«Εφυγε» ο Λάκης Κουτσώνας

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2019 15:00

Φτωχότερη είναι από χθες η οικογένεια της ΑΕΛ, καθώς «έφυγε» ο Λάκης Κουτσώνας σε ηλικία 69 ετών, ο άνθρωπος που αγάπησε την ομάδα όπως και την οικογένειά του, ο αρχηγός των Ιερολοχιτών.

Οι παλιότεροι τον θυμούνται γιατί ήταν ο κύριος οργανωτής των «βυσσινί» στην κερκίδα και πάντα ήταν κοντά στην αγαπημένη του ΑΕΛ, σε δύσκολα χρόνια αλλά και στις ευχάριστες στιγμές της κατάκτησης του πρωταθλήματος και των δύο κυπέλλων.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΠΑΕ ΑΕΛ όσο και η Ερασιτεχνική, επισημαίνοντας τα εξής:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ

«Ένα θλιβερό γεγονός σφράγισε απρόσμενα το ξεκίνημα των προσπαθειών της αγαπημένης μας ΑΕΛ ενόψει του νέου αναβαθμισμένου πρωταθλήματος. Μπορεί να μην ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά σίγουρα ήταν κεραυνός που συνέθλιψε όλες τις «βυσσινί» καρδιές!

 Ο «πατριάρχης» του ΑΕΛικού οπαδικού κινήματος, το αγλάισμα της θρυλικής λαρισινής κερκίδας, δεν υπάρχει πια. Ο Λάκης Κουτσώνας μας αποχαιρέτησε πρόωρα, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό αλλά και αστείρευτες παρακαταθήκες.

 Εκ των πρωτεργατών του πρώτου Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΛ, δημιούργησε στη δεκαετία του '70, μαζί με τους άξιους συνοδοιπόρους του, τον ιστορικό Σύνδεσμο των Ιερολοχιτών. Ήταν η μήτρα ενός οπαδικού κινήματος πανελλήνιας εμβέλειας, πάνω στην οποία βασίστηκε όλο το "βυσσινί" φίλαθλο οικοδόμημα μέχρι σήμερα.

 Ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ, στελέχη και σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του Λάκη Κουτσώνα, καταθέτουμε την οδύνη μας για την αδόκητη αποδημία του και εκφράζουμε τα θερμότερα των συλλυπητηρίων μας στην οικογένειά του. Ταυτόχρονα εκφράζουμε ολόψυχα την ευχή, οι "βυσσινί" παρακαταθήκες και η φωτεινή φίλαθλη διαδρομή του Ιερολοχίτη Λάκη Κουτσώνα, να γίνουν κτήμα όλων μας. Για να προχωρήσουμε ενωμένοι κάτω από τη σκέπη της αγαπημένης μας ΑΕΛ, όπως ακριβώς οραματίστηκε ο Λάκης Κουτσώνας και οι χιλιάδες των συμμαχητών του».

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ

«Θλιβερή ημέρα για την ΑΕΛ η σημερινή. Ο Λάκης Κουτσώνας, ο εμβληματικός αρχηγός των Ιερολοχιτών, μετά από σύντομη μάχη και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, δεν είναι πια μαζί μας.

 Ο Λάκης Κουτσώνας μεγάλωσε κυριολεκτικά στο Αλκαζάρ και από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της ΑΕΛ ήταν κοντά της. Μαζί με τους φίλους και συνοδοιπόρους του, εμπνεύστηκε και ίδρυσε τον πρώτο σύνδεσμο φιλάθλων της ομάδας, τον Σ.Φ.Ο. που μετονομάστηκαν το 1970 στους θρυλικούς Ιερολοχίτες. Οργάνωσε την κερκίδα, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, πάλεψε, χάρηκε, πικράθηκε, ακόμα και τιμωρήθηκε για την αγαπημένη μας ομάδα, σε εποχές δύσκολες τόσο για την ΑΕΛ όσο και για το οπαδικό κίνημα που ακόμα ήταν στα σπάργανα. Κάθε παιδί της εποχής που ένιωθε κοντά στην ομάδα, περνούσε από τους Ιερολοχίτες για να ανδρωθεί ΑΕΛικά και ο Λάκης Κουτσώνας μαζί με όλους τους άξιους συντρόφους του ήταν εκεί για να τους καθοδηγήσει και να τους προστατεύσει. Μέσα από τους Ιερολοχίτες, ξεπήδησαν οι πρώτοι που δημιούργησαν με τη σειρά τους τον σύνδεσμο των Μonsters.

 Ακόμα και μετά την οπαδική του «αποστρατεία», ο Λάκης Κουτσώνας συνέχισε να νοιάζεται και να αγωνιά για την ομάδα μας. Ο λόγος του χαρακτηριζόταν πάντα από το ήθος και την ευγένεια του χαρακτήρα του, αλλά και από το πάθος και το δυναμισμό πως πάντα εμείς, ο κόσμος της πόλης έχουμε χρέος να είμαστε ενεργοί και σε επαγρύπνηση. Οι συμβουλές προς τους νεότερους ήταν πάντα διακριτικές μα και πολύτιμες. Δεν σταμάτησε ποτέ, παρά τα προβλήματα υγείας του, να φροντίζει το πλούσιο βυσσινί αρχείο του, με εκατοντάδες φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, άρθρα και αφιερώματα, πάντα πρόθυμος να το διαθέσει σε όποιον του ζητούσε κάτι και με όνειρο να δει μια μέρα το Μουσείο της ΑΕΛ.

 Η μνήμη του Λάκη Κουτσώνα θα παραμείνει ζωντανή όχι μόνο στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του, αλλά και σε όλους μας. Η άδολη και φλογερή αγάπη του για την ΑΕΛ θα παραμείνουν παράδειγμα για όλους εμάς. Και είναι από τις ελάχιστες φορές που πραγματικά οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν αυτόν τον άνθρωπο, τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε.

 Καλό σου ταξίδι "κύριε" Λάκη μας, χαιρετισμούς στο club του παραδείσου» .

*Η κηδεία του θα γίνει σήμερα και ώρα 12:30 στον ι.ν. Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass