Κ., Τριανταφύλλου Β., Κόγιος Κ., Δασκαλόπουλος Γ., Ριζούλης Θ.

2 αγωνιστικές: Καραγιάννης Σ., Τσιάμης Β., Bullari J.

3 αγωνιστικές: Νάστος Ι., Νυχτερίδας Ρ., Σιούτας Δ., Καπνόπουλος Δ., Παγωνόπουλος Κ.

4 αγωνιστικές: Καρκατσέλας Σ., Πλαϊνός Π.

10 αγωνιστικές: Κουτσοπουλος Η.

*Επίσης η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ επέβαλε στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Λάρισας Γ. Κακαβίτση, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα Super Cup, ποινή μίας αγωνιστικής και 10 ευρώ.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

Η «χρυσή βίβλος» των πρωταθλητών της Α’ Ερασιτεχνικής

Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ είναι το 60ό κατά σειρά. H πρώτη

διοργάνωση πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 1960-1961, μετά την “ανεξαρτητοποίηση” της λαρισαϊκής Ένωσης από την ενιαία μέχρι τότε ΕΠΣ Θεσσαλίας που έδρευε στον Βόλο.

Οι πρωταθλητές όλων των διοργανώσεων του κορυφαίου πρωταθλήματος του νομού έχουν ως εξής:

1961: ΑΠΟ Λαρισαϊκός (είναι μία από τις συνιστώσες ομάδες που δημιούργησαν την ΑΕΛ)

1962: ΑΠΟ Λαρισαϊκός

1963: Ανάπλαση Τυρνάβου (μία από τις συνιστώσες της δημιουργίας της ΑΕ Τυρνάβου)

1964: Aπόλλων Λάρισας

1965: Ανάπλαση Τυρνάβου

1966: Όλυμπος Λάρισας (αργότερα μετονομάστηκε σε Τοξότη Λάρισας)

1967: Ηρακλής Χάλκης

1968: Hρακλής Χάλκης

1969: ΑΕ Τυρνάβου

1970: Αχιλλέας Φαρσάλων

1971: Αχιλλέας Φαρσάλων

1972: Απόλλων Λάρισας

1973: Αχιλλέας Φαρσάλων

1974: Aπόλλων Λάρισας

1975: Ανθούπολη (το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ομίλους, με τους δύο πρωταθλητές να λαμβάνουν μέρος σε ειδικό πρωτάθλημα με αντιπάλους πρωταθλήτριες άλλων ΕΠΣ για την άνοδο στην Β’ Εθνική)

1976: Aχιλλέας Φαρσάλων

1977: Ανθούπολη

1978: ΑΕ Τυρνάβου (το πρωτάθλημα διεξάγεται σε τρεις ομίλους και ακολουθεί η ανάδειξη του υπερπρωταθλητή με αγώνες κατάταξης)

1979: Απόλλων Λάρισας

1980: Ανθούπολη

1981: Aχιλλέας Φαρσάλων (η τελευταία περίοδος διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε τρεις ομίλους, με χαρακτηριστικό ότι λόγω διαφωνίας των τριών πρωταθλητών για τα ουδέτερα γήπεδα οι αγώνες κατάταξης έγιναν με τη συμμετοχή του Απόλλωνα Λάρισας και της ΑΕ Τυρνάβου εκτός νομού Λάρισας και, συγκεκριμένα, στο Βελεστίνο!)

1982: Ηρακλής Χάλκης (επανέρχεται το καθεστώς των δύο ομίλων, με αγώνα μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητών)

1983: AE Tυρνάβου (επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι του Ατρομήτου Βαμβακούς με 3-2)

1984: ΑΟ Λαρισαϊκός (μετά από ισόπαλο 2-2 αγώνα με τον Τοξότη Λάρισας, εκτελέστηκαν συνολικά 34 πέναλτι για να αναδειχθεί νικήτρια η ομάδα της Νέας Σμύρνης με 9-8!)

1985: Δωτιέας Αγιάς (νίκησε τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με 2-1)

1986: Τοξότης Λάρισας (για τελευταία φορά διεξήχθη σε δύο ομίλους, με τον αγώνα μπαράζ να διεξάγεται στα Φάρσαλα και την ΑΕ Τυρνάβου να ηττάται με 2-1)

1987: ΑΕ Τυρνάβου (από την περίοδο αυτή οριστικά το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας διοργανώνεται σε ενιαίο όμιλο)

1988: ΠΟ Ελασσόνας (έλαβε μέρος σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Δ’ Εθνική χωρίς επιτυχία)

1989: Ηρακλής Χάλκης

1990: Aετός Μακρυχωρίου

1991: ΑΟ Αμπελοκήπων

1992: Πηνειός Λάρισας

1993: Φαλανιακός

1994: Ανθούπολη

1995: Ηρακλής Χάλκης

1996: Aχιλλέας Φαρσάλων

1997: Ηρακλής Χάλκης

1998: ΑΟ Νέων Καρυών

1999: Hρακλής Λάρισας (προβλεπόταν η διεξαγωγή αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην Δ’ Εθνική, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ηρακλής αποκλείσθηκε)

2000: Ηρακλής Λάρισας (επαναλήφθηκε το “σκηνικό” της προηγούμενης περιόδου με την ίδια κατάληξη)

2001: Hρακλής Χάλκης

2002: Φαλανιακός

2003: Aχιλλέας Φαρσάλων

2004: Φιλοκτήτης Μελιβοίας

2005: Κίσσαβος Συκουρίου

2006: ΑΕ Δήμου Νικαίας

2007: Τύρναβος 2005

2008: ΑΣ Πυργετού

2009: ΠΣ Ελασσόνας

2010: Οικονόμος Τσαριτσάνης

2011: Αμπελωνιακός

2012: Δωτιέας Αγιάς (έλαβε μέρος σε αγώνες κατάταξης για την άνοδο στη Δ’ Εθνική χωρίς επιτυχία αλλά μεταγενέστερα – με νεότερη απόφαση της ΕΠΟ – αυξήθηκε ο αριθμός των ομάδων της κατηγορίας και ανήλθε κατ’ εξαίρεση, όπως και το σύνολο των πρωταθλητών των ΕΠΣ)

2013: Μαχητής Τερψιθέας

2014: Δήμητρα Γιάννουλης (μετείχε σε αγώνες κατάταξης για την άνοδο στη Γ’ Εθνική χωρίς επιτυχία)

2015: Αμπελωνιακός

2016: Απόλλων Λάρισας

2017: Aχιλλέας Φαρσάλων

2018: Oικονόμος Τσαριτσάνης

2019: Ηρακλής Λάρισας.

Πολυνίκης πρωταθλητής είναι ο Αχιλλέας Φαρσάλων με 8 τίτλους και ακολουθούν ο Ηρακλής Χάλκης με 7 και ο Απόλλων Λάρισας με 5. Συνολικά, 28 σύλλογοι του νομού έχουν στεφθεί πρωταθλητές Α’ Κατηγορίας.

\

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass