Αρωμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 16:02

Με ηρωική εμφάνιση και με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρέμεινε αήττητος στη 19η αγωνιστική της Super League και πραγματοποίησε τεράστιο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Το σκορ άνοιξε ο Μαουρίτσιο στο 10', ισοφάρισε ο Πόνσε στο 74', ενώ από το 32' οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λέο Ζάμπα με δεύτερη κίτρινη.

Το ντέρμπι άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ. Στο 10' ο Ελ Καντουρί εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα έπιασε την κεφαλιά και ο Μαουρίσιο έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ένα ανεπανάληπτο déjà vu αφού η φάση ξύπνησε έντονες αναμνήσεις από τον επεισοδιακό αγώνα της Τούμπας τον Μάρτιο του 2018.

Οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν πολύ εύκολα το προβάδισμα με σαφή προσανατολισμό να αφήσουν χώρο στην ΑΕΚ και να «χτυπήσουν» τις αντεπιθέσεις. Τα πάντα άλλαξαν λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, όταν διαφοροποιήθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Λέο Ζάμπα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Χουλτ και αποβλήθηκε μόλις στο 32'. Μια υπερβολικά αυστηρή απόφαση του Δανού διαιτητή, ο οποίος λίγο νωρίτερα (20') είχε κάνει ακόμα ένα λάθος, όταν δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Σακχόφ μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση ένα σουτ του Λιβάγια που απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μόλις στο 5ο λεπτό. Δηλαδή πριν διαδραματιστούν όλα...

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Ουζουνίδης έκανε το προφανές, αντικαθιστώντας τον Μπακάκη με τον Κρίστιτσιτς, αφού η αριθμητική υπεροχή τού έδινε την ευκαιρία να «στείλει» περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Ετσι διαφοροποιήθηκε κι ο σχηματισμός από το άκρως αποδοτικό τις τελευταίες εβδομάδες 3-5-2 στο πιο «επαναστατικό» -αλλά επιβεβλημένο λόγω της περίστασης- 4-1-3-2 με τον Κρίστιτσιτς πίσω από τους δύο επιθετικούς, Λιβάγια, Πόνσε. Το σύστημα δεν απέφερε καρπούς, η ΑΕΚ δεν δημιούργησε κι έτσι ο Ουζουνίδης ανακάτεψε ξανά την τράπουλα αντικαθιστώντας τον Αλεφ με τον Μπογέ. Σύστημα «όλα για όλα»!

Οι γηπεδούχοι είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άριστα οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Μονοδιάστατη η μέθοδος «απειλής» με το παιχνίδι να μεταφέρεται στα πλάγια και συνεχόμενες σέντρες που εξουδετέρωναν εύκολα οι Βαρέλα, Κρέσπο. Αρκούσε όμως μια στιγμή για έναν σπουδαίο παίκτη, για να αλλάξουν τα πάντα. Στο 74' ο Λιβάγια σέντραρε από δεξιά και ο Έσε Πόνσε με κεφαλιά έβαλε τη σφραγίδα του και σε αυτό το ματς. Το ντέρμπι ξεκινούσε από την αρχή για ένα «καυτό» 20λεπτο.

Με τη βοήθεια 35.000 φίλων της η ΑΕΚ πίεσε για την ανατροπή και κάθε λεπτό που περνούσε οι παίκτες της έδειχναν να το πιστεύουν πιο πολύ. Πλησίασε με προβολή του Τσιγκρίνσκι στο 85' και κεφαλιά του Κρίστιτσιτς στο 90' αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ετσι η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον δεύτερο Ολυμπιακό μειώθηκε στους 6 βαθμούς, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε αήττητος την πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή του έως το τέλος της σεζόν. Αντίθετα, η ΑΕΚ που δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά μετά τις 24 Νοεμβρίου, φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά και τη δεύτερη θέση...

Διαιτητής: Μίκαελ Τίλγκααρντ (Δανία)

Κίτρινες: Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης - Σάκχοφ, Ζάμπα, Βιεϊρίνια, Πασχαλάκης

Κόκκινη: Ζάμπα (32'- δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Κρίστιτσιτς), Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Γκάλο, Χουλτ, Αλεφ (60' Μπογέ), Μάνταλος, Μπακασέτας (87' Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σακχόφ (64' Μίσιτς), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί (84' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (59' Λημνιός), Ζάμπα, Άκπομ

Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΣΕ…

O Ματέο Γκαρσία, με πλασέ στο 76' χάρισε τους 3 βαθμούς στον Άρη, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, 1-0, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης. Είχε προηγηθεί σουτ του Μαρτίνες με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, ο Βελλίδης έπεσε και απέκρουσε, αλλά ο Γκαρσία ήταν εκεί για να τελειώσει αυτό που δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων με 17 βαθμούς νιώθει άβολα... στη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Κίτρινες: Λάρσον, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος, Βελλίδης, Αθανασιάδης, Κάστρο, Τζημόπουλος,

ΆΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (63' Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88' Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ροζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82' Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82' Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87' Λέο)

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Παναθηναϊκό. Οι ομάδες έμειναν στο 0-0, ύστερα από ένα παιχνίδι που είχε πάντως φάσεις και ρυθμό, με το αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί κανέναν από τους αντίπαλους, για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 68ο λεπτό: ο Στανόγεβιτς βρισκόταν λίγο κάτω από το κέντρο, όταν είδε τον Διούδη εκτός εστίας και επιχείρησε να τον αιφνιδιάσει με ένα καταπληκτικό σουτ, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρκόφσκι, Νανγκίς - Οικονόμου, Δώνης, Γιόχανσον

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου, Άνγκουα, Ντιόγκο, Τσαμπούρης, Κονέ, Ζησόπουλος, Στανόγεβιτς, Μαρκόφσκι (84' Ιωαννίδης), Σαβαντογκό (78' Νανγκίς), Γιακουμάκης (90' Μέλεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (68' Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (86' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (80' Καμπετσής), Μακέντα.

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ

Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής από τη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, του οποίου επικράτησε 2-0 με γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ στο 19ο και 58ο λεπτό. Το συγκρότημα της Πελοποννήσου έφτασε στους 21 βαθμούς και πήρε το «οξυγόνο» που χρειαζόταν, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απλώς αναμένει το «μοιραίο»...

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στάθης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κύργιας, Κοντοές, Γκίνο (51' Γαρουφαλιάς), Ντ' Ούρσο (73' Ρώσσης), Ακόστα (55' Ριβέρο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος (65' Ρολε), Πασαλίδης, Ορτέγκα, Βλάχος, Βαλιέντε, Μουνάφο (12' Ιγκλέσιας), Κώτσιρας, Φερνάντεθ, Καλτσάς (81' Ματρικάρντι), Μανιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass