VARοπληξία για την ΑΕΛ

Εχασε από τον Ολυμπιακό με 1-0 μετά από υπόδειξη του αρμόδιου διαιτητή

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2019 22:13

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

VARοπληξία χθες στο Ael Fc Arena για την ΑΕΛ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (0-1), όπου με την υπόδειξη του διαιτητή VAR Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου που δέχθηκε ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπέρτου στον

Ελ Αραμπί μέσα στη μικρή περιοχή και εκτέλεσε εύστοχα ο Ματιέ Βαλμπουενά (7’).
Παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου τέρματος που δέχθηκαν οι «βυσσινί» και αφού χρειάστηκε για μια ακόμα φορά η βοήθεια του Κρίστινσον (αποσόβησε το 0-2 σε αρκετές φάσεις) στο δεύτερο μέρος κοίταξε τον αντίπαλό της στα «μάτια» και μάλιστα θα έφθανε στην ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης αλλά το υπέροχο σουτ του Μπούστος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.
Ο αγώνας λοιπόν κρίθηκε από το video assistant referee (VAR), τον Κρίστινσον και την αστοχία του Μπούστος στο τέλος.
Από πλευράς θεάματος δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο ενώ σίγουρα περιμέναμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.
Η ΑΕΛ δείχνει σαφώς καλύτερη από πέρυσι και με τις προσθήκες του Γουάρντα, του Ασούμπρε και του Κάτσε αναμένεται να δούμε καλύτερο θέαμα. Πρόβλεψη παρακινδυνευμένη αλλά οι «βυσσινί» μπορούν να βρεθούν στην πρώτη εξάδα του φετινού πρωταθλήματος.
Σχετικά με τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι βάζοντας τον Μπέρτο δεξιά αντί του Καρανίκα, γιατί ήθελε πιο αμυντικό μπακ αλλά ατύχησε στη φάση του πέναλτι. Δεύτερη αλλαγή ήταν ο Ντάουντα αντί του Νούνιτς, που όμως είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στο Σισέ, ενώ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να πετύχει τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 3-5-2 έχοντας δύο αλλαγές, όπως προβλέψαμε, σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και αυτές ήταν ο Μπέρτος αντί του Καρανίκα, αφού ο πρώτος είναι αμυντικογενής ενώ η δεύτερη ήταν ο Ντάουντα αντί του Νούνιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, στη μεσαία γραμμή οι Μπέρτος (δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Σετσέροβιτς, Ζίφκοβιτς (αριστερά) και στην επίθεση οι Μπούστος και Ντάουντα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σα, στην άμυνα τους: Ομάρ (δεξιά), Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Μπουχαλάκη, Γκιγέρμε, πιο μπροστά τους Μασούρα (αριστερά), Βαλμπουενά, Ποντένσε (δεξιά) και στην επίθεση τον Ελ Αραμπί.
Στην πρώτη φάση του αγώνα κρίθηκε το παιχνίδι. Ήταν στο 4’ όταν ο Ευαγγέλου θεώρησε πως υπάρχει παράβαση σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπέρτο μετά από υπόδειξη του διαιτητή VAR Διαμαντόπουλου.
Στο 7’ το εκτέλεσε ο Βαλμπουενά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κρίστινσον με τη βοήθεια του δοκαριού...
Ο Κρίστινσον κράτησε το αποτέλεσμα αυτό σε προσπάθειες του Ελ Αραμπί και του Ομάρ.
Από κει και πέρα αν κάποιος έχασε ευκαιρίες ήταν η ΑΕΛ, μία στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Αρχικά με τον Ντάουντα και στο τέλος με τον Μπούστος.
Ο Γρηγορίου διάβασε καλά το δεύτερο μέρος, καθώς σωστά έβαλε τον Νούνιτς αντί του Μιλοσάβλιεβιτς μετατρέποντας τον Μπούστος σε επιτελικό μέσο ενώ η καλύτερη αλλαγή του ήταν ο Καρανίκας που πραγματικά έδωσε ώθηση. Ήταν ένα εντυπωσιακό τέταρτο από τον Λαρισαίο παίκτη που κέρδισε αρκετά φάουλ και δημιούργησε προϋποθέσεις από στημένες φάσεις να έρθει η ισοφάριση.
Σωστά μπήκε ο Φιλίποβιτς αντί του Ντάουντα αλλά ο Σέρβος παίκτης δεν τα πήγε τόσο καλά.
Η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε πάρει την ισοπαλία απέναντι στο αντίπαλό της και σίγουρα θα της έδινε μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
4’: Ο Ελ Αραμπί σπρώχνεται από τον Μπέρτο μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή μετά από υπόδειξη του VAR να καταλογίζει πέναλτι.
7’: Το πέναλτι εκτελεί ο Βαλμπουενά και με τη βοήθεια του δοκαριού παρά την καλή προσπάθεια του Κρίστινσον κάνει το 1-0.
14’: Σέντρα του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί κάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κρίστινσον αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
15’: Μακρινό σουτ του Ποντένσε, η μπάλα καταλήγει άουτ.
33’: Εντυπωσιακό μπάσιμο από δεξιά του Ομάρ, αλλά ο Κρίστινσον αποκρούει το σουτ του παίκτη.
45’+2’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Μπουχάλακης... μεταβιβάζει στον Ντάουντα, αλλά ο παίκτης της ΑΕΛ μέσα από τη μικρή περιοχή από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα άουτ.
47’: Δυνατό σουτ του Γκιγέρμε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
60’: Μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρια του Κρίστινσον.
69’: Ο Ζίφκοβιτς κάνει σέντρα απ’ τα αριστερά αλλά ο Ντάουντα κάνει αδύναμη κεφαλιά, που μπλοκάρει ο Σα.
90’: Μπαλιά του Μπράλιτς προς τον Φιλίποβιτς που βγαίνει στην πλάτη του Σισέ, αλλά ο Σα μπλοκάρει την μπάλα.
90’+2’: Ο Φατιόν εκτελεί φάουλ, οι αμυντικοί απομακρύνουν, η μπάλα φθάνει στον Μπούστος, αλλά το σουτ του Αργεντινού καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Κρίστινσον για τις αποκρούσεις του πρώτου μέρους. Ακολούθησαν ο Μπούστος (σπουδαία μεταγραφή) και ο Μιχαήλ.
Ο Μόρας έκανε πολύ καλή δουλειά για μια ακόμα φορά, θαρρείς πως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος βρήκε το ελιξίριο της ποδοσφαιρικής νεότητας.
Σωστός και ο Μπράλιτς ενώ στα πλάγια υπήρξε πρόβλημα. Καλές και άσχημες στιγμές από Μπέρτο και Ζίφκοβιτς.
Ο Φατιόν για μια ακόμα φορά δυναμικός ενώ ο Σετσέροβιτς ήταν σε καλό επίπεδο. Δεν πήγε καλά ο Μιλοσάβλιεβιτς ενώ και ο Ντάουντα δεν έχει βρει τη φόρμα του.
Από τις αλλαγές καλύτερος ο Καρανίκας και μαχητικός ο Νούνιτς.
Ο Φιλίποβιτς δεν αδικείται από τον Γρηγορίου που μπαίνει ως αλλαγή.
Ο Βαλμπουενά ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού και ακολούθησαν ο Ελ Αραμπί που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και ο Γκιγέρμε. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σισέ με τον Μεριά.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) πήρε πάνω του την απόφαση του πέναλτι ενώ δύο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί ακυρώθηκαν ως οφσάιντ (το ένα με υπόδειξη του VAR). Ο πρώτος βοηθός Κούλα Χασάν (Ξάνθης) εκτέθηκε από το VAR ενώ σωστός ο Καρατζίκας (Αθηνών).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Σετσέροβιτς-Τσιμίκας, Γκιγέρμε.
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος (79’ Καρανίκας), Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (64’ Νούνιτς), Ζίφκοβιτς, Μπούστος και Ντάουντα (81’ Φιλίποβιτς).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας (65’ Κούτρης), Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (61’ Καμαρά), Βαλμπουενά, Ποντένσε (82’ Ραντζέλοβιτς) και Ελ Αραμπί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass