Η ΑΕΛ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ *ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Κοντά σε συμφωνία με Σαλομάο

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 22:03

Η ΑΕΛ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του περιφερειακού επιθετικού που θέλει και αυτός είναι ο Πορτογάλος Ντιόγκο Σαλομάο με τον οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις.


Η ΑΕΛ έκανε αρχικά μια οικονομική προσφορά στον παίκτη με την οποία δεν συμφώνησε αλλά στη συνέχεια των συζητήσεων επανήλθε ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα του παίκτη. Ο Σαλομάο ζήτησε προθεσμία μιας εβδομάδας να απαντήσει, η ΑΕΛ όμως θέλει δύο μέρες ώστε να οριστικοποιηθεί το έμψυχο δυναμικό της ομάδας χωρίς να στραφεί σε άλλη λύση.
Ο Σαλομάο γεννήθηκε στην Αμαντόρα, στην περιοχή της Λισαβόνας, στις 14 Σεπτεμβρίου 1988. Έπαιξε ως νεαρός, στον τοπικό σύλλογο CF Estrela da Amadora και στη συνέχεια στην Casa Pia AC.
Το 2010-11 παίζει στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όπου παίζει 12 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και συνολικά 23. Στις 28 Ιουνίου 2011, θεωρούμενος ως πλεόνασμα στις απαιτήσεις του προπονητή Domingos Paciência πήγε δανεικός στη Deportivo de La Coruna στην Ισπανία, όπου είχε μια εντυπωσιακή χρονιά και ανέβηκε η ομάδα στην La Liga.
Βρέθηκε για μερικά χρόνια να πηγαινοέρχεται μεταξύ Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Λα Κορούνια ώσπου το 2017-2018 πήγες στην Ντιναμό Βουκουρεστίου.
Εκεί αγωνίσθηκε για δύο χρόνια όπου την πρώτη χρονιά αγωνίσθηκε σε 35 αγώνες και πέτυχε εννέα γκολ, ενώ τη δεύτερη μέχρι τον Δεκέμβριο έκανε 20 συμμετοχές με έξι γκολ.
Τον Ιανουάριο πήγε στην Αλ Χαζμ στη Σαουδική Αραβία όπου έπαιξε 11 παιχνίδια και σημείωσε δύο τέρματα.
Βάσει του βιογραφικού του είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν έρθει στην ΑΕΛ επί εποχής του Αλέξη Κούγια. Απομένει να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή…

ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
 Έκτακτη Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες στη Σούπερ Λίγκα 1 και κατά τη διάρκειά τους, εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-2020 καθώς και το συνοπτικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, η κλήρωση ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου ενώ αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΑΕΛ, Ατρόμητου, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και του Μηνά Λυσάνδρου, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πετρ Φούσεκ αλλά και άλλων εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.
2/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Super League 1 Υποδομών Κ19 & Κ17, αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.
3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (άρθρο 1).
4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.
5/ Η κλήρωση του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου 2019.
6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019 (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).
7/ Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., προκειμένου να φέρει προσχέδιο σύμβασης για την κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED γηπέδων, προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ.
8/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιηθούν δύο εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις που θα αφορούν: α) στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής και β) στη συνεργασία της Super League με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
9/ Ο κ. Σάκης Τσικνής (ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία) εξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.
10/ Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία Πρωταθλήματος Υποδομών Κ19, 2018 – 2019.
Η Επιτροπή Παρακολούθησης FIFA-UEFA, αποτελούμενη από τους κ.κ. Hubel, Fousek, Dervishi και Γεωργίου παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και, αφού ακούστηκαν απόψεις και έγιναν τοποθετήσεις από μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δομών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

«ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ» Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ...

ligaaaaaa

«Ξεσπάθωσε» απευθυνόμενους προς τους εκπροσώπους των FIFA / UEFA με συγκεκριμένες καταγγελίες και θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.
Μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας καθιστώ υπεύθυνους για αυτά που μπορεί να συμβούν», ανέφερε προς τους εκπροσώπους των FIFA / UEFA υποστηρίζοντας πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε επισημάνει στο περιθώριο εκδήλωσης πως θα έπεφτε η ΑΕΛ.
Μίλησε ακόμα για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και αναρωτήθηκε με τι ρόλο είναι εκεί. Στάθηκε στη διαιτησία του Λάμπρου στο παιχνίδι με την Ξάνθη και πως μετά από αυτό συνέχιζε να σφυρίζει αλλά και στις διώξεις προς το πρόσωπό του και πρόστιμα ύψους πάνω από 700.000 ευρώ. Κατήγγειλε ξανά πως στην Super League πέραν των αγώνων με ξένους διαιτητές παρατηρήθηκαν θέματα.
Ο Φούσεκ του τόνισε ανάμεσα στα άλλα πως «θα πρέπει να κάνουμε μία συνάντηση. Όλα αυτά που λέτε είναι σαν... μαφία. Δεν μας τα έχουν πει ποτέ αυτά». Ο Κούγιας απάντησε σε FIFA και UEFA πως «είναι αδιανόητο να λέτε πως τα ακούτε πρώτη φορά. Είστε εδώ σχεδόν δύο χρόνια. Το ξαναλέω. Είστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ή γίνει με την ομάδα μου. Προσωπικά ήλπιζα πως με τη διοίκηση του Γραμμένου θα άλλαζαν τα πράγματα αλλά τα βλέπω ακριβώς ίδια ή ακόμα και χειρότερα».

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 60.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια 60.000 ευρώ. Αναλυτικά:  1. Επέβαλε στον Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ. 1, 2 και 3α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 16024/22.4.2019 πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. 2. Επέβαλε στον Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2 και 3 γ, δ, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 921/7.1.2019 πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Με αφορμή το πρόστιμο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας τόνισε: «Πληροφορήθηκα ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ μου επέβαλε πρόστιμο 30.000,00€, γιατί είπα την αλήθεια για τα παιχνίδια του Απόλλωνα Λάρισας που η Sportradar θεωρεί στημένα και 30.000,00€ πρόστιμο γιατί κατήγγειλα τον Δώνη και τον Νταμπίζα για τον ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα που ονόμασαν Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, από το οποίο κρίθηκε ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννενα και θα κρίνονταν ο υποβιβασμός της ΑΕΛ, εάν δεν έπαιρνε την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ και δεν κέρδιζε την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και οι δύο ποινές ήταν μετά από διώξεις του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Λαΐνη, ο οποίος είναι ο μόνος διώκτης μου και ο οποίος μέχρι σήμερα παρά την αδιαμφισβήτητη εντιμότητά του, τη δήλωση του Μελισσανίδη «ότι του χρόνου η ΑΕΛ θα υποβιβασθεί, γιατί το θέλει η ΑΕΚ», την έχει κάνει γαργάρα και χρειάστηκε σήμερα αυτό το ακραία δυσφημιστικό γεγονός για το ποδόσφαιρο να το καταγγείλω στην Επιτροπή της FIFA και της UEFA και να περιμένω τις εξελίξεις».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass