Πανηγυρική πρόκριση για Εκπ. Ράπτου και 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας

ΣΤΟ «FINAL-4» ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΕ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ - ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2019 22:00

Την πρόκριση στο «Final-4» των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Λυκείων σε χάντμπολ και βόλεϊ κοριτσιών πανηγύρισαν χθες στο Κερατσίνι τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου και το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας αντίστοιχα.

Η πρόκριση και των δύο σχολείων του νομού απέκτησε διαστάσεις θριάμβου καθώς επικράτησαν των αντιπάλων τους με χαρακτηριστική άνεση. Συγκεκριμένα στο χάντμπολ κοριτσιών τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου νίκησαν το ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας Χανίων με 19-8, ενώ στο βόλεϊ κοριτσιών το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο 2-0 σετ (25-11, 25-9) επί του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου.
Από δω και πέρα τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου συνεχίζουν χωρίς καθόλου
ξεκούραση την προσπάθειά τους, καθώς σήμερα αγωνίζονται στη Βέροια στην πρεμιέρα του «Final-4» στο χάντμπολ κοριτσιών, ενώ το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας θα μεταβεί την προσεχή Κυριακή στη Λεμεσό, όπου τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η αντίστοιχη διοργάνωση για το βόλεϊ κοριτσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες και των δύο ομάδων με την πρόκρισή τους στο «Final-4» έχουν εξασφαλίσει μόρια για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ανάλογα με την τελική θέση στην οποία θα τερματίσουν θα πάρουν το αντίστοιχο ποσοστό.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ιστορική για τα δεδομένα του σχολικού αθλητισμού στη Λάρισα χαρακτήρισε την πρόκριση των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στο «Final-4», ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Γκουράβας, καθώς -όπως επισήμανε- είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
«Δεν είναι απλά μία μεγάλη επιτυχία αλλά και η μοναδική στο χάντμπολ κοριτσιών για τη Λάρισα. Είναι μία επιτυχία που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη του σχολικού αθλητισμού στον νομό και παράλληλα δίνει την ευκαιρία οι μαθητές και όχι μόνο να γνωρίσουν το άθλημα του χάντμπολ που δεν είναι τόσο διαδεδομένο σε σχέση με άλλα αθλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουράβας και πρόσθεσε:
«Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Νοέμβριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει γυναικεία ομάδα χάντμπολ στη Λάρισα κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σ’ αυτήν την επιτυχία καθώς οι αθλήτριες που έχουμε προέρχονται από άλλα αθλήματα όπως βόλεϊ, ποδόσφαιρο κ.λπ.».
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή του αγώνα και πήρε προβάδισμα στο σκορ, αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το α’ ημίχρονο έληξε με σκορ 10-2. Η αντίπαλη ομάδα αν και είχε στη σύνθεσή της τρεις αθλήτριες που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική (πλησίασε στο 15-7) με αποτέλεσμα τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου να οδηγηθούν στη νίκη χωρίς δυσκολία (19-8).
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΟΥ: Βλασιάδου, Ζαγγογιάννη 1, Χασιώτη 7, Κουμπαρά 5, Παναγιώτου 3, Πιτσίλκα 3, Ζαχίδου, Κατσογιάννη, Ντακούλα, Φαντάνα, Φουντά.
Γυμναστής των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου είναι ο κ. Αθ. Νικολακούλης και προπονητής της ομάδας ο κ. Β. Γκουράβας.


ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Η αγωνιστική ανωτερότητα που επέδειξε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας ήταν ουσιαστικά το στοιχείο που έκρινε το χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Η ομάδα της Ελασσόνας δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον αντίπαλό της και όπως καταδεικνύεται από το τελικό σκορ των σετ (25-11, 25-9) μετέτρεψε το ματς σε διαδικαστική υπόθεση.
«Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για μας αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι» σχολίασε στην «Ε» ο γυμναστής-προπονητής της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, κ. Θαν. Κουρομπίνας και πρόσθεσε:
«Αυτό που θέλουμε είναι μία καλή κλήρωση στο Final-4 για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι μία επιτυχία την οποία αξίζαμε, γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριες. Τα δύο προηγούμενα χρόνια και ειδικά πέρσι δεν τα καταφέραμε, αλλά φέτος οι κόποι των κοριτσιών επιβραβεύτηκαν. Ξεκινήσαμε τη χρονιά χωρίς άγχος, μιλήσαμε με τις αθλήτριες και είπαμε ότι πρέπει να στηριχτούμε στην προσωπικότητα της καθεμιάς. Αυτό κάναμε και πετύχαμε. Ευελπιστούμε στην Κύπρο να πετύχουμε το καλύτερο» κατέληξε ο κ. Κουρομπίνας.
1ο ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Διβράμη, Καζατζή, Κορακίδη, Μπαλογιάννη, Τσιγγέλη, Τσίμπα, Σεβαστού (Λ), Γεωργιάδη, Σιάτρα, Τσιάτσικα, Χατζηβασίλη.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass