Αζάρ: Ηρθε η ώρα του αποχαιρετισμού

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2019 20:19

Εχοντας σκοράρει δύο φορές στη νίκη της Τσέλσι με 4-1 επί της Άρσεναλ στον τελικό του Europa League, ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα Εντέν Αζάρ δήλωσε ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει την υπέροχη καριέρα του στον σύλλογο του Λονδίνου για να αναζητήσει νέες προκλήσεις.


Ο Βέλγος διεθνής, που αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση εναντίον της Άρσεναλ.
«Το όνειρό μου ήταν να παίξω στην Premier League και το έκανα εδώ και επτά χρόνια. Νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα για το αντίο» δήλωσε ο Αζάρ στο BT Sport.
«Ήταν καλό το πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν λίγο άγχος επειδή ήταν τελικός, αλλά όταν ο Όλι (Ζιρού) σκόραρε αυτό ήταν η αρχή μιας μεγάλης νύχτας», δήλωσε ο Αζάρ.
«Παίξαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο και ξέραμε ότι είχαμε τους παίκτες να το κάνουν αυτό. Κερδίσαμε ένα μεγάλο τρόπαιο».
Ο Αζάρ, 28 ετών, πήγε στην Τσέλσι από τη Λιλ το 2012 για 32 εκατομμύρια λίρες και κέρδισε το Europa League στην πρώτη του σεζόν, κατακτώντας αργότερα τον τίτλο της Premier League το 2015 και το 2017, καθώς και ένα League Cup και ένα FA Cup.
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν προσπάθησε να κρύψει την επιθυμία της για την απόκτησή του, αφού ο πρόεδρός της Φλορεντίνο Πέρεθ παραδέχθηκε αυτή την εβδομάδα ότι τον... κυνηγάει χρόνια και αναμένει να τα καταφέρει αυτό το καλοκαίρι.

 

 

ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΙΖ:
Η αντικατάσταση του Αζάρ…

Ο αμυντικός της Τσέλσι, Νταβίντ Λουίζ, δήλωσε ότι ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι μπορεί να γεμίσει το κενό που θα αφήσει ενδεχόμενη αποχώρηση του Εντέν Αζάρ από την ομάδα, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στον προπονητή του, Μαουρίτσιο Σάρι για τον θρίαμβο της ομάδας του επί της Αρσεναλ με 4-1 στον τελικό του Europa League.
Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός σημείωσε δύο τέρματα και μοίρασε και μία ασίστ, φτάνοντας τα 21 τέρματα φέτος με τους «μπλε», οκτώ περισσότερα από οποιονδήποτε συμπαίκτη του σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτά θα μπορούσαν να είναι και τα τελευταία του για την Τσέλσι, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νέα χρονιά θα μετακομίσει στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί.
Η Τσέλσι αντιμετωπίζει απαγόρευση μεταγραφών για την επόμενη σεζόν (εκτός και αν μπορέσει να ανατρέψει την απόφαση της FIFA), ωστόσο ο Νταβίντ Λουίζ πιστεύει πως ο 18χρονος Χάντσον Οντόι μπορεί να γεμίσει το κενό που θα αφήσει ο Αζάρ.
«Ο Μέσι ή ο Ρονάλντο» αστειεύτηκε ο Λουίζ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Αζάρ και συνέχισε: «Εάν φύγει τού εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, φίλος και τύπος. Τον γνωρίζω από τότε που ήρθε εδώ τόσο νέος και είμαι τόσο χαρούμενος γι ‘αυτόν γιατί ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Εντέν Αζάρ.
Έχουμε πολλούς που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν. Ο Χάντσον-Οντόι είναι υπέροχος. Βρίσκεται στην ομάδα από πολύ μικρός και έχει το ταλέντο κάποια στιγμή να προσπαθήσει να γίνει σαν τον Εντέν.
Σίγουρα ο τραυματισμός του τον πήγε λίγο πίσω, αλλά πλέον είναι καιρός να βελτιωθεί και σε άλλες πλευρές του παιχνιδιού».
Ο Νταβίντ Λουίζ, που ήταν εξαιρετικά ευτυχισμένος με την κατάκτηση του Europa League, βρήκε την ευκαιρία να επαινέσει και τον Μαουρίτσιο Σάρι, που κατά τη διάρκεια της χρονιάς δέχθηκε πολλές φορές δριμεία κριτική:
«Αυτό είναι το πρόβλημα όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα» υποστήριξε ο Λουίζ και συνέχισε: «Ηταν η πρώτη του σεζόν στην Τσέλσι και η πρώτη του στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Νομίζω τα πήγε εξαιρετικά.
Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σπουδαίος προπονητής και τελειώσαμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο για αυτόν αφού καταφέραμε να κερδίσουμε ένα τρόπαιο.
Ακόμη και μετά το τέρμα που δεχθήκαμε, συνεχίσαμε να παίζουμε με βάση τη φιλοσοφία του και συνεχίσαμε να προσπαθούμε να σημειώσουμε και άλλα τέρματα. Ήταν το καλύτερο τέλος της σεζόν γι’ αυτόν και του άξιζε».

 

 

Ο Ζιρού συνέχισε τη... γαλλική παράδοση στους τελικούς

Ένα άτυπο και συνάμα αξιοπερίεργο ρεκόρ διατηρεί το γαλλικό ποδόσφαιρο, αναφορικά με τους τελικούς του Europa League. Ενα ρεκόρ, σύμφωνα με το οποίο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχει πάντα ένας Γάλλος που σκοράρει στον τελικό και το οποίο φρόντισε να διατηρήσει ο Ολιβιέ Ζιρού.
Ο μεγαλόσωμος επιθετικός της Τσέλσι άνοιξε το σκορ, στο 49ο λεπτό του χθεσινού τελικού με την Αρσεναλ, όταν σχεδόν «οριζοντιώθηκε» -σε παράλληλη και χαμηλού ύψους σέντρα του Εμερσον από τα αριστερά- και με εξαιρετικά δύσκολη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Πετρ Τσεχ.
Ο Ζιρού έγινε ο τέταρτος Γάλλος που σκοράρει σε διαδοχικό τελικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς προηγήθηκαν ο Κέβιν Γκαμεϊρό της Σεβίλης (2016), ο Πολ Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017) και ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης (2018).
Παράλληλα, ο έμπειρος επιθετικός έγινε ο πρώτος Γάλλος που αναδεικνύεται κορυφαίος σκόρερ στο Europa League, καθώς έκλεισε την άκρως επιτυχημένη χρονιά με τους «μπλε», έχοντας «βρει δίχτυα» ένδεκα φορές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass