Ακάθεκτη η Μικτή Κ16 της ΕΠΣΛ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 22:45

Το εισιτήριο για τους «16» του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ εξασφάλισε η Μικτή Κ16 της ΕΠΣΛ, η οποία επικράτησε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ της ΕΠΣ Κέρκυρας με 1-0.

Το «χρυσό» γκολ που έκρινε τον νικητή και χάρισε την πρόκριση στη λαρισινή ομάδα πέτυχε στο 25’ ο Μπενεχούτσος. Σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια της διοργάνωσης, οι ομάδες που προκρίθηκαν στην 3η φάση, δηλαδή οι δέκα νικήτριες των αναμετρήσεων και οι έξι άνευ αγώνα, σύνολο 16, θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα, μετά από κλήρωση που θα διενεργηθεί, με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς και Νότος), εφόσον αυτό είναι εφικτό, ειδάλλως θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι στο στάδιο Αλκαζάρ, η Μικτή Κ16 της ΕΠΣΛ θα μπορούσε να είχε φτάσει πιο εύκολα στη νίκη και να διευρύνει το σκορ, ωστόσο η μέτρια εικόνα του β’ ημιχρόνου δεν επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο. Η ομάδα του Δημήτρη Τσέτσιλα, μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι κάνοντας φανερές τις προθέσεις της από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι Λαρισαίοι άσκησαν πίεση ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν τη μεγάλη φάση, για να φτάσουμε στο 25ο λεπτό όταν ύστερα από κόρνερ του Ζησούλη, ο Μπάγκας έπιασε την κεφαλιά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Μπενεχούτσος από κοντά με πλασέ έγραψε το 1-0. Η Λάρισα έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ δέκα λεπτά αργότερα, όταν μετά από ενέργεια του Βλησαρούλη, ο Μπενεχούτσος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου η Λάρισα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Βλησαρούλη αλλά ο διαιτητής κ. Τασιόπουλος είχε αντίθετη άποψη και συνέχισε το παιχνίδι. Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία η Λάρισα έχασε τον ρυθμό της. Κάποια λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και στην άμυνα έδωσαν τη δυνατότητα στην Κέρκυρα να κάνει κάποιες επιθέσεις, όπως στο 42’ με τον Λάζαρη -έκοψε την τελευταία στιγμή ο Αθανασιάς- και στο 55’ με τον Βλαχόπουλο. Στο 59’ η Λάρισα απείλησε με την κεφαλιά του Τσιγγάνη στο φάουλ του Ζησούλη, ενώ στο 65’ ο σκόρερ της αναμέτρησης, Μπενεχούτσος θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα όταν βγήκε τετ α τετ, αλλά προτίμησε να πασάρει αντί να σουτάρει, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν τον κίνδυνο οι αμυνόμενοι. Στο 68’ η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσιάβος, ωστόσο η Λάρισα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να σιγουρέψει το αποτέλεσμα πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ. Έτσι το «ρευστό» 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΛ να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ατυχη στιγμή για τη Λάρισα η αποβολή στις καθυστερήσεις του ιδιαίτερα μαχητικού Γκατζιούρα ο οποίος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τασιόπουλος που είχε βοηθούς τους κ. Σακκά και Σαμαρά. ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ. Τσέτσιλας): Πατέτσιος, Γκατζιούρας, Γκαντούνας, Αθανασιάς, Μπάγκας, Θεοχάρης, Μπενεχούτσος (80’ Ζαμπέτας), Ζησούλης (80’ Μπουλασίκης), Βλησαρούλης (56’ Τσιγγάνης), Γκαλμπογκίνης (77’ Καρέλας), Πράπας (56’ Ζιάρας). ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Αρ. Λούβρος): Κόκας, Κατσαρός (51’Λούβρος), Μπιάγκης, Μεριανός, Βερονίκης, Τσιάβος, Βλαχόπουλος, Μπάλλος (72’ Μάζης), Χανδρινός (51’ Μουζακίτης), Βλασσερός (56’ Χρήστου), Λάζαρης (72’ Κροκίδης).

ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ

Στο στάδιο Αλκαζάρ βρέθηκαν χθες, συνοδευόμενοι από τον υπεύθυνο της Ακαδημίας του Απόλλωνα Λάρισας, Νίκο Κορομπίλια, οι σκάουτερ της ΑΕΚ, Χρήστος Κωστής και Στάθης Ταυλαρίδης (πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ), οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι με στόχο να ανιχνεύσουν ταλέντα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass