Επιτυχιών συνέχεια θέλει ο Απόλλων Λ.

* Την Τετάρτη στα γειτονικά Τρίκαλα * Είδε Σπάτα-ΑΟΤ χθες ο Μαρσέλο Τροΐζι

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2019 22:15

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από τα Περιβόλια των Χανίων ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος έδειξε μια σοβαρή αγωνιστική εικόνα κόντρα σε μια αξιόλογη ομάδα, όπως είναι ο Πλατανιάς.
Μια ισοπαλία που μπορεί να άφησε τους «κυανόλευκους» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League, όμως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να επιστρέψει η λαρισινή ομάδα στη 2η θέση και να βρεθεί πιο κοντά στην κορυφή.
Η προχθεσινή εντός έδρας ήττα του πρωτοπόρου ΝΠΣ Βόλου από τον Ηρακλή με 2-0, έδειξε πως όλα μπορούν να συμβούν στο πρωτάθλημα και τίποτα δεν κρίθηκε ακόμη.


Φυσικά όλες οι ομάδες κοιτάνε τα εν… οίκω σε μεγάλο βαθμό και πώς θα μπορέσουν στα δικά τους παιχνίδια να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Έτσι και στον Απόλλωνα η μέχρι τώρα πορεία δείχνει πως υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο παικτών, ο προπονητής Μαρσέλο Τροΐζι με τους συνεργάτες του που κάνουν εξαιρετική δουλειά, ενώ και η διοίκηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Το τρίπτυχο αυτό έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, που χρειάζεται όμως και μεγαλύτερη στήριξη από τους Λαρισαίους φιλάθλους, για να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της, για το… θαύμα.

ΝΕΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Μετά το ταξίδι στην Κρήτη για το ματς με τον Πλατανιά, ο Απόλλωνας δίνει το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι.
Συγκεκριμένα μεθαύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων θα παίξει στο δις εξ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, με τον ΑΟΤ.
Μια αναμέτρηση που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο μεν Απόλλωνας θέλει το… τρίποντο για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην 2η Κέρκυρα, ενώ οι γηπεδούχοι «καίγονται» για βαθμούς, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.
Χθες ο Βραζιλιάνος προπονητής του Απόλλωνα έδωσε στους παίκτες ρεπό και ο ίδιος κατασκόπευσε την ομάδα των Τρικάλων, στον αγώνα της με τον Αήττητο Σπάτων, που τελείωσε ισόπαλος 1-1.
Σήμερα θα μιλήσει στους παίκτες του για το ματς που προηγήθηκε και γι’ αυτό που ακολουθεί, έτσι ώστε να ακολουθήσουν μια σωστή τακτική στη γειτονική πόλη, διεκδικώντας ό,τι καλύτερο τους αναλογεί.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΡΤΕΣ ΛΟΥΚΑΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΤΟ
Κατά τα άλλα, στον προχθεσινό αγώνα Πλατανιάς-Απόλλων Λάρισας, δήχθηκαν κάρτες και συμπλήρωσαν επτά ο Λουκάο και τέσσερις ο Πολλέτο.
Σήμερα θα αποφασίσει ο κ. Τροΐζι σε ποιους αγώνες θα εκτίσουν τις ποινές τους, με τον Πολλέτο μάλλον να εξετάζεται το ενδεχόμενο να δηλωθεί την Τετάρτη στα Τρίκαλα, καθώς επανέρχεται ο Μαρκολίνο, που εξέτισε την ποινή του.

ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Η ΚΕΡΚΥΡΑ
Το 1-0 κυριάρχησε στα χθεσινά ματς για τη 14η αγωνιστική της Football League. Με αυτό το σκορ νίκησαν στην έδρα τους η Κέρκυρα τον Αιγινιακό, ο Καραϊσκάκης τον Εργοτέλη, ο Απόλλων Πόντου τη Σπάρτη και η Δόξα τον Κισσαμικό. Μοιρασιά στα Σπάτα, με τον Αήττητο να αναδεικνύεται ισόπαλος 1-1 με τα Τρίκαλα, που από έμειναν από το 28’ με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της ανόητης αποβολής του Ίμπαν Ράντι.
Η Κέρκυρα, που ήταν ουσιαστικά η κερδισμένη της αγωνιστικής, υπέφερε από τον Αιγινιακό, αλλά κατάφερε κι έκαμψε την αντίστασή του και πήρε τους τρεις βαθμούς. Οι «Φαίακες» έμειναν με αριθμητικό μειονέκτημα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου λόγω της αποβολής του γκολκίπερ τους Φώτη Κουτζαβασίλη.
Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 60ό λεπτό με την αποβολή του Τσολακίδη από την πλευρά των φιλοξενουμένων. Τελικά, η ομάδα από το νησί του Ιονίου πήρε τη νίκη με τη σέντρα σουτ του Αλέξανδρου Κόντου στο 74ο λεπτό κι έμεινε μόνη δεύτερη (ακόμη και με ματς περισσότερο) στη βαθμολογία.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΝΠΣ Βόλος - Ηρακλής        0-2
(45’ Ναμπουγιού, 69’ Περόνε)
Πλατανιάς - Απόλλων Λάρισας    0-0
Απόλλων Πόντου - Σπάρτη        1-0
(90+3’ Κυβελίδης)
Κέρκυρα - Αιγινιακός        1-0
(74’ Κόντος)
Δόξα Δράμας - ΑΟΧ Κισσαμικός    1-0
(40’ Κρητικός)
Καραϊσκάκης Άρτας - Εργοτέλης    1-0
(36’ Τζιώρας)
Αήττητος Σπάτων - Τρίκαλα        1-1
(35’ Ταμπάκης / 50’ Τριανταφυλλάκος)
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Ηρόδοτος – Παναχαϊκή

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγώνες)
1. *Ν.Π.Σ. Βόλος    29-9    32
2. Κέρκυρα    17-8    29
3. *Απόλλων Λ.    18-10    25
4. Πλατανιάς    17-9    23
5. *Απόλλων Πόντου    11-10    21
6. Εργοτέλης    20-15    20
7. Ηρακλής    14-15    20
8. *Δόξα Δράμας    14-15    19
9. *Παναχαϊκή    12-11    18
10. *ΑΕ Καραϊσκάκης    8-14    17
11. ΑΟΧ/Κισσαμικός    12-13    15
12 . *Ηρόδοτος    10-21    15
13. *Τρίκαλα    11-16    12
14. Σπάρτη    9-16    11
15. *Αήττητος Σπάτων    8-16    10
16. *Αιγινιακός    12-28    9
* Έχουν από 13 αγώνες
**Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.
*** Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.
**** Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ’ εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ’ (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η -15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ηρακλής - Πλατανιάς (ΕΡΤ3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Σπάρτη - Αιγνιακός
ΑΟΧ Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου
Παναχαϊκή - Κέρκυρα (ΕΡΤ3)
Εργοτέλης - Δόξα Δράμας
Απόλλων Λάρισας - Ηρόδοτος
Τρίκαλα - Καραϊσκάκης Άρτας
Βόλος - Αήττητος Σπάτων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ

Μοιρασμένο χαρακτήρισε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ο Κώστας Καμπέρης για λογαριασμό των παικτών του Απόλλωνα Λάρισας.
Επίσης, ο Καμπέρης έκανε αναφορά και στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Περιβολίων, λέγοντας ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
Σύμφωνα με όσα είπε: «Ηταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο για κάθε ομάδα. Το γήπεδο δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, επειδή είχαμε παίξει και πέρσι και ήταν σε πολύ καλύτερη.
Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς μάς πίεσε στο τέλος, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει. Εμείς συνεχίζουμε, την Τετάρτη έχουμε έναν δύσκολο αγώνα στα Τρίκαλα και κοιτάμε τη συνέχεια. Το παιχνίδι με τον Πλατανιά τελείωσε για μας».
Αδικο για την ομάδα του χαρακτήρισε το ισόπαλο 0-0 με τον Απόλλωνα Λάρισας ο Γιάννης Παπανικολάου, που έπαιξε ως αλλαγή σε αυτό το παιχνίδι. Σύμφωνα με όσα είπε ο επιθετικός του Πλατανιά:
«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Μπήκαμε δυνατά και δείξαμε από την αρχή ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αυτή την εντύπωση έχω. Επίσης έχω την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί γιατί ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι κι έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ. Ετσι είναι όμως το πρωτάθλημα και αυτό το ξέρουμε καλά. Σημασία έχει ότι μαζεύουμε βαθμούς. Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν έχουμε χάσει στην έδρα μας, σημασία έχει να παραμένουμε δυνατοί, να δείχνουμε τι ομάδα είμαστε και να καταφέρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε αγωνιστική, παίρνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass