Αντιντόπινγκ τεστ για επαγγελματίες Gamer

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 13:17


Σε αντιντόπινγκ τεστ ξεκίνησε η ESL (Electronic Sports League) εταιρία του που κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα Esports πρωταθλήματα στον κόσμο. Εταιρία εξειδικευμένη στην επαγγελματική σκηνή , γνωστοποίησε ότι ένας παίκτης ο οποίος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της είχε λάβει φαρμακευτικό σκεύασμα με μοναδικό σκοπό της βελτίωση των επιδόσεων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο παίκτης αυτός ονομάζεται Κόρι Φρίσεν με το ψευδώνυμο στο χώρο του gaming " Sephis", ο οποίος δήλωσε ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε προχωρήσει σε αυτή τη κίνηση.

Ο επίσημος οργανισμός διεξαγωγής πρωταθλημάτων με δήλωση του έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι θα κάνουν τα πάντα για αυτά τα περιστατικά. Σε συνεργασία με την World Anti-Doping Agency ( Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ) θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο για την πάταξη του φαινομένου.

Το γεγονός ότι πλέον τα πρωταθλήματα στην Εsports σκηνή επιφέρουν κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα , αλλά και το γεγονός ότι τα παιχνίδια στα οποία ανταγωνίζονται χρειάζονται πέρα από ικανότητες και πάρα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, έχει οδηγήσει αρκετούς στο ντοπάρισμα ‘ώστε να έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Η ESL θέλει το παιχνίδι και το πρωτάθλημα να είναι δίκαιο για όλους (Fair Play) γι αυτό το λόγο θα δράσει άμεσα .

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass