Κούγιας: Αποχωρώ από το ποδόσφαιρο

«ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ» - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΛΑΪΝΗ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΟΣ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 22:16

Την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο ανακοίνωσε χθες ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας αλλά παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδα μέχρι να βρεθεί αγοραστής από τον οποίο θέλει, είπε, λιγότερα από τα μισά των πέντε εκατομμυρίων περίπου.

«Τα λεφτά που έβαλα» τόνισε, ενώ είπε ότι η ομάδα έχει εγγυημένα έσοδα και για την επόμενη χρονιά λέγοντας ότι μόνο το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι 1.650.000 ευρώ ακόμα και αν υποβιβαστεί.
Ο κ. Κούγιας σε μια συνέντευξη Τύπου που κράτησε 97 λεπτά(!) εξήγησε και τους λόγους της αποχώρησής του λέγοντας ότι: α) θέλει να ασχοληθεί με την επιστήμη του καθώς άλλοι στην ηλικία του (68 ετών) μπορεί να έχουν πάρει σύνταξη αλλά αυτός είναι σε δράση και φαίνεται από τον τρόπο που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τις δίκες που αναλαμβάνει β) έχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ την οποία θεωρεί ότι είναι πολύ καλή και άνθρωποι πετυχημένοι στον χώρο τους που αγαπούν την ομάδα και ήδη συνεργάζονται άψογα με θεσμικούς φορείς γ) νιώθει ότι έχει στοχοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και πρέπει να αφυπνιστούν όλοι δ) δεν μπορεί να ανέχεται μια μικρή ομάδα να του βρίζει την οικογένειά του ενώ τέλος είπε ότι έχει δύο παιδιά στην εφηβική και προεφηβική ηλικία που πρέπει να τα βοηθήσει σημαντικά.
Ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε μαζί τους (Λιόντο, Παλαιοχωρλίδη, αδελφούς Κιούσση, αδελφούς Τσουμάνη, Σόφη), είπε ότι δεν θα βγάλει καμία ανακοίνωση ενώ δεν θα παρακολουθήσει κανένα παιχνίδι της ομάδας εντός και εκτός έδρας. Βέβαια πρόσθεσε ότι θα υπερασπιστεί την ομάδα αν χρειαστεί με μηνύσεις, αγωγές και μηνυτήριες αναφορές.
Επίσης αναφέρθηκε στον εισαγγελέα Γιώργο Λαΐνη, για τον οποίο είπε ότι έχει ζητήσει εξαίρεση η ΑΕΛ και είναι αυτός που μεροληπτεί σε βάρος του.
Είπε ότι θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι σε καλή οικονομική κατάσταση αλλά πρέπει να πληρώσει χρήματα από τις προσφυγές που κατέθεσαν παίκτες όπως ο Γιοβάνοβιτς, ο Μλαντένοβιτς, ο Περόνε και ο Κριζμάν.
Με βάση αυτές τις προσφυγές δεν θα πληρώνεται η Εφορία και θα περιμένουν τις ρυθμίσεις του ελληνικού κράτους για να ενταχθεί σε αυτή.
Είπε ότι η ομάδα έχει εξασφαλίσει τους καλύτερους χορηγούς αλλά αυτό είναι δώρο δικό του καθώς οι αμοιβές του εκχωρούνται υπό μορφή χορηγίας στην ΑΕΛ.
Και πρόσθεσε ότι ελπίζει ο νέος ιδιοκτήτης να έχει καλύτερες διασυνδέσεις από τον ίδιο και να πάρει καλύτερες χορηγίες αλλά παράλληλα να έχει και «περισσότερα λεφτά από μένα και καλύτερο όνομα».
Αναφέρθηκε και στους προκατόχους του λέγοντας ότι δεν ήθελαν στη Λάρισα τον Καντώνια που πήρε το πρωτάθλημα, τον Παπανικολάου, τον Παλαιοχωρλίδη, τον Σαμαρά, τον Σωτηρούλη, τον Πλεξίδα, τον Πηλαδάκη ενώ τώρα δεν θέλουν και αυτόν.
Ο ίδιος είπε ότι απλά βλέπει την αγάπη του απλού κόσμου και φαίνεται όταν βγαίνει αλλά και όταν έρχονται και φωτογραφίζονται μαζί του από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλοι σε ηλικία αλλά και τις προσκλήσεις που έχει για ομιλίες.
Είπε ότι στη ζωή του νιώθει γεμάτος καθώς έζησε τα πάντα και δεν του λείπει τίποτα.
«Μειονέκτημά» του θεώρησε ότι δεν έχει εμπλακεί σε στοιχηματικές εταιρείες και ότι δεν κατηγορήθηκε ποτέ για στημένα παιχνίδια αφήνοντας αιχμές για έναν αγώνα που έγινε στην Κατερίνη.

 

ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ
Οι περισσότερες βολές ήταν κατά του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου λέγοντας ότι κανείς δεν μιλάει για τον τρόπο που έγιναν και τι συνέβη στις εκλογές στις Ενώσεις της Καρδίτσας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας ενώ ρώτησε πώς είναι δυνατόν αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ να είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου που έχει μόλις δώδεκα σωματεία και δεν υπάρχει ουσιαστικά πρωτάθλημα. Μίλησε για καταστάσεις εκτός ελέγχου ενώ είπε ότι του χρωστάει ο Γραμμένος από τις καταγγελίες που έκανε για το «Κοριόπολις» με τις συνομιλίες στις κασέτες Τσακογιάννη-Πιλάβιου και έφερε τις μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και ο γειτονικός Απόλλωνας Λάρισας, για τον οποίο είπε ότι κατηγορείται για ύποπτα παιχνίδια αλλά και για τον Αριάν Μπελά τον οποίο είχε παίκτη και πως έχασε την άδεια ΠΡΟΠΟ.

 

ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αναφέρθηκε στο θέμα της συνδιοίκησης με την ερασιτεχνική ΑΕΛ και είπε ότι το πρότεινε ο πρώην πρόεδρος Αχιλλέας Παυλόπουλος και ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση να συμμετέχουν μαζί με Λαρισαίους που είναι στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο ίδιος θα χρηματοδοτεί και δεν θα έχουν άλλοθι για να του καταλογίσουν οτιδήποτε. Μάλιστα είπε ότι η τελευταία συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη από προηγούμενες καθώς δεν υπήρχαν εντάσεις. Πάντως σχολιάζοντας το όχι της προχθεσινής γενικής συνέλευσης εξέφρασε απορία πως μετέχουν μόνο 53 άτομα ενώ έχει δεκαπλάσια μέλη.

 

ΦΕΣΤΑ ΚΑΙ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ
Είπε ότι στηρίζει τον Φέστα ο οποίος έχει τριετές συμβόλαιο, του αρέσει ως άνθρωπος, συνεργάζονται άψογα και οι εντάσεις είναι φυσιολογικές λόγω χαρακτήρα που έχει ο μεγαλομέτοχος. Πρόσθεσε ότι με τον Ολυμπιακό η ένστασή του ήταν ότι έπρεπε να βάλει Μπέρτο, Λεοζίνιο και Νούσιο ώστε να μην δεχθούν κίτρινες κάρτες άλλοι παίκτες όπως παράδειγμα ο Καρανίκας. Θεωρεί ότι η ομάδα έχει καλούς παίκτες και εγκωμίασε τους νεαρούς Νούσιο, Χαλάτση, Μπάμη.
Στη συνέχεια είχε ενδιαφέρον η τοποθέτησή του για τον Ντέλετιτς που είπε ότι έχει την αίσθηση ότι συμφώνησε με την ΑΕΚ παρότι ο ίδιος το διαψεύδει σε συζητήσεις που έχουν κάνει μαζί.
Είπε ότι έκανε σε μια νύχτα για τον παίκτη 1.300 χιλιόμετρα οδικώς, τον πήρε με συμβόλαιο 25.000 ευρώ, τώρα παίρνει 45.000 ευρώ και η πρότασή του είναι 100.000, 110.0000, 120.000 ευρώ για τρία χρόνια, σύνολο 330.000 ευρώ.
Επίσης τόνισε ότι δεν κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά και όλα τα συμβόλαια είναι καθαρά και κατατεθειμένα στην Εφορία. Δεν θέλει να είναι όμηρος κανενός ποδοσφαιριστή με ιδιωτικό συμφωνητικό.

 

ΠΕΡΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σχέση με τον Ολυμπιακό λέγοντας ότι ας δούνε αυτοί που τον κατηγορούν πού έδωσε δανεικούς η ομάδα του Πειραιά και αναφέρθηκε και στον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Γιάννη Μασούρα που πήγε δανεικός στον Πανιώνιο. Είπε : «Όλοι ο ανταγωνιστές μας πήραν δανεικούς από τον Ολυμπιακό. Εμείς όχι».

 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Τέλος είπε ότι συζητάει μεταγραφή Βραζιλιάνου παίκτη με διαβατήριο Βελγίου και ο οποίος αγωνίζεται μεσοεπιθετικός. Πήγε στη Σαουδική Αραβία πριν μια βδομάδα αλλά θέλει να φύγει...

 

 

Προπόνηση με Λαυδαριά

Επέστρεψαν χθες οι παίκτες της ΑΕΛ σε προπονητικούς ρυθμούς μετά το ρεπό και την ειδική αποθεραπεία που έκαναν το τελευταίο διήμερο. Η προπόνηση έγινε κάτω από τις οδηγίες του Ανδρέα Λαυδαριά, άμεσου συνεργάτη του Ιταλού τεχνικού Τζιανλούκα Φέστα. Ο προπονητής λόγω προβλήματος στις πτήσεις από την Ιταλία, όπου είχε μεταβεί τη Δευτέρα το πρωί για προσωπικό πρόβλημα, θα επιστρέψει σήμερα το πρωί.

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass