Παγκόσμιο ρεκόρ η Τζένγκο σε σχολικό πρωτάθλημα

ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U18

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2019 16:38
Στη φωτογραφία η Τζένγκο μαζί με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινό και τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή Στη φωτογραφία η Τζένγκο μαζί με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιους Συναδινό και τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή

Η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να πετύχει χθες, αυτό που επιδίωκε από τον περασμένο Οκτώβριο, στη διάρκεια του πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα.

Η νεαρή αθλήτρια, που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια με τις παρουσίες της σε όλες τις διοργανώσεις, έστειλε το ακόντιο στα 65,90μ. και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ U18, το οποίο ήταν 65,45 και ανήκε στην Κουβανή Μαρισλέις Ντουάρτε, από τις 25 Μαΐου του 2017. Η Τζένγκο είχε ακόμη βολή στα 59,70μ., 62,30μ., 61,61μ., 62,03 μ. και 60,76 μέτρα. Το προηγούμενο ρεκόρ της Τζένγκο, το οποίο ήταν και πανελλήνιο στην κατηγορία της, ήταν 63,34 μ. και αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ στους Νέους, από τον περασμένο Οκτώβριο στο Μπουένος Άιρες. "Ήρθε επιτέλους το ρεκόρ, τόσο καιρό το περιμέναμε. Φέτος είμαι τελευταία χρονιά κορασίδα. Ήθελα να κάνω το ρεκόρ, γιατί ήξερα πως είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Τα κατάφερα, είμαι πολύ χαρούμενη. Τώρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά και με τα δύο όργανα και πιστεύω πως είμαι σε θέση να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ", είπε. Αναφορικά με τους στόχους της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, σχολίασε: "Βάζω στόχο το μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο. Πάντα κυνηγάμε το υψηλότερο και με τη δουλειά μπορούμε να το πετύχουμε". Σχετικά με το αν τη βαραίνει το γεγονός ότι αποτελεί αθλήτρια με μεγάλο μέλλον, είπε: "Δεν με βαραίνει γιατί δεν το σκέφτομαι. Κάνω αυτό που αγαπάω, γυμνάζομαι, απασχολούμαι. Όλα έρχονται με τη δουλειά".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass