Από το ζέσταμα πήραν το μήνυμα...

*Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα πείσμωσε τους παίκτες της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 22:28

Του Σωτ. Κέλλα

Οι παίκτες της ΑΕΛ στον προχθεσινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) έδειξαν τον πιο παθιασμένο εαυτό τους από τη στιγμή που ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα και πήραν το πιο καθοριστικό «τρίποντο» για τη συνέχεια τους πρωταθλήματος. Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, αλλά όλα δείχνουν ότι θα χρειασθεί τουλάχιστον δύο πόντους ακόμα ώστε να μην μπλέξει σε μπαράζ παραμονής. Κάθε αγωνιστική τα κομπιουτεράκια θα κάνουν υπολογισμούς...

Για την κρισιμότητα του αγώνα οι παίκτες πήραν το μήνυμα από το ζέσταμα, όταν πληροφορήθηκαν τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά στον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό. Τότε κατάλαβαν ότι πρέπει να κερδίσουν πάση θυσία τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και από την αρχή της αναμέτρησης τα έδωσαν όλα. Ήξεραν ότι ακόμα και η ισοπαλία θα ήταν άσχημο αποτέλεσμα. Με τη νίκη μπλέξανε όλοι στη μάχη του μπαράζ της παραμονής αν αναλογιστούμε ότι Απόλλωνας Σμύρνης και Λεβαδειακός μάλλον αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ έχει σαφές προβάδισμα για την απευθείας παραμονή και πηγαίνει με λυμένα νεύρα να αγωνισθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Παράλληλα θα έχει και ενισχύσεις αφού εξέτισε την ποινή του ο Νούνιτς ενώ ο Μπαργκάν θα είναι απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό που είχε στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Χωρίς προβλήματα λοιπόν θα αρχίσει η προετοιμασία της ΑΕΛ σήμερα στις 5 μ.μ. για τον αγώνα της 27ης αγωνιστικής της Super League. Οι μόνοι παίκτες που δεν θα έχει στη διάθεσή του ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα είναι ο τραυματίας Χούμπτσεφ και οι Ντέλετιτς, Λεοζίνιο που τέθηκαν εκτός ομάδας για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ

Στον προχθεσινό αγώνα σίγουρα η ΑΕΛ έδειξε να βρήκε το σύστημα που της ταιριάζει, το 3-5-2 αλλά και κάποιους παίκτες που έχουν προσαρμοστεί όπως ο Ζίφκοβιτς που αρχίζει να εκτελεί και τα «στημένα» της ομάδας.

Υπάρχουν όμως και παίκτες που δεν εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνει ο προπονητής, όπως ο Ακόστα, ενώ για τον Κούνιτς υπάρχει ελαφρυντικό ότι κλήθηκε να βοηθήσει μετά από αρκετό χρονικό διάστημα απουσίας.

 

Οκτώ παίκτες της ΑΕΛ

βρίσκονται στο όριο

Για τιμωρία από κίτρινες κάρτες

Οκτώ παίκτες της ΑΕΛ βρίσκονται στο όριο τιμωρίας από κίτρινες κάρτες. Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Φατιόν, Σετσέροβιτς και Μόρας.

Στο όριο βρίσκονται με δώδεκα ο Φατιόν με έξι ο Μιλοσάβλιεβιτς και με τρεις οι: Λεοζίνιο, Ζίζιτς, Ακόστα, Γιακιμόφσκι, Μπέρτος, Μόρας, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν δύο (όσοι έχουν δώδεκα και έξι) και ένα (όσοι έχουν τρεις) από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τέλος ο Σετσέροβιτς, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο εντός έδρας ματς με το Λεβαδειακό, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Superleague την σεζόν 2018-2019.

Φατιόν, 12, Καρανίκας 8, Μιλοσάβλιεβιτς 6, Γκόλιας, Ντέλετιτς, Σετσέροβιτς 5 (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ), Ζίζιτς, Ακόστα, Γιακιμόφσκι, Λεοζίνιο, Μπέρτος, Μόρας 3, Κρίστινσον, Μπράλιτς, Κούνιτς 2, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ, Γρομητσάρης, Μπάλλας, Νούνιτς, Σικάφκα, Ζίφκοβιτς 1.

 

Μόρας: Δεν τελειώσαμε...

*Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια μπροστά μας

Στον προχθεσινό αγώνα ΑΕΛ-Αστέρα Τρίπολης 2-1 το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο αρχηγός Βαγγέλης Μόρας όχι μόνο για το νικητήριο τέρμα που πέτυχε αλλά και για τη συνολική απόδοσή του. Παράλληλα αφιέρωσε το γκολ στον αδελφό του Δημήτρη και έφερε στο προσκήνιο το σωματείο που έχει ιδρύσει για δότες μυελού των οστών.

Το SAVE M.O.R.A.S, όπως ονομάζεται, αγκαλιάστηκε και χθες στο Run Greece, όπου ο Βαγγέλης Μόρας έτρεξε για να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

Μάλιστα το τόνισε σε δημόσια συνέντευξη που έδωσε ενώ μίλησε και για την ΑΕΛ, αφού είπε πως χάρηκε το γκολ που πέτυχε, που αποδείχθηκε καθοριστικό για την ομάδα, ενώ επισήμανε ότι δεν τελείωσε τίποτα αφού απομένουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια.

Ο Μόρας αναδεικνύεται αυτή την εποχή σε αρχηγός της ομάδας αλλά παράλληλα ευαισθητοποιεί και τον κόσμο για συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

H SUPER LEAGUE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σε αγώνες για την 26η αγωνιστική της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα με τους παρακάτω σκόρερ:

*Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα          0-2

(77' Νικολιάς, 90'+ Μάνος)

*Λαμία-Πανιώνιος    1-0

(6' Καραμάνος)

*ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης    2-1

(31' πεν. Φατιόν, 69' Μόρας - 16' Καλτσάς)

*Αρης-ΟΦΗ   3-1

(75' Ροζ, 89' Ματίγια, 94' Μαρτίνες - 26' Βαζ)

*ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-0

(39' Οικονόμου, 50' αυτ. Μαλής, 82' Μπογέ, 83' Γαλανόπουλος)

*Ξάνθη-ΠΑΟΚ         1-2

(85' Αλμέιδα - 33' Ολιβέιρα, 67' Ενρίκε)

*Ολυμπιακός-Ατρόμητος    2-1

(50' Γκιγιέρμε, 75' Μπουχαλάκης - 30' Κουλούρης)

*Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός Σήμερα 19.00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ       26αγ.  70

2. Ολυμπιακός        25αγ.  60

3. ΑΕΚ                    26αγ.  50

4. Ατρόμητος 26αγ. 43

. Άρης 26αγ.  43

6. Παναιτωλικός       26αγ.  33

. Λαμία         26αγ.  33

8. Παναθηναϊκός      24αγ.  32

9. ΑΕΛ          26αγ.  30

10. Πανιώνιος          26αγ.  29

. Ξάνθη         26αγ.  29

12. Αστέρας Τρίπολης       26αγ.  27

13. ΠΑΣ Γιάννινα     26αγ.  26

14. ΟΦΗ       26αγ.  22

15. Λεβαδειακός      26αγ.  20

16. Απόλλων Σμύρνης        25      10

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

17:15 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

19:00 Παναθηναϊκός – Άρης

19:30 Πανιώνιος – ΑΕΛ

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

16:00 Ξάνθη – ΑΕΚ

17:15 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός

19:00 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

19:30 ΠΑΟΚ – Λαμία

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

19:00 Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

17 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

14 ΓΚΟΛ: Πόνσε (ΑΕΚ)

10 ΓΚΟΛ: Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

9 ΓΚΟΛ: Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

8 ΓΚΟΛ: Ματέο Γκαρσία (ΑΡΗΣ), Χασάν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

7 ΓΚΟΛ: Γιουνές (ΑΡΗΣ), Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ), Μάζουρεκ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

6 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Νούνιτς (ΑΕΛ), Ντιγκινί (ΑΡΗΣ), Μπαράλες (ΛΑΜΙΑ), Γκερέρο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μοράρ, (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Ντουρμισάι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ)

5 ΓΚΟΛ: Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Τόνσο (ΑΡΗΣ/ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Φερνάντεθ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ποντένσε (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Ακπόμ (ΠΑΟΚ)

4 ΓΚΟΛ: Μπογέ, Μάνταλος (ΑΕΚ), Φατιόν (ΑΕΛ), Μανιάς, Καλτσάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ενσικουλού (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπερτόλιο (ΛΑΜΙΑ), Νέιρα (ΟΦΗ), Χριστοδουλόπουλος (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μπουζούκης, Γιόχανσον (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μπαΐροβιτς, Καμαρά (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μάνος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass